Предстой ни почивка на морето и искам да взема с нас домашно приготвена храна (бебчо свикна с дом.храна и се мръщи на готовите пюрета). Досега съм съхранявала дом.пюрета във фризара с формички за лед и не съм много на ясно с консервирането. Прочетох няколко теми тук и реших да приготвя по-гъсти крем-супички да ги сложа в бурканчета и да ги варя 10-15 мин. за да се заварят капачките. Въпросите ми са 2
Първо-в супите да сложа ли застройка от яйце и кисело мляко (както правя в къщи като му готвя на бебо) или да не слагам ако ще се развали с консервирането?
Второ-мога ли да консервирам по този начин примерно попара,кус-кус със сирене (да си ги приготвя както обичайно, да ги сложа в бурканчета и да ги варя 10 мин.? Ще сме в хотел без кухненско обзавеждане и особено за закуска се чудя какво да му давам да си хапва . На хотелската храна не се доверявам за хранене на бебе. У дома редуваме-попара,кус-кус,качамак и подобни, но там нямам условия за приготвяне,за следобедна закуска ще му взема каши.
Ще съм ви много благодарна да споделите опита си с мен