Kursove za gotvene?

  • 9 041
  • 41
# 15
Такааа, вчера звънях на "Шеф за кеф" и да ви споделя впечатления, преди да съм забравила  Blush
Първо, курсовете още не са започнали - стартират другата седмица, на 6 февруари. Ще са с продължителност от месец и половина, по два пъти седмично. Всеки урок ще е около 2-2 и половина часа (ако не се лъжа, казаха, че ще започват от 18,30 ч.), като след това ще следва задружна вечеря с приготвеното. Уроците ще са тематични - тоест днес се готвят и се обясняват тънкостите на супите, следващия път на десертите, подправките и т.н. Май човекът каза, че по три вида от ястие ще се готвят и отделно ще се обяснява за спецификите на още няколко вида. Всички, които се запишат, получават и нещо като мини готварска книга с рецепти на готвача. Цената е 290 лева общо, като в тези пари влизали и продуктите - обясниха, че купували само висок клас продукти, примерно, ако е горчица, ще е френска, а не "Олинеза" и т.н. Манджите щели да са по-засукани, не като от домашна готварска книга. А, и това, което беше особено важно поне за мен, беше, че ще залагат изключително на здравословно хранене и май имат специален урок за вегетариански ястия. Вкъщи мъжът ми е вегетарианец, пък аз съм на тема био (най-вече боза  Laughing) и понякога си е сложно за вечеря Crazy Това е от мен, дано съм била полезна   bouquet
Виж целия пост
# 16
nouvelle_vague,
blagodarq ti otnovo za informaciata. Az vse oshte ne sam im se obajdala. Razgledah nqkakvi snimki v facebook stranicata im, izglejdaha mi che sa ot nqkakav kurs, no qvno e bilo neshto drugo... shtom kazvash, che zapochvat na 6 fevruari. Na albuma im pisheshe "Generalna repeticia".
Виж целия пост
# 17
290 лв за този тип готвене, при този готвач е просто супер. За обикновен курс ще ви вземат сигурно 100-ина лева и нищо няма да научите, е ще имате документ но не и умения.
Виж целия пост
# 18
monikss , и аз четох за готвача и биографията му ми се стори доста впечатляваща  Sunglasses Особено ме заинтригува, че е учил при специалиста, при който ходи Натали Портман. И опита му в заведения за здравословно хранене, де  Simple Smile Аз гледах и цените на другия курс, за който пише тук - на пръв поглед е по-евтино - 12 посещения излизат към 190 лв., доколкото го смятах. Обаче после видях, че всяко ходене излиза средно 5 лева за продукти и на практика горе-долу се изравнява като сума. А и тук казаха, че книжка с рецепти дават, та май си излиза направо същото. За мен лично основните фактори за избор са акцентът върху здравословното хранене, а и не на последно място - в центъра би ми било много по-удобно, особено сега, като не съм много мобилна  Simple Smile
Виж целия пост
# 19
На мен цената ми се струва адекватна. Все пак това, което научиш ще ти остане като умения и знания в дългосрочен план. Изобщо това е валидно за всеки тип подобни курсове. Много ми се ще да направят подобни курсове за градинарство  Simple Smile
Между другото тези дни друга моя позната ми каза, че е ходила на подобен курс в Гранд хотел София. Но не беше доволна. Т.нар. ученици имали по-скоро ролята на зрители на тв предаване. Готвачът правел храната, а те само наблюдавали. Но не получили нито една рецепта, което ми се струва малко безсмислено. Все пак нали идеята е да дадеш някакви знания на посетителите, а не да демонстрираш своята виртуозност Rolling Eyes
Виж целия пост
# 20
Аз бих си счупила краката за да ида на такъв курс ,тук във Варна. Ама нашите тук са заети да творят в разни известни заведения а не да правят такива неща. Аз за да си повиша квалификацията,да видя нещо ново или да си сверя часовника трябва да се преместя в София.
Искам да се запиша на нещо с което да си допълня cv-то,да си допълня уменията ама нещо където ще ме научат на нещо а не да разпъват локуми.
Виж целия пост
# 21
Az veche se zapisah!!!   chef Horata mi izglejdat mnogo svestni. Gotvachat e dosta simpatichen i mi izglejda mnogo ideen. Nqkoi ima li nqkakvi vpechatlenia ili informacia za nego? Cenata na kursa e 290 leva, no az nqmah vazmojnostta da platq na vednaj. Te predlagat plashtane na dva pati, koeto e seriozno finansovo oblekchenie za men. Nqmam tarpenie da zapochna s kursovete! Obeshtavam da pisha parvite si vpechatleniq!   bouquet Razbrah, che sa se zapisali veche dosta hora, shte se radvam tam da zapoznaq nqkoi ot vas Simple Smile
Виж целия пост
# 22
Здравейте!

Специално за училището Амюз-Бюш, мога да Ви споделя че съм повече от впечатлен.
С група мои приятели си взехме някакви ваучери за намаления главно ей така, на бъзик.
Готвихме някакви пилешки руладини и някаква екстра  шоколадова торта(имаше 8 шоколада в нея Crazy ) и се получиха доста вкусни.
Готвача там, Ангел се казваше мисля, прави готвенето доста забавно и пуска разни смешки през цялото време. Самият той е професионалист със завиден опит натрупан в Англия и Америка, както той ни разказа след курса. Изпихме заедно по бира и си побърихме. Разказа, че иска да направи готвенето забавно за хората дето запишат курсове при него, защото в крайна сметка си било едно забавление. И честно да си призная наистина беше забавно.
Онзи ден мернах, че има някакъв сериозен курс. Лично аз много бих искал да се запиша, но сега нямам толкова опции, че се налага да пътувам много. Може-би по-натам в следващият курс...

Виж жената може да я пратя по-рано  Laughing
Виж целия пост
# 23
Здравейте!искам и аз да споделя приятните емоции,които изживях в Амюз Буш!с приятеля ми и още една двойка попаднахме на ваучери за това училище и решихме да видим какво представляват тези курсове.Оказа се доста забавно.Момчето,което е по солените неща е много забавен,много интелигентен и много разговорлив.Момичето,което се занимава със сладките рабори също е много мила.С удоволствие бих отишла отново:)  chef
Виж целия пост
# 24
mirabela7,
Браво на теб, че си действала  Simple Smile Добре звучи това, което казваш, за плащането на два пъти, определено доста облекчаващо. Аз все още умувам - главно заради студа, който скова, а и грипа... Не съм сигурна дали няма да е по-безопасно лично за мен да се запиша на следващия курс Rolling Eyes Нооо има още няколко дни да го обмисля - ако има и места, разбира се. Явно ще се заформи голяма компания там, щом казваш, че доста хора са се записали  Simple Smile Ще ви е весело  newsm44 Ще те чакам да разказваш и показваш (ако не размисля и аз да се запиша дотогава, де  Wink).
Виж целия пост
# 25
Брей, как изведнъж заваляха мнения за другото училище... Тъкмо си викам, да не би аз да греша с избора, ама гледам, хората се регистрирали преди минути, на всички им е първа публикация... Голямо вдъхновение е паднало, да се регистрират всички посетители на въпросното училище в рамките на 15 мин... Нещо аромат на реклама се разнесе  Whistling
Виж целия пост
# 26
И на мен готвенето ми е хоби.Станала съм фен на Амюз Буш във Facebook http://www.facebook.com/profile.php?id=100003136486858&sk=photos .Като гледам колко усмихнати лица има на снимките явно много се забавляват.А какви неща готвят мммммммммммн.И аз много съм се замислила за такива курсове,не че ще ставам професионален готвач,но едно е да четеш рецепта,а съвсем друго да ти покажат.Както чета в предните постове вече има отзиви от Амюз Буш и те са доста позитивни.За мен е важно да са приятни хората,все пак това ще ми е вид развлечение.
Виж целия пост
# 27
Еййй супер тема. Точно такова нещо си мислех тези дни. Записвам се да следя темата. Хич нямам време да готвя, но пък желание имам доста. Не ми трябва професионално, а само за вкъщи да зная нещо по-различно. Баба да ме учи не става, защото тя започва "ами ще сложиш брашно ей така като загебеш с чашката, сол ще ръснеш и ще опиташ" . Явно има 2 училища за готвене за сега. Разгледах ги и мисля да се запиша на 3 посещения в Амюз Буш , защото така мога, ако не съм доволна, да не съм платила цялата такса. Друго предимство за мен е, че се готви събота и неделя, понеже е абсурд да чакам мъжа ми да се върне от работа и да го зарежа сам с децата, а аз да ходя да готвя до 9 вечерта. Иначе и Шеф за кеф изглеждат професионалисти. Ако има някой навит за Амюз Буш в неделя на 5ти ще се готви френска лучена супа и ми е мерак да я науча, понеже съм я яла в Париж и ще мога да направя съпоставка.
Виж целия пост
# 28
Да си призная бих посетила и двата курса, защото гаранция всеки има собствен подход и интерпретация на класически рецепти.
Чух и за трети курс, но в момента го проучвам. Ако имам подробности ще пиша  Heart Eyes
Виж целия пост
# 29
Здравейте, аз доста се рових през уикенда и доста мислих. Само да ви кажа, че открих още едни курсове - Меню, но ми се виждат адски скъпи - 820 лв. за шест посещения - 1 път месечно. Имат и еднократни курсове на различни теми, но те са над 100 лв за едно или две посещение, зависи какво ще се готви. И пак излиза много скъпо. На мен ми се иска да посетя цял курс, който включва почти всички основни ястия (в смисъл супи, основно, десерт и т.н.)
За това се "вторачих" в другите два курса, за които вече е станало дума. И двата ми изглеждат добре и доста се чудех. В крайна сметка се ориентирам към Шеф за кеф. Харесва ми че са отделили специално внимание на вегетарианска кухня, а около мен вече има доста вегетарианци, които са ми трудни, като дойдат на гости. А и както казах искам да изкарам цял курс, а Амюз буш вече са започнали - днес е третият час.
Пак ще пиша, като имам нова информация или направо впечатления Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия