Как разпознавате ИСТИНСКИЯ мед?

  • 1 396
  • 17
# 15
Anomalia Благодаря ти!Страхотна информация за меда!  bouquet
Виж целия пост
# 16
Anomalia Благодаря ти!Страхотна информация за меда!  bouquet
Blush
ЗНачи зимно време да е захаросан?Добре, до кой месец ще е захаросан, сега си купих за 6 лв- буркана от една лелка,каза ,че бил от Плевенско,опитах...Нее лош,ама захаросания нещо не го обичам много,все едно има неразтопена захар вътре.
Ако го държиш в по-топла стая сам ще се втечни, а ако го искаш съвсем течен можеш да го разтопиш на водна баня. Има и вариант на режим "размразяване" в МВ, но незнам дали няма да си загуби полезните качества. В никакъв случай не бива да се загрява над 60 С. Това е, което знам. А гледай да си го купуваш захаросан докато излезе вече новата реколта. Едва ли някой пчелар си съхранява меда на топло или си играе да го топи  Wink
Виж целия пост
# 17
ЗНачи зимно време да е захаросан?Добре, до кой месец ще е захаросан, сега си купих за 6 лв- буркана от една лелка,каза ,че бил от Плевенско,опитах...Нее лош,ама захаросания нещо не го обичам много,все едно има неразтопена захар вътре.

Това се оправя като се разтопи на водна баня при възможно най-ниската температура (ако имаш нерви, поддържай 40 градуса) за да не загуби ценните си качества. И щом обичаш мед, наистина си струва да инвестираш време в търсене на надежден производител, за да си сигурна в произхода. Мен ме снабдяват мама и тате  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия