Живеещи в Италия - 122

  • 39 572
  • 738
# 30
А аз съм още на ниво ябълков пай и малк осе притеснявам за тортата, след малко се прибирам да я почвам. Ама, в крайна сметка, какво толкова лошо може да стане, да е прекалено сладка и полегнала на една страна? Голяма работа Wink

Тралала, една торта според мен спокойно се прави за 2 дни, нали питаше - блатовете днес, сглобяването утре и т.н
Аз съм добра до момента на декорацията, когато губя търпение. Иначе общо взето ми се получават нещата

МГ, снимах разбира се, но нещо не ми е добра светлината и не ми харесва снимката, утре на светло ще снимам пак
Виж целия пост
# 31
upside down orange sponge на Ерик Ланлард,
Какво каза току що?! Laughing

Тралала, честит рожден ден на Мила! Heart Eyes Да е здрава и все така добричка!
Дай някоя актуална снимка на малките, че ги помня от миналогодишния карнавал като Тигър и Пух. Simple Smile

Миликс, стискам палци всичко да мине бързо и леко. Hug

Последно четох два тома с лекции на Bruno Munari (много мой тип:), сега чета "Corri, coniglio" Updike (не я дочетох навремето). От българските автори приятели ми подариха "Кръглата риба" на Момчил Николов с големи похвали, но нещо все не ми се подхваща. Все пак предполагам, че тя ще е следващата.
Виж целия пост
# 32
Благодаря, девойки...Аз въобще не съм притеснена, предполагам, че ще е вече по метода само с 3-4 дупки тая операция и ми я описаха като почти нищо в сравнение с секциото, все пак не се режат мускули. А нещата са ок, ще дойде у нас кумата, та детето ще е в сигурни ръце, а и мъжът ми, де не готви нищо и скоро научи от мен как точно се вЪри паста и омесва с готов сос. Не вярвам сега да седнат да готвят, а и манджите не съм ги мислила хич, просто малко проблеми лоджистичи искахме да разрешим, и да е жива и здрава кумата. Свекито горкото то има нужда от гледане едва ли не, още не знае за операцията, че каквато е паника.
Тралала, да ви е здрава и щастлива Мила!  bouquet
Аз бях оставила блатовете за втората, " училищната торта" за сглобяване с крем на другия ден, но видях, че са станали стиклени още преди това... Sad. Може да е моя грешка нещо, не знам, ти пък си я направи, не ме мисли мен, може нещо да съм объркала пък, знам ли.
Аа забравих да кажа, че чета всеки ден доста от двата рафта приказки и от миналото лято всеки ден няколко глави на Пипи дългото чорапче Laughing Имам малко български книги де препрочитам като ми е кеф, нали няколко години не можех да помириша романче и каквото и да било, освен някое списание и нещо из нета. Сега отворих едно малко книжле с новели на Френсис Скот Фитцджералд, " Трохите на щастието".
Я сега ще погледна Ориндж спондж...боб-а както го перифразира Маргото след като и прочетох на глас името на тортичката Simple Smile
Виж целия пост
# 33
 Аз да ви кажа какво чета ,свързано с темата за яденето и не само.
 Става въпрос за списание "Altroconsumo" ,което открих преди 2-3 години ,и което ми отвори очите за мнооого неща на итал.пазар. Peace Peace
Най-горещо ви го препоръчвам ! Peace


Tralala , AUGURI  bouquet
Виж целия пост
# 34
Tralala, Честит Рожден Ден  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Миликс, Успех  Peace Peace Peace и внимавай с това четене,защото доста често в нета ти се изправят косите  Rolling Eyes  Rolling Eyes Rolling Eyes

Аз  Blush Blush Blush от няколко години трудно сядам да чета,макар че имах един период миналата година тъкмо бях започнала пак и .......  ooooh! ooooh! ooooh! пак се разсеях като забременях  Whistling Whistling Whistling
Виж целия пост
# 35
 Mr. Green името е специално, но изпълнението елементарно
На практика това е сладкиш с портокали, който се обръща и отгоре се виждат портокалите:)
Нищо невиждано със сливи, кайсии и прочие Ей тук е инструкцията, моят смятам, че дори по-убавичък стана. Този човек Ланлард е много начетена персона, има поредица в която проследява общо взето историята на сладкарството, изпълнява разни рецепти от 17ти век, възпроизежда трапези за крале и т.н и е интересно. Онзи ден гледах за пътуването на Карем /това е нещо като средновековния бог на френската кухня/ в Русия и съответно около това разказаха за Петербург /това е 18ти век май , Петър Велики.. и след него../ , някак си придобива живот една съвсем музейна материя, разказвайки я по този начин. Та така разбрах, че освен че Карем ги е открехнал на френските пинизи в храненето, така е привнесъл от своя страна във Франция руския маниер на 3те блюда, започвайки с топлото ( супата), нещо което преди това е било непознато.
Та, тоз човек Ерик Ланлард има много интересна поредица и от историческа гледна точка, не само откъм рецепти.

Виж целия пост
# 36
Тралала, ГОЛЯМО ЧРД на малката Мила!   bouquet
Виж целия пост
# 37
тралала, да ти е жива и здрава щерката   bouquet
наистина, 100 евра за такъв пазар и то в Бари, ми се струват бая  Shocked
(аз за сирена харча доста, голяма чревоугодница съм  Embarassed пък с тях тръгват и разни видове мед и конфитюр и става ептен беля  Mr. Green . и за джоба, и за фигурата)

Миликс, аз се оперирах преди 4-5 години с видео-лапаро и ти потвърждавам, че операцията сама по себе си е рутинна и възстановяването-бързо  Peace
(после при мен беше малко по-особено дереджето, та вместо след една седмица, както смело бях заявила, се върнах на работа след 20 дена  Confused, но ситуацията беше по-деликатна)

Лени, дано не се сърдиш, като заговориш за торти и готвачи, аз те прескачам  Embarassed
нооо, ако се случа по твои земи ( и ще се случа  Sunglasses), ще ти свирна, аз съм скромна : една торта Гараш който ми спретне, ме е спечелил во веки веков  Joy

ФФР, Алтроконсумо е много добър източник на информация Peace
но в тези времена, където всичко се намира в Интернет ми е малко обсолето  newsm78
тази година не го поднових, само за условията, които ти предлага като член съжалявам, трябва да проверя дали може да им плащам някаква такса, за да им бъда сочо, без да ми пращат списанията  Thinking
Виж целия пост
# 38
Тралала, една торта според мен спокойно се прави за 2 дни, нали питаше - блатовете днес, сглобяването утре и т.н

Лени, Миликс нали казваше, че нейното Червено кадифе на следващия ден било станало тиклаво, затова реших да правя тортата непосредствено преди рождения ден, колкото и рисковано да е (няма време за план Б; е, от супермаркета може по всяко време). Хайде, оставям ви, торта ме чака  Mr. Green
Виж целия пост
# 39
Аз нямам особено кулинарни заложби  / просто така излиза, защото ви споделям малкото, което правя/, в общия случай нямам никакво желание да се занимавам, но имам периоди в годината, в които ми се занимава, май съвпадат с някакви хормонални и феромонални нива Grinning.


Вие гледате ли някакви филми? Всмисъл, претенденти за Оскари тази година:)
Аз гледах някои , други ми предстоят до неделя да видя, за да съм ъп ту дейт
Не съм особено впечатлена от филмите, досега май само Midnight in Paris ми хареса най-много

ПС: Феиам, торта Гараш не знам как се прави, ама ще проуча. Тва е много тежка торта, доколкото помня от сладкарница Витошко лале, София  Mr. Green. Сахер е друга торта, по-виенско изискана, така да се каже , по-ще ти хареса.
Виж целия пост
# 40
Не разбрах това списание Алтроконсумо с каква тематика е? Кулинарно ли някакво?

Аз си купувам 3-4 списания месечно, всичките на тема интериорен дизайн. Blush

За нови филми никак не съм осведомена.
Виж целия пост
# 41


ПС: Феиам, торта Гараш не знам как се прави, ама ще проуча. Тва е много тежка торта, доколкото помня от сладкарница Витошко лале, София  Mr. Green. Сахер е друга торта, по-виенско изискана, така да се каже , по-ще ти хареса.

не се пробвай! Laughing аз съм прост човек, знам я Сахера, харесват я останалите от семейството, ама Гараша е друго нещо. по мое време на павилионите на НДК се ядеше, и на кино П.Берон също  Rolling Eyes

Барбич, ако според теб може да съм била абонат на кулинарно списание, значи Алтроконсумо е кулинарно  Mr. Green
Виж целия пост
# 42
Лени, http://www.lidl.it/cps/rde/xchg/lidl_it/hs.xsl/index_15980.htm  Wink
Виж целия пост
# 43
Значи, когато тръгнеш към Фурле ще ме предупредиш, за да мога да изчета всичко за историята, техниките и правилните ингредиенти за тази бомба.  После трябва и преспиване да си прланираш, защото след това според мен се предполага да си легне човек  Mr. Green

Ох боже, питаха преди малко Каналис кво мисли за номинейшъна на Джордж Клуни.  Mr. Green
/новата на Клуни е голямо разочарование, тоя човек е крайно време да чуе за мен  4470
Виж целия пост
# 44

Ти си мислиш, че аз в тази поза мога да седя ли:) Мило.. аз съм си купила една табуретчица от Икеа, и си сядам на нея за тия упражнения  Blush
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия