Прясна, пресована мая или квас, кое е по-добре?

  • 1 846
  • 2
Четох за вредата от хлебната мая, но ми казаха, че това е най-вече за сухата мая.
http://www.recipemagician.com/polezno/za-hranitelnata-maya/
 Въпроса ми е как се прави прясната мая? Дали се използва начина на правене на кваса? Четох статия, че в домашни условия процеса не може добре да се спазва и освен полезните дрожди се завъждат и други, които са вредни. Кое е по-безопасно прясна мая, която се прави под контрол или домашен квас?
Виж целия пост
# 1
Говорихме със сестрата на съпруга ми, тя е лекар и консултанта в къщи  , относно диетата на татко. Той беше много болен, мислехме, че му остава месец, но се закрепи и вече е по-добре, та сега е на куп лекарства и диета, ненатоварваща и даваща възможност на черния дроб да се възстанови постепенно. Той доста отслабна, когато беше на-зле и му даваме храна без консерванти, зеленчуци, плодове, домашен хляб, мляко, яйца и месо от домашни животни. Не е съгласна, той да мине на растителна храна и сокове, защото е доста слаб и му трябва по-калорична храна. Та попитах, дали хлябът с квас не е по-удачен, вместо този, правен с прясна мая. Тя ми каза, че хлябът с квас е по-кисел от другия.
Та сега съм в дилема. Мислех, че маята е по-вредна от кваса и бях започнала да правя в къщи хляб с квас, за по-здравословно, а излиза, че си вредим повече.
За нас, ядящите хляб, остава варианта содена питка. Брашното, житото са киселинни храни, но в комбинация със сода мисля, че са по-малко киселинни.
Надявам се и други да се включат с мнение.
Виж целия пост
# 2
това че е кисел как означава че е по-вреден?!?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия