Машина за хляб - 48-ма тема

  • 49 013
  • 737
МАШИНА ЗА ХЛЯБ-48-ма тема

 

       


В него ще намерите, съвети на майсторите, съвети за козунаците, упътване и инструкции за работа с машините, и други.

   





РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:









оформяне на питки и тестени изделия
оформяне на двуцветно тесто
козунак

предишната ни тема

всичко за хлебопекарните

ЧЕТЕТЕ БЛОГОВЕТЕ И ЛИНКОВЕТЕ КЪМ ТОЗИ ПОСТ ПРЕДИ ДА ЗАДАДЕТЕ ВЪПРОС...АКО НЕ СЕ ОРИЕНТИРАТЕ - ПИТАЙТЕ. Peace
Виж целия пост
# 1
Тайна , Благодаря за новата тема   bouquet
Скоро не съм правила експерименти или разновидности на хляб-а. Пека си обикновен бял всеки ден и така  Grinning
Виж целия пост
# 2
И аз напоследък пека само обикновен, но 1 път седмично. Защо така спряха да ядат хлаб в нас не знам. Та с една дума - запис  Mr. Green
Виж целия пост
# 3
Аз пък пека хляб през ден. Обикновено бял, в последните 2 седмици - с ръжено брашно  Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Днес сме на содена питка!
Виж целия пост
# 5
Ще се запиша, за да ви чета и аз. Wink
Виж целия пост
# 6
  И аз напоследък меся само тесто и то рядко , за питка по повод, за баница или за мекици.Обикновен хляб почти не се яде, а мразя да изхвърлям хляб.
Виж целия пост
# 7
Тайна, благодаря за темата!
За днес имам ръжено-пшеничен хляб, а онзи ден се глезих със содена питка (машината само измеси тестото, че исках да сложа и хляб с мая).
Откакто имам хлебопекарна, хлябът няма дъх на мая. Преди май слагах много мая и ми миришеше хлябът.
Виж целия пост
# 8
Да се запиша и аз в новата тема.
Тайна,благодаря за това!  bouquet
В последно време само чета,но гледам да не изпускам новините.
Пека само обикновен хляб от 3 вида брашно.Бяло,типово и черно.Нямам време да експериментирам.
Само да споделя: откакто правя хляба с бира и прясна мая,вкусът е друг и всички вкъщи харесват хляба на мама.Разбира се,добавям чорек,сусам,мак и слънчогледови семки.
Виж целия пост
# 9
               Запис! Laughing Аз пък съм на тутманици и козунак или по-скоро измишльотини с козуначено тесто. Laughing Машината меси,а фурната пече,ама нещо май ще я сменявам,че издава багажа.До снимка не стигат,защото се омитат още като ги извадя,а и време не достига за това.
Виж целия пост
# 10
Нашата машинка понеже още е нова,на 1мес.,а и в къщи сме големи хлебоядци , та си работи почти всеки ден,с малки изключения  chef
За сега караме поред рецептите от книжката,но скоро ще започна да експериментирам ,като попрочета още малко из темите Laughing
Виж целия пост
# 11
Тайне,   bouquet
Аз не съм писала отдавна, но в последно време машинката ми е в мазето. Юхуууу, свърши ремонта и в неделя вече се надявам да си я сложа на почетно място.
Виж целия пост
# 12
Да се върна в края на отминалата тема по повод куката.Имам такава в комплекта,но все още не съм я ползвала.Започнах с вадене на бъркалките и когато не ги забравям,отлепянето е леснотия.Обръщам кофичката и хляба веднага пада сам.

Вмомента правя козунак,мнооого се надявам да се получат конци.Първо забърках на програма 'тесто'.При мен е 1ч,50минс с 3 месения и 3 втасвания.Програмата приключи,извадих тестото и с омазнени ръце,започнах да засуквам и отново да го меся.За втори път пуснах програма 'тесто' (четох,че колкото повече се меси,толкова по-пухкаво става).Преди 3-тото втасване, отново ще го заплитам/меся ръчно,ще върна обратно в машината,за да се надигне.След като приключи и втората програма 'тесто',смятам да финализирам веднага с програма 'печене'(при мен ще е 1час).Достатъчно ли е или да пусна 'сладък хляб',която е още 3часа и 20 минутен цикъл от 3 месения+3 бъркания+1ч печене към вече двете,завършени програми'? Цялата тази цапаница и безкрайно месене/втасване е заради прословутите конци. (надявам се,че ми разбрахте козуначените драми Crazy Mr. Green)
Виж целия пост
# 13
Благодаря за темата !   bouquet
Виж целия пост
# 14
Да се върна в края на отминалата тема по повод куката.Имам такава в комплекта,но все още не съм я ползвала.Започнах с вадене на бъркалките и когато не ги забравям,отлепянето е леснотия.Обръщам кофичката и хляба веднага пада сам.

Вмомента правя козунак,мнооого се надявам да се получат конци.Първо забърках на програма 'тесто'.При мен е 1ч,50минс с 3 месения и 3 втасвания.Програмата приключи,извадих тестото и с омазнени ръце,започнах да засуквам и отново да го меся.За втори път пуснах програма 'тесто' (четох,че колкото повече се меси,толкова по-пухкаво става).Преди 3-тото втасване, отново ще го заплитам/меся ръчно,ще върна обратно в машината,за да се надигне.След като приключи и втората програма 'тесто',смятам да финализирам веднага с програма 'печене'(при мен ще е 1час).Достатъчно ли е или да пусна 'сладък хляб',която е още 3часа и 20 минутен цикъл от 3 месения+3 бъркания+1ч печене към вече двете,завършени програми'? Цялата тази цапаница и безкрайно месене/втасване е заради прословутите конци. (надявам се,че ми разбрахте козуначените драми Crazy Mr. Green)
Не съм голям специалист, но не е ли много това втасване? Доколкото разбрах 2 пъти по 3 втасвания. Няма ли да превтаса?
Пиши какво се е получило ,щото и аз замислям да правя козунак в машинката.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия