Живеещи в Италия - 122

  • 39 556
  • 738
# 15
А според мен е предимно в-с на възможности.

За Лидл и от сорта исках нещо да кажа. За качеството и контрола.
Повечето марки продукти не могат да се класират към редовните вериги и условията им.
Ако аз произвеждам прекрасно вино, няма никаква гаранция, че Конад ще ми го продава. Може да не съм в мащабите и т.н. които са необходими, ние сме проверявали преди години по друг повод и е невъзможно за малка фирма, дори средна.  Взможно е за Пармалат, за Проктер анд Гембъл, Нестле и някои други.  Ей това според мен е причина много често в дискаути да се намират мн.добри продукти. Естествено това успордедно с другото, т.е с вероятността да не попаднеш задължително на високо качество ( което не е гарантирано и в редовна верига, но това е др. тема)
Много често на шопинг нагласите влие и обстановката, на мнението ти дали едно нещо е добро или не, също. Така че поне за мен по-евтино не значи 100 процента по-некачествено, или неконтролирано.
Виж целия пост
# 16
аз сега се амбицирах да намаля с поне 50% а и пове4е разходите за храна и имам стратегия  Laughing
спестеното се пренасо4ва предимно към графата leisure & pleasure  Grinning

да сменя темата: повдигам един въпрос, който беше задавала навремето Барбабо: какво 4етете?
Виж целия пост
# 17
Аз от няколко дни чета енциклопедии медике и из нета за количистектомията Mr. Green
Скерци а парте, малко ми е странно, че днес се решид а ме оперират на 7.03...Стискайте палци. Това е в днешно време банална операция...ама все пак операция. Сега умуваме как да  се организираме с малката, манджи, и т.н., че не пускат и деца под 12 г. на свиждане newsm78
И ние сме в графата 500 еври месечни разходи за храна и други битови потребности.
Виж целия пост
# 18
50% е много бря!  Shocked
ше умОриш мъжете  Laughing

на въпроса : нищо не чета. в последната година съм толкова изперкала, че не ми се задържа вниманието върху книгата, препрочитам една страница 5 пъти и си давам сметка, че нищо не помня  Rolling Eyes
за момента съм замразила четенето в книжен вид. почитам из нета : повечето актуална информация, или случайни, моментно интересуващи ме аргументи.
Виж целия пост
# 19
миликс, стиснати палци и не ги мисли твоите, ще се оправят и без теб  Wink

50% е много бря!  Shocked
ше умОриш мъжете  Laughing

споко бе, само пиколи акорждименти и спеза онлайн, така имам време да си прегледам кое какво как
плодове и зелен4уци от едно минипазар4е, покрай което така или ина4е минавам веднъж седми4но
Виж целия пост
# 20
Миликс, не го мисли, то детето голямо вече и на пица и паста да карат 2 дена, нищо няма да стане  Rolling Eyes
ако операцията е лапаро-видео, и за нея не се притеснявай  Wink

ще стискаме палци, де.
Виж целия пост
# 21
Миликс, от нас едно дружно стискане на палци, а от мъжа ти - малко "готвене" (паста, картофи...), и всичко ще е наред!  Peace

Днес Мила става на 2 годинки, а като почнах да пиша във форума, бях бременна с нея. Ех. Мисля да правя торта Червено кадифе, нали при нас е още сутрин, а гостите са за следобед, има време. Миликс, по твоя индиректна препоръка не я правих снощи, за да не се спихне. Но после пък си мислех, дали не може блатовете да се изпекат от предишната вечер и само да се сглоби преди празника, за да не се намокри прекалено?! Както и да е, ако стане добре, ще ви я снимам Wink (а и зле да стане, аз пак ще я снимам, но няма да показвам  Mr. Green).
Виж целия пост
# 22
4естит празник, тралала   bouquet
Виж целия пост
# 23
Да се включа и по темата за пазаруването... Като гледам цифрите, които обсъждате, положението не се е променило спрямо миналата година - за хранителни стоки отделях минимум 100 евро седмично, и то това в Бари, който се предполага да е по-евтин. Пазарувам от местния супермаркет (Док, не знам дали го имате), дискаунти и Кооп са ни много далеч, но Кооп е определено по-скъп от "моя" Док, няколко пъти сме пазарували. Плодове и зеленчуци много често взимах от плод-зеленчук, но цените са идентични като тези от супермаркета. Скъпи колбаси и сирена - на практика не; прошуто (котто или крудо, около 3-4 пъти седмично). Риба не купувам изобщо, месо - около 2-3 пъти седмично, от супермаркета. Готови неща не поръчваме. Според мен това е скромна спеза, и пак ми излиза 100 евро седмично, а толкова си стои от 2-3 години поне - ние на практика всяка година се налага да сменяме квартира, и всеки път се почва едно смятане, за да си определим тавана на наема, който можем да си позволим, така че мога да потвърдя, че от 2-3 години спезата е една и съща, ок. 100 евро седмично, сложи ги 500 месечно.
Тъй че се учудвам, че ви се струва влошено положението.
Виж целия пост
# 24
като се върнеш, ще си хортуваме пак  Naughty
Виж целия пост
# 25
Честито на Мила и от мен:)   bouquet

Миликс, стискам ти палци, всичко да е наред!

Аз трябва май да си преосмисля харчовете , защото сте с деца, а моята спеза същата.. ужас, да не би да ядем повече  Animal Pig

за четенето ще ми се смеете какво чета Grinning. Биографията на Богдана Карадочева.
Майка ми когато беше тук за НГ ми донесе подаръци от приятелки и т.н и има 3 книжки - едната е тази, другата от Ирен Кривошиева ( много гнусна книжка) и още една, която е на Ваня Щерева и която не знам дали да започавм изобщо. Та, от тези книжлета ми допада най-много тази на БК, разказва интересничко, но разкъсано ( не е някаква чутовна биография), но местата и хората, които описва са ми познати и така. Под чета разбирам понякога преди лягане...
Виж целия пост
# 26
Аз в бейкинга съм много напред вече  Grinning
Правих торта Сахер тия дни и съм самовъзхитена от себе си, и още една рецепта за upside down orange sponge на Ерик Ланлард, която изглежда таман като на картинката
Всичко тва, защото докато се обличам сутрин за работа гледам Glamour Cakes , което е нещо като висш пилотаж в материята  tooth
Виж целия пост
# 27
А аз съм още на ниво ябълков пай и малк осе притеснявам за тортата, след малко се прибирам да я почвам. Ама, в крайна сметка, какво толкова лошо може да стане, да е прекалено сладка и полегнала на една страна? Голяма работа Wink
Виж целия пост
# 28
Аз в бейкинга съм много напред вече  Grinning
Правих торта Сахер тия дни и съм самовъзхитена от себе си, и още една рецепта за upside down orange sponge на Ерик Ланлард, която изглежда таман като на картинката
Всичко тва, защото докато се обличам сутрин за работа гледам Glamour Cakes , което е нещо като висш пилотаж в материята  tooth
А ,много интерсно,дали си го снимала ,да видим как изглежда.
Виж целия пост
# 29
Нямам време за четене, никакво.  Embarassed
Фурната ми не работи от около месец, та и там нищо не мога да сготвя /онзи ден за карнавала свеки носи у нас сготвената у тях лазяня/.....
Лени, пробвай ементала на МД, швейцарски е и на мъжо много му хареса /аз не го обичам/, по-хубав бил от лидълския....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия