БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 886
  • 736
# 15
Момичета, а някой да има мързелива рецепта за канелони? Ама от най-елементарните, бързи и лесни. От една седмица им се каня, днес гледах разни рецепти, то не са сосове бешамел, доматени, сметанови и не знам си какви, уф, не ми се разправя, налегнал ме е целият световен мързел... Embarassed. Да имаше как да ги сваря на макарони и после кой с каквото иска, ама не става. Grinning Имам пилешка кайма.
Ако някой знае, помогнете!  bouquet
Виж целия пост
# 16
Оф, аз последно ги правих на болонезе, ама си заслужаваше цялата галимация, ужаааасно вкусни, даже и мързел бих пренебрегнала  Mr. Green
Виж целия пост
# 17
Оф, аз последно ги правих на болонезе, ама си заслужаваше цялата галимация, ужаааасно вкусни, даже и мързел бих пренебрегнала  Mr. Green

Гледах на ninfil , няма начин да не са вкусни. Значи няма спасение! Да хващам черния опашатко малко да ме поразходи и, като се върна, да запрятам ръкави. Няколко дена ми се размина, ама днес явно нЕма да стане! Blush

Ако все пак твоята рецепта е по-лесничка, сложи линк, моля те!  bouquet
Виж целия пост
# 18
За първи път ще правя чийз кейк, ... колко голяма да е тавичката, какъв диаметър?
В рецептата за кейка не пише ли какъв диаметър да е формата?
Обичайно 26см.

spasdidi, както и Цвети е предложила, и аз съм за Свинско с гъби и сметана.

Не, не пише, но ще си взема от 26 см   bouquet
Виж целия пост
# 19
Аз правя тази гъбена супа бз сметана е но сатава страшно вкусна
Виж целия пост
# 20
Маме, благодаря за темата.   bouquet

Аз правя гъбена супа като Морена  Hug, но вместо чубрица слагам мащерка.  Peace

labrex, аз наскоро правих канелони с кайма. Напълних канелоните, подредих в тавичка и залях с доматен сок (домашна консерва - парчета домати с магданоз). Отгоре наръсих с настърган кашкавал. Рецептата е от книгата "Всичко за пастата" на Н.Кънчева. В оригиналната рецепта се смесва 1каф.ч. доматен сок с 1/2 ч.ч. пилешки бульон от кубче и се заливат канелоните. И се поднасят поръсени с настърган пармезан. А за плънката оригиналната рецепта е: "накълцайте ситно лука (2 глави), нарежете гъбите (печурки - 300гр) на ивички и ги запържете заедно с лука в зехтин. Когато омекнат, добавете и каймата (250гр) и задушавайте докато стане на трохи. Овкусете със сол и черен пипер. Когато сместа се поохлади, пасирайте (ако ви се стори, че не е достатъчно плътна, добавете галета). Напълнете канелоните, залейте със сока. Ако искаш пробвай, станаха вкусни.
Виж целия пост
# 21
Моля , за идея с какво да напълня гъби  newsm78
Виж целия пост
# 22
Моля , за идея с какво да напълня гъби  newsm78

Топено сирене, кашкавал, маслинка.....
Виж целия пост
# 23
Моля , за идея с какво да напълня гъби  newsm78
шунка, кренвирши, сирена, варени настъргани яйца, задушен лук и всякакви комбинации от изброените + подправки
Виж целия пост
# 24
 Благодаря, момичета. А  как се приготвят?
Виж целия пост
# 25
Благодаря, момичета. А  как се приготвят?
С какво да ги напълниш е въпрос на вашия вкус. Откъсва се пънчето и както останалите продукти за плънката, се нарязват на ситно в блендер и после се напълва гъбата.
Виж целия пост
# 26
Лабрекс, Моренка, благодаря за рецептите за пържолите.  Hug
Ще правя тези със сметаната на Морена - звучи страхотно. Само индианеца не може да разбере как така се нареждат с разрезите нагоре парчетата месо? Те нали са нарязани на пържолки? Знам си аз, че ще объркам нещо.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 27
Благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 28
spasdidi, нарязвам бонфилето (то нали е.... като опашка... А! ето снимка - ) на шайби (4-5см), та тях с разреза нагоре.
Виж целия пост
# 29
Ха-хах, е сЯ разбрах. А така, за индианеца по-нагледно! Добре че няма клипче с тавата!  Embarassed
ДеТ се вика - Начи шайбата я слагам легнала!!!  Joy
То моето парче е голямо, та се получават пържолки. Няма начин да ги объркам като ги редя!
Благодаря ти, Моренка още веднъж! Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия