Новогодишна вечеря

  • 104 972
  • 463
След като Коледата мина се прехвърляме на вечерята за Нова година. Тази година отново съм домакин, но ми се иска да приготвя нови неща, а и гостите ми ще са много спешъл Wink. Затова отварям тази тема за да видя вашите предложения.Споделете Вие с какво изненадвате вашите гости.
Виж целия пост
# 1
Аз ще правя свински пържоли в зелев лист, вместо традиционните пържоли на скара. Стават доста по-крехки.
Виж целия пост
# 2

Ще сложа рецептата на сладкиша, който ние хапваме от 20 години насам само на Нова година.
Това е моя фаворит за сладкиш.

Птиче мляко -
Една и половина чаена чаша захар и три яйца се разбиват.Към тях се прибавят шест супени лъжици прясно мляко и четири и половина суп.лъжици мед,две чаени лъж.сода бикарбонат,две чаени лъж.оцет.
Всичко това се вари докато се увеличи двойно.Докато е горещо се прибавят пет чаени чаши брашно.Омесва се,разделя се на шест /4 / равни части.Разточват се кори и се пекат.
КРЕМ - Един литър прясно мляно и пет супени лъжици брашно се вари.Като изстине се прибавят предварително разбити два и половина пакета краве масло и чаша и половина чаена пудра захар, 2 жълтъка, настърган лимон. След като се смесят двата крема се прибавят и разбитити на сняг белтъци за да стане по-пухкав крема.
Нареждат се блатовете и се намазва крем между тях, най-отгоре не се слага крем, а само глазура.
ГЛАЗУРА - 100грама захар,100грама краве масло,1 суп.лъжица нишесте,2 суп.лъжици какао.Бърка се хомогенна смес и се маже. ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!!
Виж целия пост
# 3
Един въпрос вместо "запис" - имам един заек в замразителя. Не знам дали за Нова Година ще го правя, но със сигурност ще бъде тези дни. Искам да помоля за някоя изпробвана рецепта?  Hug
Виж целия пост
# 4
Ами аз понеже често готвя заек, но див и го приготвям по следния начин - Сварявам заека /това при питомния може да се пропусне/, след което го запържвам в тиган на порции. Нареждам го в тавичка поливам с мазнината от тигана добавям бяло вино, дафинов лист и бахар, сол, черен пипер. Задушавам под фолио. Гарнитурата си я правя отделно.
Виж целия пост
# 5
Тази година вкъщи ще приготвяме Руло от бекон и свинско:




Виж целия пост
# 6
Хрисито, ще споделиш ли рецептата?
Виж целия пост
# 7
Гери, благодаря за рецептата за заека  Hug
Мисля да я пробваме  Flutter
Виж целия пост
# 8
gery_dobreva, хареса ми рецептата за сладкиша, само че не пише какви да са пакетчетата масло. Можеш ли да уточниш 2 пакетчета от 250 гр. или от 125?
И  да кажеш тежък ли става сладкишът или лек и може ли да се гарнира и с боровинки в крема?
Виж целия пост
# 9
Пакетчетата масло са по 125 гр.
Сладкишчето става бая сладичко, ние го режем на малко парчета поради този факт.
Забравих да упомена, че като се направи на 4 листа, дозата си е точно за тавата на фурната.
Виж целия пост
# 10
Тази година вкъщи ще приготвяме Руло от бекон и свинско

hrisito, ще дадеш ли рецепта на руло-творението? Praynig
Виж целия пост
# 11
Хрисито, ще споделиш ли рецептата?

Ето линк към албума със снимки:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=14080&AlbumId=127396

Продуктите са 1 пакет бекон нарязан на дълги ленти, около 1,5-2 свинско месо (каквото обичате). За плънката:  изрезките от бекона  и месото, по желание може и гъбки.
Оплита се бекона и върху него се налага разцепеното месо, така че да го покрие. Подправките са по желание. Ние използвахме готова на Котани в червеното пакетче за месо. Отвътре се слага плънката и се завива. Може да се пече и във алуминиево фолио, но залепва на места бекона.

Рулото става също и със пилешко месо. Peace
Виж целия пост
# 12
Единственото , което за сега съм решила са пържоли в сметанов сос.
Виж целия пост
# 13
Капама, млечна салата, ядки, нещо сухо, хубав шоколад - това е на нова година у нас от не помня вече колко години........
Виж целия пост
# 14
И ние ще сме със заек тази година за ЧНГ. Но ще е пълнен (с ориз, диви гъби, бекон и подправки). Освен него пържолки и мисля някакви пикантни пилешки крилца. Иначе изпитана заешка рецепта знам от един ловджия - невероятно вкусно нещо става. Един заек се разфасова на порции, пъха се в дълбока тенджера, залива се с 1 л червено вино, 1 л олио (няма грешка в количеството), добавят се няколко зърна черен пипер и сол на вкус, и това нещо се задушава, докато течността се изпари, а месото остане на мазнинка. Получава се нещо невъзможно вкусно. Често ядем заек, но това е най-вкусният възможен начин. Горещо препоръчвам. Peace Единственият проблем е, че няма чак такъв празничен вид, защото си е задушено все пак. По тази причина сме решили за НГ да правим пълнен. Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия