Новогодишна вечеря

  • 105 003
  • 463
# 435
Честита нова година!
И при нас половината храна седи. Рулото не е пипнато изобщо. Болярската питка и тя е недокосната. Всички се наядата само със салати, мезета. Довечера сядаме пак на софрата. Сутринта изхвърлих само остатъците от сушито, че със суровата риба шега не бива. Мезетата и те половината останаха - направо страшно се изложихме откъм ядене
Виж целия пост
# 436
За Много години! Много здраве и късмет през 2013 година!

На нас ни остана малко, защото всичко беше приготвено в такива количества, че да не претопляме още 2-3 дни.
Виж целия пост
# 437
За много години!

С пържолите ми нищо не стана - поредните подметки Confused Топеното сирене този път се разтопи, пържолите ми се разделяха по нишките, но бяха далеч от сочни. Или рецептата не е подходяща за свински шол без майонезата, или нещо в моя телевизор не е наред.

Е, как така ...фолио сложи ли?  Shocked
И аз ги пекох без майонеза и се разпадаха страОтни бяха.
Виж целия пост
# 438
Е, как така ...фолио сложи ли?  Shocked
И аз ги пекох без майонеза и се разпадаха страОтни бяха.
проблемът не е ,че не се разпадат , а че не са сочни. поне аз така го разбрах.
Виж целия пост
# 439
За много години!

Лабрекс, супер е змията  Peace

Толкова ядене остана, че сигурно до края на седмицата ще ядем. Всики се нахраниха със салати, мезета, малко от кебапа и другото си остана. Всяка година си казвам, че няма смисъл от толкова много ядене и всяка година ядем по една седмица новогодишното меню  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 440
ЗА МНОГО ГОДИНИ! С пожелание за много любов, здраве и пари през 2013 година!      Grinning

За много години!

С пържолите ми нищо не стана - поредните подметки Confused Топеното сирене този път се разтопи, пържолите ми се разделяха по нишките, но бяха далеч от сочни...................
Щом се делят на нишки, значи са преварени/преготвени.Явно са искали по-малко време за приготвяне....

Аз тази година добре прецених количествата.Ще има и за довечера, да не готвя и днес....
А от утре, прясна храна.

Виж целия пост
# 441
Е, как така ...фолио сложи ли?  Shocked
И аз ги пекох без майонеза и се разпадаха страОтни бяха.
проблемът не е ,че не се разпадат , а че не са сочни. поне аз така го разбрах.

Точно така, нали знаете как изтича сокът като ги изпечете на скаричка.
Може би е добре да уточнявате какво месо използвате.

Диане, може би си права и наистина ги преготвих.
Виж целия пост
# 442
За много години!
Виж целия пост
# 443
Да поразсъждавам още малко за пържолите, но този начин на готвене директно във фурната правилен ли е изобщо?
Като гледам кулинарни предавания ми прави впечатление, че местото винаги го запечатват за 5мин на тиган първо (с масло, доколкото разбирам понеже температурата му на изгаряне е по-висока, но може и да не съм разбрала нещо), след което ги слагат във фурната. Така сокът би трябвало да е "запечатан" в месото и те да остават сочни.

Някой пробвал ли е така?
Виж целия пост
# 444
Да поразсъждавам още малко за пържолите, но този начин на готвене директно във фурната правилен ли е изобщо?
Като гледам кулинарни предавания ми прави впечатление, че местото винаги го запечатват за 5мин на тиган първо (с масло, доколкото разбирам понеже температурата му на изгаряне е по-висока, но може и да не съм разбрала нещо), след което ги слагат във фурната. Така сокът би трябвало да е "запечатан" в месото и те да остават сочни.

Някой пробвал ли е така?

Според мен е от месото, аз правя вратни пържоли на фурна (без да ги "запечатвам") и стават сочни  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 445
Аз винаги ги мариновам поне за 4-5 часа.Най-добре 24 часа....В лимонов сок, зехтин, подправки и вино/бира.
Киселината разпуска мускулните влакна и не стават жилави.
Не ги "запечатвам", направо във фурната с маринатата и още вино/бульон.
Правила съм и залети с прясно мляко, стават много сочни.Но четох, че комбинацията месо/мляко е мноооого вредна и спрях.
Виж целия пост
# 446
на Коледа ядох такива пържоли в един ресторант, бяха съвсем леко минати на скарата, явно колкото да се запечатат, и след това печени на фурна. Каня се да пробвам по този начин, бяха много сочни.
Виж целия пост
# 447
Да, местото сигурно също има значение, проблемът е, че никой тук не яде сланина и трябва или да намеря някакви страхотни вратни пържоли, в които нишките сланина са точно колкото да придадат сочност и вкус (а не да се издуят и вкъщи започва едно ровене и дробене на пържолите) или да намеря подходящо "чисто" месо за фурна.  Confused

Иначе ги мариновах според рецептата за 7 часа.
Виж целия пост
# 448
Да, местото сигурно също има значение, проблемът е, че никой тук не яде сланина и трябва или да намеря някакви страхотни вратни пържоли, в които нишките сланина са точно колкото да придадат сочност и вкус (а не да се издуят и вкъщи започва едно ровене и дробене на пържолите) или да намеря подходящо "чисто" месо за фурна.  Confused

Иначе ги мариновах според рецептата за 7 часа.

Нашите почти нямат сланина, но сме ги купували от кланница (което не знам дали има значение) Rolling Eyes
Виж целия пост
# 449
Да поразсъждавам още малко за пържолите, но този начин на готвене директно във фурната правилен ли е изобщо?
Като гледам кулинарни предавания ми прави впечатление, че местото винаги го запечатват за 5мин на тиган първо (с масло, доколкото разбирам понеже температурата му на изгаряне е по-висока, но може и да не съм разбрала нещо), след което ги слагат във фурната. Така сокът би трябвало да е "запечатан" в месото и те да остават сочни.

Някой пробвал ли е така?

Ако не ядете сланина, купувай бонфиле и филе. Там дори на тиган пържолите стават сочни. А на скара мммммм, мелодия.
Аз шол и плешка ползвам само за някаква манджа със сос в гювеча (с картофи, боб, грах).

За запечатването--аз всичко запечатвам на тиган преди да сложа в гювеча например. Но врат и филе съм пекла направо в тавата без никакъв проблем.

При нас се хапна стабилно, после отсипах на гостите, сега ще имаме до петък, което е голям плюс, но снощи от всичко си хапнахме доволно. След малко пак засядаме.  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия