Рецепта за старите купешки масленки?

  • 50 970
  • 51
# 45
Вчера намерих ябълков мармалад. Продаваха го в тарелки. Днес правя руенчетата, последната доза е във фурната. Като изстинат, ще пиша дали на вкус са като купешките.
Виж целия пост
# 46
Руенчетата се получиха, но вкуса хем прилича, хем не съвсем на купешките. Разликата е че тестото на тези е по-ронливо, по на топченца някак си,въпреки че го месих един час в хлебопекарната. Вкуса на тези бие много на масло, а в купешките не се усеща много. Може би другия път ще се опитам да заменя част от маслото с вода или с прясно мляко.
Виж целия пост
# 47
Pukanka ,от къде купи ябълков мармалад?
Виж целия пост
# 48
Аз съм от Владиславово.Вчера случайно влязох в Бурлекса който е до пощата в квартала. Наредили са го в тарелки, нарязан на квадрати на щанда-стена където е сиренето, саламите и месата. Видях че е с трайност до Октомври и награбих едно кило.
Виж целия пост
# 49
Ох там ми е много далече, но около нас има 1 Бурлекс и ще проверя там. Благодаря ти!
Виж целия пост
# 50

Искам и аз да споделя и да благодаря най-вече, защото изпробвах рецептата и станаха божествени!Макар, че нямах мас вкъщи, позволих си да изпробвам с масло, станаха страхотни ронливи сладчици, благодаря много!
Виж целия пост
# 51
Изпитана рецепта от мама:1 чаена чаша мас,,2 чаени чаши пудра захар,2чаене чеше/не препълнени/ брашно-бяло.Най напред се разбива маста и захарта до получаване на еднородна бяла маса.Ще ви издам една тайна-с миксер става превъзходна
побеляла маса.След това се добавя брашното и се продължава с миксера,докато се получат много малки трохи.После е лесно-получените трохи се изсипват върху тава е с няколко натискания с ръцете се оформя прекрасно тесто.Разточва се под найлон и се оформят  полумесеци с формичка или чашка.Пекат се в не намаслена тава на 150 градуса около 10-15 минути.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия