# 30
Присъединявам се и аз с любимия на семейството тиквен пай!
Тиквен пай
1ч.ч захар
2 големи яйца
1 ч.ч сварена тиква
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. канела
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
3/4 ч.ч. пудра захар
1/4 ч.ч. крема сирене
2 с.л. размекнато масло(може и маргарин)
1/2 ч.л. ванилия
Приготвяне:
Фурната се загрява на 180 градуса.Намазнява се правоъгълна тава.
Яйцата и захарта се разбиват за около 2 минути.Прибавят се тиквата и олиото като се продължава бъркането.Постепенно се прибавят брашното,канелата,содата.бакпулвера и солта(аз ги обърквам предварително).Разбърква се за около минута.
Паят се пече 25-30 минути.
Глазурата се приготвя като се смесят пудрата захар,маслото,кремасиренето,маслото и ванилията.Разбива се до получаване на пухкав крем.Паят се маже след като изстине.
Добър апетит!!!! #Shocked
[color=][/color]
Виж целия пост