Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как и по колко се дават капки за колики?

  • 15 979
  • 14
Имам капки Sab Simplex,но не знам как да ги давам.Лекарката каза да не се дават повече от 21.Но как се дават,във вода ли се сипват? И 21 не са ли много? И ако не са наведнъж ли да ги дам,или на няколко пъти през деня?
Виж целия пост
# 1
Аз в началото използвах Саб - по 20 капки при всяко ядене вътре в млякото. Давах само до 2 месеца и половина и после преминах на Еспумизан- по 15 капки на хранене. Доколкото знам може и да му даваш капките с лъжичка преди ядене Sunglasses
Виж целия пост
# 2
По 15 капки преди всяко ядене. Аз ги сипвах в лъжичка и ги давах така, без да ги разреждам.
Виж целия пост
# 3
Не са ли много по 15-20капки преди всяко ядене?????Доколкото зная се дават по 20,но не знаех че е преди всяко ядене Confused: Мислех че дозата е за цял ден?????
Виж целия пост
# 4
Не са много, до 20 капки за един път. Аз давах по 15-20 след обед  и вечер, че тогава му бяха коликите С лекарството върви и листовка, може да погледнеш и там  Grinning . Но при нас Саб не помохна особено  Sad .
Виж целия пост
# 5
И на мен ми се стори, че са много, но били безвредни и няма проблем. Друг е въпроса, че май много много не помагат. Добре, че малкия нямаше силни колики, а и бързо отшумяха.
Виж целия пост
# 6
Според вас кои капки са ефикасни? И при нас започнаха коликите?
Виж целия пост
# 7
Май при всяко дете е различно.
Моят син беше само на Саб Симплекс и доста ни помагаха, а други майки не са доволни.
Виж целия пост
# 8
Аз давах на дъщеря ми по 15 кап. САБ точно преди да и започнат коликите или малко след като започнат. Разредени с вода но малко - колкото да се получат 4-5 лъж.Обикновено корем я болеше около 13 и 19 ч. След около 20 мин. иминаваше коремчето или поне и олекваше. Не мисля че трябва да се дават през целия ден, защото действат веднага.
Виж целия пост
# 9
Цитат на: Bidita
Имам капки Sab Simplex,но не знам как да ги давам.Лекарката каза да не се дават повече от 21.Но как се дават,във вода ли се сипват? И 21 не са ли много? И ако не са наведнъж ли да ги дам,или на няколко пъти през деня?


АМИ КОЛКОТО ТИ Е КАЗАЛА ЛЕКАРКАТА - ТОЛКОВА!!! ТЯ НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЕ!!!
Виж целия пост
# 10
Аз й давах по 20 капки в лъжичка преди всяко ядане.Спрях ги,защото нямат ефект при нас. Sad
Виж целия пост
# 11
На мен педиатърката ми каза да давам по15 капки САБ при всяко хранене. Аз ги сипвах в шишето с мляко. Много добре му действаха на моето бебче. Не сме усетили коликите. В листовката на саб симплекса пише, че са абсолютно безвредни и не влизат в реакция с организма т.е. каквото влиза това и излиза без да се преработва от органите. Незнам дали го преразкахах съвсем точно, но ти прочети в листовката. Grinning
Виж целия пост
# 12
Май наистина за всяко дете е съвсем индивидуално...
Коликите при Мони започнаха още преди двадесетия ден и вече съвсем отшумяват. Опитахме няколко варианта с педиатърката и открихме най-подходящия за нас.
1. Еспумизан - 15 капки 2-3 пъти на денонощие, когато коликите са най-силни. Имах чувството, че са направо вълшебни!  Wink
2. Комбиниран чай с копър и анасон - 200 мл вода + щипка (с трите пръста) копър + щипка анасон + 1 чаена лъжичка захар (заради физиологичната жълтеница)
Виж целия пост
# 13
Цитат на: Bidita
Имам капки Sab Simplex,но не знам как да ги давам.Лекарката каза да не се дават повече от 21.Но как се дават,във вода ли се сипват? И 21 не са ли много? И ако не са наведнъж ли да ги дам,или на няколко пъти през деня?Саб Симплекс се дават точно 15 броя, нито повече, нито по-малко. Нашата педиатърка каза, че когато им демонстрирали капките го направили с чаша разпенена бира. Точно на петнадесетата капка бирата се отпенила. Това е и действието им - отпенват червата.
Виж целия пост
# 14
Капките Sab simplex не позволяват на млякото да се пени в коремчето. Произхода на коликите не е доказан 100%, но се предполага, че е от въздушните мехурчета. Затова са и шишетата "против колики" - да се сведе до минимум навлизането на въздух в бебешкото коремче.
Та сега за капките. Аз слагах по 7-8, защото установих, че са напълно достатъчни. Направи си сама този експеримент. Като смесиш водата и млякото и разклатиш енергично, се образува доста пяна в шишето. Слагаш десетина капки и пяната изчезва. След това колкото и да разклащаш шишето не се образува пяна. Няма да се образува и в бебешкото коремче. А броя на капките според мен зависи от количеството на млякото. И тъй като това е предназначението на капките няма нужда да се мъчиш да ги даваш отделно, а ги слагай направо в млякото.
Дано да съм ти била полезна.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия