Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

  • 42 654
  • 769
Стара тема
Виж целия пост
# 1
Botten Mary, благодаря за темата!  bouquet
Да продължа разговора от предишната за храните. Ядете ли неща направени от сурови яйца, особено сега в горещините, например тирамису?
Виж целия пост
# 2
Botten Mary, благодаря за темата!  bouquet
Да продължа разговора от предишната за храните. Ядете ли неща направени от сурови яйца, особено сега в горещините, например тирамису?

Не бих рискувала и като небременна.
Виж целия пост
# 3
Сурови яйца не ям изобщо.
Виж целия пост
# 4
Аз също не ям сурови яйца и понеже обичам тирамису го правя вкъщи с крем сабайон, за да са минали термична обработка яйцата. Навън не ям.
Виж целия пост
# 5
Благодаря за темичката   bouquet И аз не ям храни със сурови яйца, нито тирамису, нито майонеза и т.н
Виж целия пост
# 6
И аз не ям сурови яйца. Относно въпроса с мидите, ако ми се прияде бих яла Wink
Виж целия пост
# 7
Благодаря за новата тема   bouquet

От както разбрах ,че съм бременна не ям куп неща.Яйцата и пастета са едни от тях.Наскоро моя дружка роди и в движение ми казва за храните.Риба тон също не била добра идея за хапване,лиших се,а много я обичам.
Виж целия пост
# 8
Аз обожавам яйца и по принцип ги обичам мнооого добре приготвени,ако са рохки въобще не ги докосвам(защото и не обичам) Но онзи ден седнахме в една приятна сладкарничка и си хапнах едно тирамису,а не ми е любим десерт.В общи линии,не се вманиячавам много,и това за което знам че не се препоръчва,просто не прекалявам  Peace
Виж целия пост
# 9
Рядко консумирам сурови яйца. По време на бременността - не.
Носеха ми домашни яйца от село. Не съм сигурна кои са по-добре - домашни или от магазина. Все пак яйцата от магазина минават през някаква проверка.
Виж целия пост
# 10
И аз не консумирам не(до)сготвени яйца. Понеже ги ям доста често за закуска, само бъркани ги правя, защото на очи или забулени все им остава течен жълтъка и се притеснявам. Риба тон, както и други големи океански риби, не трябва да се консумира в големи количества, защото съдържа голямо количество живак. За нас не е проблем, но казват, че влияе на нервната система на бебето.
Виж целия пост
# 11
Сурови яйца не, само твърдо сварени или бъркани, преди ги обичах с по мек жълтък но сега ги готвя до кремация.

Тирамисуто може да е ОК, защото зависи как е приготвено, доколкото знам ако е от промишлена фабрика би трябвало да е ОК. Като бях в Италия, питах в една сладкарница и беше със сурови яйца... Та само гледах останалите от компанията как си хапват  #2gunfire ама като родя, ще си хапна и аз.

Имам бременна приятелка която и меко сирене като фета и Филаделфия не яде, но щом идва в опаковка е правено във фабрика и е от пастьоризирано мляко.

От 'лошите' неща които си позволявам : по едно ледено лате на ден, слабичко и чат пат една малка бира или малко вино. В Тоскана това не можах да си представя, поне да не близна от вината на вечеря  Wink
Виж целия пост
# 12
Има места , където не правят тирамисуто със сурово яйце. Друг е въпроса колко е тирамису Simple Smile
Аз по принцип обичам яйцата много рохки, даже бъркани като ги правя ги оставям за 10 сек и ги ям така, но сега ги правя почти на трохи, не ми е много вкусно, за това и рядко ям, иначе почти всяка сутрин закусвах с яйца.
За рибата пише , че е ОК да се яде по около 340 гр на седмица.
Никъе не видях нищо за калмарите, за това си мисля, че са позволени, а и логиката води до там.
Скариди пише, че може.
Виж целия пост
# 13
Благодаря за темата, Мери!

Обичам рохки яйца. Яла съм и домашни, и купешки.
Виж целия пост
# 14
Оххх, скариди  newsm10 размечнах се направо  Laughing Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия