Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Битката за болницата за ДЦП започна

  • 1 070
  • 12
Само да кажа как мина срещата в болницата на д-р Чавдаров за тези, които не можахте да дойдете. Моите впечатления са добри - родителите се обединихме около решението в понеделник на пресконференцията поставим конкретни срокове за среща с хора от Здравната каса и Здравното министерство. Ако ни бъдат отказани срещите - ще се премине към стъпка - граждански протест. Нещата назряват, надявам се вече да е ясно, че ни има. Излъчиха и кратък репортаж по Нова телевизия. Да се надяваме, че щом се вдига шум - нещата трябва да се променят. Ако нещо съм изпуснала - допълвайте.
Виж целия пост
# 1
Да, Майче, срещата и според мен мина много добре. Единственото което искам да допълня е за страхотното предложение според мен от една майка да се пусне и иск в съда...още в понеделник...това е един много добър ход, който мисля ще ни осигури добро предимство. А това което ми направи силно впечатление снощи от срещата беше духа, които витаеше...родителите които присъстваха на срещата наистина бяха готови да се борят, а какво по-хубаво от това?
Виж целия пост
# 2
Мили родители, уведомявам ви, че в петък - 27.01.2006г от 13.00ч. пред парламента ще се проведе граждански протест на родителите на деца с Детска Церебрална Парализа! Нека всички родители, съпричасни с нашите проблеми да дойдат на протеста!
Виж целия пост
# 3
Кремена здравей, защо днес на пресконференцията останах с впечатлението, че ще протестираме пред НЗОК в петък - или нещо не съм разбрала?
Поздрави
Мария
Виж целия пост
# 4
nerazbrah kade shte bade sta4kata.Molia da bade uto4neno za da se znae i da se otide.Dano da ima rezultat.
Znae li niakoi kak mina preskonferenciata?
Виж целия пост
# 5
Мили родители, уведомявам ви, че в петък - 27.01.2006г от 13.00ч. пред парламента ще се проведе граждански протест на родителите на деца с Детска Церебрална Парализа! Нека всички родители, съпричасни с нашите проблеми да дойдат на протеста!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
molia kajete kade shte bade sas sigornost.
Виж целия пост
# 6
Самира, Кремена не е на линия - предполагам, че ще се доуточни всичко тези дни
Дано има резултат!
Виж целия пост
# 7
Може ли някой да обясни повече. Тази вечер по новините казаха, че утре Здравната каса ще се произнесе по проблема за здравната пътека и защо е намалена от 350 да 270. На срещата с родителите миналия петък се реши, че към протести ще се мине само, ако не се стигне до споразумение с касата. Д-р Чавдаров обеща да пише какво ще е решението на здравната каса. Не знам - ама не е ли рано още за протести - ако касата все пак реши да даде парите.... Питам, защото май нещо не съм разбрала  Embarassed
Виж целия пост
# 8
Здравейте, аз бях на пресконференцията - и в знак на човешка подкрепа (имам 4 деца, от които едното е с вродена хиперамониемия, аргиназен дефицит и епилепсия) и като журналист.
Имаше 10-12 журналисти, само двама зададоха допълнителни въпроси, но това е според защото хората, участващи в пресконференцията, бяха изчерпателни и засегнаха всички аспекти, които пряко или косвено се отразяват на вас и семействата ви.
А Даниела - председателката на асоциацията - действително каза, че ако до два дни няма отговор, ще се пристъпи към протестни действия. Както писах вече и в друга тема, д-р Чавдаров отиде след това в Столична община, но незнам какво е станало там. Дано има положителен резултат и за болницата!

Поздрави
Мария
Виж целия пост
# 9
И аз слушах новините по БТВ и май утре е важен ден.
Мъжа ми обеща, че ще си вземе по-дълга почивка в петък, и от 13 до 14 ще се постарая  да присъствам. Ще следя темата, за да разбера за мястото.
Успех!
Виж целия пост
# 10
Мили мамита, позволявам си и тук да публикувам още веднъж съобщението си относно стачката, за да може да не стане недоразумение и някой да не е разбрал нещо Simple Smile
За сега протеста се отлага. Предстои преразглеждане и подписване на клинична пътека № 12. Ако не ни удовлетворяват условията, които ще се заложат в новата така да я нарека клинична пътека № 12 тогава ще се вдигнем пак. До тогава мълчаливо...или не съвсем мълчаливо...ще изчакаме да видим какво ще стане Simple Smile
Мили мамита, ако имате въпроси, аз почти цял ден съм в ICQ, но съм инвизибъл, така че можете да ми пишете и там...за жалост не винаги мога да влезна в сайта...връзката на моменти е ужасна Sad
Виж целия пост
# 11
Здравейте мили майки! Много ми е тъжно, че всичко това се случва!
Имам детенце, което вече е на две години. Имаше проблем при раждането и от първия ден, когато го изписаха в продължение на година и половина всеки месец посещавахме болницата. Благодарение на доктор Чавдаров и стахотния му екип от специалисти, които се борят със зъби и нокти за всяко едно от децата, моето детенце е живо и здраво.
Нека да направим всичко възможноза да спасим болницата.
Следвсичко прочетено до тук само не ми стана ясно, последно ще  има ли протест в петък пред президенството или не?
Виж целия пост
# 12
За всички, които още се чудят ще има ли или не протест в петък отговарям кратко и ясно Simple Smile
Не, мили родители, в петък няма да има протест. За момента промените, които бяха извършени в здравната каса ни удовлетворяват нас като родители и това означава, че няма слещу какво да протестираме. Но нашата борба продължава, защото има още много над какво да се работи и има още много какво да се постига, за да се чувстват нашите деца щастливи и приети от обществото...защото нали това е нашата главна цел?!
Благодаря ви за постигнатото единомислие и за това, че в труден момент успяхме да се обединим и да се борим за това, което ни е належащо. Надявам се, че от тук нататък ще съумяваме да правим същото в подходящия момент!
И...ще се радвам много да се съберем...като гледам анкетата върви към това да е на 11.02 от 13ч и да се запознаем и поговорим лично Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия