Kursove za gotvene?

  • 9 035
  • 41
# 30
Не че нещо, ама и аз не обичам подмолната реклама. Човекът от Амюз Буш е застанал с името си, но аз имам едно такова усещане , че тук има и доста скрита реклама на другите курсове Шеф за кеф. Няма да визирам конкретно, те си знаят, а и не съм 100% сигурна. Така че който иска отива , готви и си преценява дали е било полезно за него. Тези за 820лв може би са за професионално готвене, макар, че това се учи в техникуми и специални училища и университети. Fleur rouge, какво като едните са започнали , а другите не. Това да не са уроци по математика, можеш да ходиш на което си искаш ястие.
Виж целия пост
# 31
Zdraveite otnovo i ot men Simple Smile
Prochetoh poslednite postove... mislq, che nqma smisal ot negativni nastroiki i tempodobni. Temata se poluchi dosta interesna i az lichno nauchih mnogo polezna informacia i za dvata-trite kursa. Mislq, che vsichki tezi hora, koito se vkluchiha nadali sa pisali zaradi nqkakva skrita reklama, ami zashtoto im e bilo itneresno i sa iskali da nauchat kade mogat da se zapishat na tozi tip kursove. Az lichno dosta se rovih v internet, moje da se kaje bezuspeshno, dokato se resha da pusna tazi tema tuk.
Shte se radvam da polucha oshte informacia i za drugi kursove. Kakto i vpechatlenia ot horata, koito veche sa se zapisali!   chef
Виж целия пост
# 32
mirabela7,
Браво на теб, че си действала  Simple Smile Добре звучи това, което казваш, за плащането на два пъти, определено доста облекчаващо. Аз все още умувам - главно заради студа, който скова, а и грипа... Не съм сигурна дали няма да е по-безопасно лично за мен да се запиша на следващия курс Rolling Eyes Нооо има още няколко дни да го обмисля - ако има и места, разбира се. Явно ще се заформи голяма компания там, щом казваш, че доста хора са се записали  Simple Smile Ще ви е весело  newsm44 Ще те чакам да разказваш и показваш (ако не размисля и аз да се запиша дотогава, де  Wink).

Привет, любители на готвенето! Моя приятелка скоро посети Амюз Буш и е много доволна, не само от резултата на урока, но и от емоцията, която се създава там... скоро и аз ще се запиша за някоя от обявените дати и ще споделя лично мнение  Grinning
Виж целия пост
# 33
Zdraveite,
kakto bqh obeshtala eto i parvite mi vpechatlenia ot kursa. Parviat urok beshe nasochen glavno kam salatite. Viki - gotvachat ni razqsni tankostite na rqzaneto i dekoriraneto. Pravihme edna dosta interesna i netipichna salata s kinoa i oshte edna - rukola. Nachaloto beshe malko skovano i gotvachat qko se beshe pritesnil, no leda se razchupi mnogo barzo i obstanovkata stana poveche ot priqtna.
Vcherashniat urok beshe posveten na podpravkite. Imahme vazmojnosta da usetim aromata na nai-razlini vidove. Sashto taka napravihme domashno kari, koeto nqma nishto obshto s kupeshkoto. A osnovnoto qstie beshe oriz s pileshko i kari. Za desert prigotvihme dresing za plodova salata.
Shte se radvam i ostanalite da spodelite kakvo e polojenieto pri vas? Zapisahte li se veche i kade? Vpechatlenia i prochie Simple Smile
Виж целия пост
# 34
mirabela7,
Браво на теб, че си действала  Simple Smile Добре звучи това, което казваш, за плащането на два пъти, определено доста облекчаващо. Аз все още умувам - главно заради студа, който скова, а и грипа... Не съм сигурна дали няма да е по-безопасно лично за мен да се запиша на следващия курс Rolling Eyes Нооо има още няколко дни да го обмисля - ако има и места, разбира се. Явно ще се заформи голяма компания там, щом казваш, че доста хора са се записали  Simple Smile Ще ви е весело  newsm44 Ще те чакам да разказваш и показваш (ако не размисля и аз да се запиша дотогава, де  Wink).

Привет, любители на готвенето! Моя приятелка скоро посети Амюз Буш и е много доволна, не само от резултата на урока, но и от емоцията, която се създава там... скоро и аз ще се запиша за някоя от обявените дати и ще споделя лично мнение  Grinning

А ти само за това ли се регистрира, за да ни осведомиш  Mr. Green
Виж целия пост
# 35
Zdraveite,
kakto bqh obeshtala eto i parvite mi vpechatlenia ot kursa. Parviat urok beshe nasochen glavno kam salatite. Viki - gotvachat ni razqsni tankostite na rqzaneto i dekoriraneto. Pravihme edna dosta interesna i netipichna salata s kinoa i oshte edna - rukola. Nachaloto beshe malko skovano i gotvachat qko se beshe pritesnil, no leda se razchupi mnogo barzo i obstanovkata stana poveche ot priqtna.
Vcherashniat urok beshe posveten na podpravkite. Imahme vazmojnosta da usetim aromata na nai-razlini vidove. Sashto taka napravihme domashno kari, koeto nqma nishto obshto s kupeshkoto. A osnovnoto qstie beshe oriz s pileshko i kari. Za desert prigotvihme dresing za plodova salata.
Shte se radvam i ostanalite da spodelite kakvo e polojenieto pri vas? Zapisahte li se veche i kade? Vpechatlenia i prochie Simple Smile

Мирабела, супер, че споделяш впечатленията си, но пиши на кирилица - по-лесно и приятно е за четене  Simple Smile
Колко часа горе-долу продължава едно посещение, защото в този стууууд....Няма ли някакви опции за през деня? Можеш ли да питаш?
Виж целия пост
# 36
Мирабела, точно се сетих, че вече трябва да сте почнали и щях да питам как е  Simple Smile Звучи вкусно  Crazy А иначе колко човека е курсът? Какви са хората? Става ли лаф? Аз добре, че пропуснах този път, защото в тези нечовешки зими изобщо не си се представям по разходки  Rolling Eyes И за мен май би било по-добре, ако има нещо в по-ранните часове, като се замисля. Или поне да стане малко по-дълъг денят (и минимум 10 градуса по-топло, ако може  Embarassed). Може би ще пробвам да се вредя за април, ако тогава свършва курсът... А дадоха ли ви въпросната книжка с рецепти, за която бяха казали?
Подкрепям champagne за кирилицата  Simple Smile
Виж целия пост
# 37
Включвам се да кажа, че ходих в Амюз Буш миналата седмица в неделя. Така-готвихме фр.лучена супа и чили кон карне супа. Започнахме с история на ястията -от каде идват-кой райони-как са се развили(променили с годините), после започнахме приготвянето-белене рязане(за лученачта супа бая рев падна -доста лук беше), после процеси кое след кое и как може да се замени(промени). Тънкости при приготвянето-на кое да се обръща внимание и за кое да се внимава. Също ни обясниха  как да се приготвя базов бульон за супи и видовете му (да не се използва химия на прах) -как да се съхранява и тн. Накрая дегустирахме- и всеки си взе порцията за вкъщи да се похвали какво е сготвил. Много вкусни ми се получиха супите Simple Smile Искам също да споделя, че екипът е страхотен, готвача Ангел е много духовит и приятен човек. Оставам с чудесни впечатления и емоции и за съжаление този уикенд сме извън града, но за по-следващия пак ще ходя. Ще излезе нещо от мен в кухнята  Peace
Виж целия пост
# 38
champagne и nouvelle_vague ,
добре убедихте ме, започвам да пиша на кирилица Simple Smile
Курсът е от 7 души за момента, компанията е много приятна, непрекасното става лаф и шегите текът нон стоп. Доста забавна дружинка се оформихме. Пускат ни тематична музика докато готвим.  chef Например, като хапвахме домашно приготвеното от нас къри, готвачът ни беше пуснал музика от Раджастан.
Продължиетлността е два часа и половина, но времето тече неусетно, докато приготвим продуктите, докато сготвим и то станало време за хапване. За съжаление в този студ наистина е доста неприятно за разходки, но аз отдавна се бях надъхала да се запиша на кулинарни курсове и реших, че дори това време няма да ме спре. Simple Smile
triffy, исках да те питам имаш ли желание да споделиш някаква рецепта, която сте правили там? Би ми било интересно да експериментирам.   chef
Виж целия пост
# 39
Съжалявам, че не се включих по-рано, но нямам много време за писане. Ето една бърза рецепта:
Вкусна е, страхотна за децата.  newsm64

Карртофена крем супа със с.сирене и царевица

картофи-400гр
морков-100гр
лук-100гр
чесън-2 скилидки
сметана-100мл
с.сирене-50гр
царевица-100гр
зехтин-50мл

обелваме и нарязваме зеленчуците на кубчета
задушаваме ги с малко вода и зехтина
доливаме с 400мл вода и ври до омекване
пасираме и връщаме на котлона като добавяме сметаната,с.сирене и царевицата
ври още 5 мин и е готова за сервиране с крутони по избор
Виж целия пост
# 40
triffy,
тази рецепта от кулинарните курсове ли я научи? Хареса ми, аз съм почитателка на крем супите Simple Smile
За да върна жеста, ето една рецепта от рецептурника на Шеф за кеф:
Крем супа от праз и картофи (8 порции)

Продукти:
2 стръка праз
600 гр. картофи
2 с.л. зехтин
1,5 л вода
Сол, бял пипер, мащерка, босилек и риган на вкус

Приготвяне:
Нарязваме праза и го задушаваме в загрята на слаб огън тенджера със зехтина за около 5 мин. Добавяме картофите и водата и варим 25 мин. Овкусяваме с подправките. Пасираме супата и я сервираме гореща.

Бон апетит както се казва   chef
Ще се радвам да споделиш още някоя рецепта Simple Smile
Виж целия пост
# 41
Здравейте,
отдавна търсех кулинарен курс, ама такъв като по филмите-хората наистина да готвят и това да става на фона на приятни разговори и някак неангажиращо. Не ми е трябвала диплома, не смятам да ставам готвач. Преди години се записах на курс. Тогава обявата намерих във вестник и почнах с голямо желание. Какво всъщност се случи? Две седмици писах рецепти като откачена под диктовката на някакъв кулинарен корифей. Не само писах, ами схема на труп на крава чертах, с частите кое какво е Laughing Тамън взе да ми се изпарява ентусиазма, все пак все така нищо не можех да сготвя, то дойде време за практиката. И не къде да е , ами ме разпределиха в n-звездния Ниагара Simple Smile Започнаха две от най-дългите седмици в живота ми. По 12 часа на ден белех краставици. На четвъртия ден ми дадоха да изчистя някакво месо от ципите, и тамън се почувствах повишена, те пък ме върнаха пак на краставиците! Shocked Ръцете ми трайно позеленяха,че и физиономията ми натам беше тръгнала.. Sick.Хеле, свърши и не просто как да е , а славно - с диплома за готвач! JoyВярно, освен белена краставица друго не владеех, ама пък винаги можех да сервирам на недоволните клиенти дипломата си, нал тъй ?Wink Все едно, годините си вървяха, ама аз все така търсех курс. От тази тема разбрах за двете нови училища, които се спрягат. По-удобни ми бяха датите на Амюз Буш, така че там се записах. До тук съм много доволна, минали сме салатки и супи. Ангел наистина е много симпатичен. Часовете минават приятно, а с рецептите със сигурност ще мога да се справя повторно и у нас. Възможно е да се готви и по желание на клиента т.е. някакво конкретно ястие, въобще нещата ми изглеждат гъвкави, разбираме се и за час кога да се проведе урока, ако някой е възпрепятствен и пр. Цената е съвсем нормална. Пробваме на място какво сме сътворили, а си взимаме и за вкъщи. Абе нямам забележки до сега. Разбрах, че е имало и някакъв бърз курс -сладкарски, по-специално за шоколади, ммм, ще се запиша, по-натам. С две думи, препоръчвам. Весели празници, момичета  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия