Да се похваля с една торта

  • 691
  • 7
Спретнах я през почивните дни, но не си мислете, че има от нея - изяде се веднага.
Та продуктите за торта "Мозайка": 3 кутии обикновени бисквити /не вземайте по-меки, за да се получи ефектът мозайка/, се начупват на парченца и се заливат с 2 чаени чаши прясно мляко, 2 ванилии и 1 чаена чаша захар. Похлупват се с нещо и се оставят да омекнат.
В отделен съд се разбиват 250 грама краве масло, 3 жълтъка  и 1 ч.ч пудра захар. Прибавят се 1 ч.ч. печени нарязани орехи и 1 млечен шоколад на парченца. /вм. пудрата захар може да сложите бурканче конфитюр или сладко от ягоди/.
Сместа се обърква с бисквитите и се изсипва в тортена форма /аз го слагам в дълбока тава, застлана с найлон/. Престоява една нощ в хладилник да се стегне.
Изсипва се от формата или тавата, от 3-те белтъка и 9 с.л. захар се избива крем за намазване на тортата и украса.

По желание вътре в тортата може да сложите 1-2 банана.
Дано ви хареса.
Виж целия пост
# 1
Нещто май обърках защото кото залях бисквитите с млякото и стана една каша...
Или не съм случила с бисквитите или може би така трябва?
Виж целия пост
# 2
Ако си спазила пропорциите, няма проблем - те после ще се стегнат от маслото. Но все пак не трябва да плуват в мляко.
Виж целия пост
# 3
А прясното мляко топло ли трябва да е?
Виж целия пост
# 4
Да, за да може да се разтвори захарта. Но не вряло.
Виж целия пост
# 5
Правя подобна торта и аз, много е вкусна, но момичета не ви ли е страх от суровите яйца???
Аз не съм крайна в това отношение, ядем основно пилешко, много яйца, но всичко минава през термична обработка, а тук яйцата са сурови, в тези времена на "птичи грип"ми се струва неоправдан риска Naughty
Виж целия пост
# 6
Това ми прилича на смес за сладък салам, но в кръгла форма Wink
Виж целия пост
# 7
Така е, но има и разни екстри като шоколад, например.
А за яйцата не съм се замисляла - изядохме я, пък за сега сме добре /пу-пу/.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия