КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 3

  • 47 554
  • 800
# 15
Благодаря на Мама Цоци за новата темичка  bouquet
Виж целия пост
# 16
Благодаря на Мама Цоцоланка за новата темичка   bouquet
Малиииии като фурии ги пълним тия теми бе.

Мамо Цоцииии ади вече готви шапката за темата „Какво правите с изостанали козунаци“. Че при това свръхпроизводство напраооооооо не ми се мисли.

Ами споделяйте ги - аз ще се жертвам - за дояждане Laughing Laughing Laughing
Виж целия пост
# 17
Благодаря за темата  bouquet Аз питах и в миналата тема, ама май не ме отразихте Simple Smile Мелко за козунаци ОК ли е?
Виж целия пост
# 18
Благодаря за темата  bouquet Аз питах и в миналата тема, ама май не ме отразихте Simple Smile Мелко за козунаци ОК ли е?
Аз от няколко години само него ползвам за всичко тестено.
Купувам големи разфасовки от хлебозавода във Варна и излиза доста евтино.
Не знам дали ще ти допадне. Simple Smile
На предната страница дори сложих линк. Само да не се сметне за реклама.
Виж целия пост
# 19
  Да ви следя! Мерси за темата Маме!
Виж целия пост
# 20
Много красиви козунаци показвате. Браво!  smile3501
Дано имам време и аз да сътворя нещо, че малко трудно с Беболина.  Simple Smile

Маме, благодаря за темата!   bouquet
Виж целия пост
# 21
И да не е само гол запис, едни козуначени кифлички на Джема "Под прикритие".



С ваша помощ от три години правя козунаци, пробвала съм няколко рецепти и ми се получават страхотни козунаци. За тази година ще правя нещо, което досега не съм, за да се усъвършенствам още.
Благодаря за всички тънкости, които споделяте за направата на козунаци   bouquet.
Виж целия пост
# 22
  bath1 цоп...да не ви изтърва Аз си мисля да приготвя козунаците предната вечер... че освен тях, ще има още доста да се готви  Crazy
Виж целия пост
# 23
Ние пости не спазваме, но пък иначе козунаците и яйцата  правя според традицията - та по скоро ще сготвя в петък (не че нещо по различно е готвенето за събота, то празника е в неделя) , но козунака ще е в събота. Simple Smile
Виж целия пост
# 24
При месене в хлебопекарна кога добавяте стафиди, локум, ядки в козуначеното тесто: след месене и втасване при правене и усукване на фитилите или при някое от месенето в машината. newsm78
п.с. смятам с козуначеното брашно на Мелко да пробвам този уикенд козунак и ще дам отчет какви съм ги сътворила. Peace
Виж целия пост
# 25
Здравейте и в новата тема Simple Smile
Аз днес запретнах ръкави и замесих козунака.В момента втасва,незнам още какъв ще е резултата  Mr. GreenЕто и снимки,за сега само на тесто.Като,че ли няма конци и мехурчета,но ще видим после...Иначе го мачках,натисках,блъсках в масата както си му е реда.Нямам още хлебопекарна и месих на ръка.
http://chechyk.snimka.bg/holidays/kozunaci.747233.30248887
Виж целия пост
# 26
Ние пости не спазваме, но пък иначе козунаците и яйцата  правя според традицията - та по скоро ще сготвя в петък (не че нещо по различно е готвенето за събота, то празника е в неделя) , но козунака ще е в събота. Simple Smile

Ако пишеш за Велики петък, сериозно те съветвам да не го правиш. Нека все пак уважаваме най-траурния ден в нашата църква.

При месене в хлебопекарна кога добавяте стафиди, локум, ядки в козуначеното тесто: след месене и втасване при правене и усукване на фитилите или при някое от месенето в машината. newsm78
п.с. смятам с козуначеното брашно на Мелко да пробвам този уикенд козунак и ще дам отчет какви съм ги сътворила. Peace

В машината не е практично да се добавят, моят съвет е да ги добавяте при оформянето след първото втасване.
Виж целия пост
# 27
Мама Цоцоланка, благодаря за темата и за споделената информация за алуминиевите форми в предната тема Hug
Виж целия пост
# 28
Записвам се във вкусната тема и аз.
През уикенда правих козунак с локум. Стана доста сполучнив, но не остана за снимки.
За пръв път пекох на долен реотан с вентилатор и наистина стават добри така. Е имам още доста да се уча, важното е че имам желание.
Виж целия пост
# 29
И аз забърках една доза козуначено тесто по рецепта на Венета, но не съм оптимист за крайния резултат. Избрах нейната рецепта, защото се работи с миксер, аз не мога да се справя с месенето. За мое съжаление миксера ми ме предаде и то точно сега Cry... Наложи се да намачкам тестото на ръка. Сега е във фурната на 30-40 градуса да втасва, завито с кърпа, както си пише в рецептата. Искам да попитам колко време горе долу трябва да стои там и колко приблизително трябва да увеличи обема си. Въоръжена с търпение и много искам да ми се получи Embarassed, въпреки че съм сигурна че няма да е перфектен, все пак ще ми е първия козунак и не ми се ще да се проваля съвсем.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия