Тортата с моркови на Анда

  • 24 919
  • 50
# 30
Искам да ви кажа, че снощи гостите ми много харесаха тортата. Въпреки, че бяха преяли ужасно много, като опитаха тортата, направо им омекнаха капачките. И понеже не можаха да се справят с цялото количество, всички си взеха за в къщи по 1-2 парчета.
А аз толкова се притеснявах...Simple Smile Следващият път като я правя, ще взема някоя по-хубава извара. Предполагам, че това е бил проблема. И крема не се стегна /може би сложих малко пудра захар/, но аз точно преди да я поднеса я намазах със сметана. А сварените моркови стояха страхотно отгоре.
Благодаря, Анда!   bouquet
Виж целия пост
# 31
Радвам се, че сте я харесали.
Мишел, не мога да ти кажа точен размер, защото в мометна не съм си в Сф, но по принцип я правя в най-малката възможна тавичка, за да станат съответно по-високи блатовете.
Крема не го слагам да престои отделно; както казах, оставям го да се стегне вече намазан върху блатовете, за да постигна стабилна форма без трохи и с ясен ръб. След това намазвам още един пласт или, ако искате, друг крем. 
От днес за утре се яде спокойно - но най-добре остави финалната декорация за накрая, за да стои все пак по-пухкав най-горният слой от крема. Иначе леко се втвърдява; ако ще слагаш кокос, това няма да се забележи.
Да ви е сладко  bowuu
Виж целия пост
# 32
Анда, благодаря за отговорите, утре ще се очета! Или по скоро в събота!  bouquet
Виж целия пост
# 33
И аз да се запиша в отбора на морковена торта Simple Smile Стана много хубава и вкусна.Аз пекох блатовете поотделно/нямах хартия/ а крема го спретнах от крема сирене,масло ,пудра захар и потокалов сок..Та после и с тия морковчета една украса стана...Всички останаха много доволни newsm22   Mr. Green
Виж целия пост
# 34
Да дам и аз отчет Laughing Тортата на Анда стана страхотна, много вкусна, ароматна .... въобще прекрасна. Стана и доста голяма. Единственото, което не уцелих е количеството на крема. Следващият път ще я направя с двойно количество крем, за да има повече между блатовете, сега нямаше време да правя допълнително. Единствените промени, които направих е че добавих, една чаша смлени орехи към блата, както и малко настъргана портокалова кора, останалото количество настъргана кора сложих в крема, заедно с 2с.л портокалов сок. В блатовете добавих и ябълка на кубчета (мънички) вместо ананас. Стана много вкусна торта!   bouquet
Виж целия пост
# 35
.... В блатовете добавих и ябълка на кубчета (мънички) вместо ананас. Стана много вкусна торта! bouquet
Искам да добавя, че това с ябълките е много добра идея. Аз бях сложила ананас, но не се усещаше.
Виж целия пост
# 36
  bouquet  И от мен Анда newsm10 newsm44 smile3521
страшно я харесаха всички
Само не разбрах как се правят рози4ките ако някой може да да ми ги метне на mail-a: tedy_mm@mail.bg ще съ му много благодарна
нещо тези линкове не ми се отварят...
И аз направих същата грешка с малко по-малко крем м/у блатовете, но ще го запомня.
А инае на мен ми отиде 500г извара и 500мл. течна сметана, доподсладих крема със обикновена захар- още докато разбивах сметаната и след това я прибавих към добре разбитата(с пасатора) извара.много ми се искаше да си покай произведението,но незнам как newsm78
Виж целия пост
# 37
Predvaritelno se izvinyavam za latinicata, pisha ot klub.
Za rozichkite - edna tyasna lenta ot morkov - az reja moite nadlujno na 2 - suotvetno svarena v gustiya sirop - zapochva da se naviva kato shivashki santimetur.  Ot vreme na vreme obrushtash lentata, za da poluchish 'listence'. Preporuchvam ti da ne gi bodvash vednaga v tortata, a da ostavish da se otcedyat i stegnat vurhu chiniika. V protiven sluchai munichko sirop moje da pokape okolo rozichkata.
Slagala sum i munichki listenca ot menta okolo rozichkite, ama sega prez zimata nyama priasna.
Виж целия пост
# 38
И аз да добавя за розичките от моркови или панделки, когато се оставят да се стегнат предварително в чинийка леко се захаросват по краищата и стават мнооого красиви.
Виж целия пост
# 39
Благодаря
 Laughing Hug
Ще се пробвам следващият път
Виж целия пост
# 40
Включвам се, само за да кажа на Анда да си поиска хонорар от вестник "Реклама" /разпространява се безплатно във Варна, може би и другаде/, защото в последния му брой я има тортата едно към едно, и дори снимката с панделките. Явно и там четат бг-мамма.
Виж целия пост
# 41
Темата е малко старичка, но ще я повдигна, да ме извинят модовете  Mr. Green
Искам да питам мога ли да опека цялото количество заедно и после да го режа на 3 блата?
Изварата мога ли да я заменя с крема сирене Буко примерно? Че нещо не съм слчвала ха готина извара напоследък...
И мога ли моделирам блата със странни форми? Или да го троша и придавам пак някакви форми ползвайки крема за сплав??
Виж целия пост
# 42
Включвам се, само за да кажа на Анда да си поиска хонорар от вестник "Реклама" /разпространява се безплатно във Варна, може би и другаде/, защото в последния му брой я има тортата едно към едно, и дори снимката с панделките. Явно и там четат бг-мамма.

Ами ако Анда случайно я е взела от някой сайт рецептата Wink, който е достъпен за хората от цял свят......аз лично съм срещала няколко рецепти с моркови и ананас в нета.
Виж целия пост
# 43
1. Да, но провери хубаво дали се е опекло по средата. Ще му трябва малко повече време.
2. Да, даже по-хубаво става. Две части сирене крема, една част масло, пудра захар на вкус (плюс евентуално ванилия, лимонова кора, портокалова кора или нещо такова)
3. Абсолютно. Само след като го моделираш, намажи хубаво с крема и го остави 3-4 часа в хладилника. Кремът трябва да се втвърди, за да не падат трохички и да не ти развалят глазурата, а и за да държи формата. Аз съм правила динозавър от такъв блат.
Виж целия пост
# 44
Включвам се, само за да кажа на Анда да си поиска хонорар от вестник "Реклама" /разпространява се безплатно във Варна, може би и другаде/, защото в последния му брой я има тортата едно към едно, и дори снимката с панделките. Явно и там четат бг-мамма.

Ами ако Анда случайно я е взела от някой сайт рецептата Wink, който е достъпен за хората от цял свят......аз лично съм срещала няколко рецепти с моркови и ананас в нета.
Да, не е моя измислица.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия