Освежаване на вчерашни картофени кюфтета

  • 924
  • 3
Вчера правих картофени кюфтета, сложих им праз, грах, царевица, моркови...станаха много вкусни и понеже ги изпекох във фурната, дори здравословни. Ама с моите злоядци пак не улучих количеството, останаха ми доста, които днес са много сухи и на мен лично не ми допадат на вкус.

Някакви идеи как да ги "съживя" за днешната вечеря? Върти ми се някаква идея със сметанов сос и топено сирене, после запечени отново за малко  newsm78
Виж целия пост
# 1
Ами като ще им правиш сос, не ги запичай. Направи рядък сос в дълбок тиган и пусни кюфтета вътре.
Виж целия пост
# 2
Ако някой се интересува как все пак завърши моята картофена история, да кажа, че се получи доста вкусна запеканка.
Начупих кюфтетата в тавичка, добавих готварска сметана почти колкото да ги покрие, малко топено сирене (от този вид, който е на "триъгълничета") и запекох във фурната, докато добие златиста коричка. Изненадващо за мен, никак не беше тежко, особено в компанията на зелена салата.
Всеобщото мнение беше, че трябвало още вчера да ги сготвя така, вместо да се тормозя да оформям кюфтета  Crazy Mr. Green
Другия път може да се пробвам да добавя една идея чесън и пресен копър  newsm78
Виж целия пост
# 3
На мен ми се е налагало да топля картофени кюфтета. Слагам ги в тава (йенаглас обикновено), наливам им една идея олио и малко вода, а тавата покривам с алуминиево фолио. Така си се задушават, усвояват водата, не са сухи и пак са вкусни като снощи Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия