баница зад граница, моля помагайте

  • 6 041
  • 36
# 30
Като сте почнали да питате и аз да питам:
От къде да си купя свинска мас?
В Чикаго съм.
В почти всеки хранителен магазин продават,казва се lard.
Виж целия пост
# 31
Рикотата е като прясна извара, но на нас в баница не ни харесва.  Аз лично не бих заменила сиренето в баница с извара--тотално променя вкуса.

Не съм в Чикаго и български точно магазин тука няма, но винаги съм намирала кори и сирене лесно в други градове. Търси просто Feta cheese, и при нас винаги го има в големи магазини като САМ'с Клуб или Костко. Ако е от там, му смени поне половината саламура, защото е доста солено. Става за баница, дори да не е като българското.

Провери дали в района имате: Средиземноморски магазин, гръцки магазин, руски магазин, или близко-източен магазин. Във всички от тях съм виждала българско сирене и други видове фета. От Средиземноморски магазин купих и зелеви листа за сърми.

В краен случай, някои най-обикновени магазини продават натрошено фета в малки контейнери (излизо по-скъпо, но е вариант.)  Кори при нас продават в обикновените хранителни магазини в замразените секции. Питай когато си там за "fillo dough"  защото различните магазини ги съхраняват на различни места (тукашните при замразените закуски).

Проверете немското кисело зеле във вашите магазини. При нас се намира в обикновените супермаркети, и е много по-добро от всичко друго, което съм намирала тука. За мене не си струва да правя кисело зеле, защото се готви веднъж в годината.

Виж целия пост
# 32
Момичета, Коледата е възможна и в Америка. Намерих мексикански сухи чушки, които напълних с боб, станаха перфекни. Намерихме лозови сърми, постни, в консерви в един магазин, купихме туршия, направихме кьопулу /не знам как точно се пише и се извинявам, ако съм го написала грешно/, поръчали бяхме ракия /сливенска перла/ и направихме и шопска салата. Намерихме финни кори, купиме сирене от Sams club и баницата се надявам утре да стане хубава. До тук добре, но питката ми не стана изобщо. Казвам не стана, защото смея да твърдя, че в България правих питки за чудо и приказ. Първо тук не намерих прясна мая, с която съм свикнала да боравя, а само суха,  купих уж най-доброто брашно за хляб /поне така пишеше на опаковката/, спазих всички инструкции на опаковката на маята за употреба, но не ми втаса тестото, стана ужасно твърдо, изобщо отделните пластове на питката не можаха да се споят като тесто, а станаха на листове, абе просот ужас. Пак казвам, имам доста опит с питкитие, месила съм доста-за кръщенета, за Бъдни вечер, за Коледа, за Погача на бебе, за детската градина на дъщеря ми, но тук не ми се получи питката. Споделете вашя опит и каква може да е причината-дали маята, дали брашното, просто незнам. Весела Коледа и щастлива Нова година на всички.
Виж целия пост
# 33
Margafuci, погледни в темите за хляб и погачи, там има доста разяснения за тестото, маята и как  да си ги следиш.Сигурна съм че и в Америка ще успееш да направиш хубави питки ! Успех!   bouquet
Виж целия пост
# 34
В коя тема за питки и погачи имаш предвид, защото, ако имаш предвид темата "Ето моята любима питка, покажете и вашата", аз съм много редовен читател, от там съм се учила, публикувала съм и доста питки, но както казах, проблема не е, че не съм правила питки досега, а че нещо тукашната ми американска  питка беше пълен провал и не знам от какво е точно-от маята ли, от брашното ли?
Виж целия пост
# 35
Ми аз те съветвам в темата за машината за хляб.Там има доста подробни описания, как сама можеш да си следиш тестото.
Маята просто започваш да я работиш  Peace и действаш на момента/ аз също работя със суха мая, първо я слагам във течността / вода хладка/ , с една лъжичка чаена или супена зависи захар, и след 15 мин. замесвам.След това при мен хляб  втасва 2 пъти за по около час и резултата е супер/.така че сама ти прецени брашното ако е необходимо го смени, и пробвай.Може и колк. на маята да не е било достатъчно  Thinking.
Успех!
Виж целия пост
# 36
Margafuci не разбирам от месене ,меся само с машината за хляб или миксера но мисля че е от брашното.Аз използвам само суха мая ,но никога не я разтварям във вода ,а я смесвам с брашното.Аз използвам най - обикновено all-purpose unbleached брашно на Трейдър джо.
Ти какво брашно използваш?
Прясна мая се продава във всеки хранителен магазин и стои до маслата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия