Как се разрежда шоколад

  • 9 206
  • 20
Здравейте и извинете че ви пиша у форума аз не съм мама, но както и да е.

Интересува ме как се разрежда разтопен шоколад на водна баня? С вода не стана Sad Спешно ми трябва. Благодаря
Виж целия пост
# 1
С олио. Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Аз може да не съм готвач ама отговорът ми се струва крайно невъзможен.
Виж целия пост
# 3
Пробвай, ще се убедиш, че е възможно.
Виж целия пост
# 4
Аз може да не съм готвач ама отговорът ми се струва крайно невъзможен.

Колкото и невероятно да ти звучи, става чудесно и глазурата, която се получава, е много хубава. Само наливай по-мъничко и бъркай, докато решиш, че ти е достатъчно. Не отива много, не се притеснявай, и не се усеща. Peace
Виж целия пост
# 5
Пробвай - ще стане.  Правила съм го десетки  пъти. Simple Smile
Виж целия пост
# 6
аха мерси. С масло не е ли по-удачно? Последен въпрос.
Виж целия пост
# 7
И с краве масло става, с олио е по рядко. (на 100 гр. шоколад слагам 60 гр. краве масло за глазура за торта)
Виж целия пост
# 8
аха мерси. С масло не е ли по-удачно? Последен въпрос.

Зависи за какво ще го ползваш. Ако е за глазура, олиото е по-удачно, защото с маслото става на петна  Peace
Виж целия пост
# 9
Глазурата с масло става твърда и трошлива при рязане. С олио е по-мека и лъскава. И се реже по-лесно.  Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Аз също ползвам масло. В съотношение 2:1 не ми става трошлива и твърда, но пък има риска да се втвърди на крем още при разтапянето, ако маслото е с повечко водица, като повечето бг масла.
Виж целия пост
# 11
На 100 гр. шоколад колко олио се слага?
Виж целия пост
# 12
На 100 гр. шоколад колко олио се слага?

сиси, аз го правя на око, но съм записала на 200 гр шоколад 1-2 с.л., така че това ориентировъчно. Обикновено начупвам шоколад в чашка, врътвам го в микровълновата да омекне, почти до разтопяване, сипвам малко олио направо от шишето и бъркам с лъжичка. Зависи колко гъста глазура ти трябва. Направи опит, като слагаш по малко олио и бъркай, добавяй олио, докато се получи нужната ти консистенция. Можеш да пробваш и с 2-3 блокчета, имам предвид парченца от шоколада. Peace
Виж целия пост
# 13
Благодаря! Олиото все пак е доста малко/слагала съм масло и наистина беше трошливо и трудно за рязане/.
Виж целия пост
# 14
Късно, ама да си кажа. На 100гр шоколад - 3 или 4 лъжици олио. За да не се троши при рязане се топи ножа в гореща вода, избърсва се със салфетка и се реже без проблем.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия