Натурална закваска за хляб, или хляб с квас – ТРЕТА ТЕМА

  • 147 279
  • 807
# 765
И аз се вихря тия дни. 😁 Едно хлебче и едни козунаци със сладко от сини сливи и орехи Simple Smile За утре съм замесила едни бургерни питки. Да видим.




Виж целия пост
# 766
Браво, страхотно изглежда всичко.
Виж целия пост
# 767
Щaстливка, супер са ти произведенията. Heart Eyes

Аз последните дни правих няколко различни хляба, че иначе ми омръзва. Най-накрая беше картофеният:





Иначе закваската я ползвам и за палачинки и др. подобни закуски, и различни сладкиши.
Виж целия пост
# 768
Дами, страхотни сте, истинско вдъхновение! Heart
Виж целия пост
# 769
Аз се отказах....направих квас...стана като на снимките, обаче всички рецепти и статии които чета за квас и месене с квас са различни и аз честно казано не знам коя да пробвам.

За момента разбрах че трябва да извадя кваса от хладилника и ако взема 3 лъжици от него да добавя (захраня) с още толкова брашно и вода и да прибера този който няма да ползвам в хладилника а този който съм отделила да активирам. И тук е първия въпрос -  как се активира? Има толкова различни варианти в нета...
След това колко квас на колко брашно се слага? Колко време се изчаква да втаса? Колко пъти се премесва? Всички казват различно...
Виж целия пост
# 770
Nivea , рецептата, която ти показах не те ли устройва? В нея всичко е написано точно. Ако не, кажи какъв трябва да е хлябът.
Виж целия пост
# 771
Аз винаги на око съм правила но и не е като да не меся. Тесто като тесто трябва да се получи, но се чака много да втаса. В нета много правят с много хидратация, както казват. Даже си го вземат навън да го преместват. Аз правя нормално тесто. Чакам да втаса, после премесвам и слагам във формата, в която ще пека. Като втаса набрашнявам, правя разрез, които са важни за изпичането и пека. Хубаво е да се напръска фурната с вода преди това или направо да се сложи купичка с вода.
Виж целия пост
# 772
Аз продължавам....Бургерни питки с квас и кефир:)


Виж целия пост
# 773
Щастливка, как ги правиш тези бургерни питки?

От мен един Козунак с квас, заквасена сметана и плънка от фурми
Виж целия пост
# 774
Ваня, по твоята рецепта направих кваса. Той се получи. Обаче хляба не се получава. Първият стана кисел и плосък. Вторият се надигна много обаче когато го сложих да се пече спадна...къде греша? Пека в глинен съд с капак първите 20 мин, за да съхраня влагата, после отварям...но не ми се получава. Сега замесих един бърз тостересн хляб с квас, който е с много квас да видим резултата. Аз меся основно с лимец, ама много лепне, а като добавя брашно за да мога да го отлепя въобще тестото, то става по-твърдо.
Виж целия пост
# 775
Nivea, по коя рецепта прави хляба? Спазва ли я точно?

Писах вече, че хляб само с брашно от лимец трудно се надига, камо ли с толкова крехка закваска. Сама си установила, че вторият път се получил по-добре, НО трябва да дебнеш момента в който да сложиш хляба да се пече. Може да си го изпуснала и за това да е спаднал, а може и защото си отваряла фурната, а може и в комбинация от двете. Аз като пека хляб пускам на долен реотан в началото и слагам на дъното тавичка с вода, тогава капакът е излишен и няма нужда да се отваря фурната.
Виж целия пост
# 776
Ваня, сега ще пека след кюфтетата от съомга Simple Smile питки за бургери и хляб. оформени са и втасват, трябва 2 пъти ли да си увеличат обема за да ги пека? И питките колко време да пека?
Виж целия пост
# 777
Спада и като е много воднисто тестото. Повече брашно вероятно трябва.
Виж целия пост
# 778
Ваня, сега ще пека след кюфтетата от съомга Simple Smile питки за бургери и хляб. оформени са и втасват, трябва 2 пъти ли да си увеличат обема за да ги пека? И питките колко време да пека?

Приблизително 2 пъти, а за печенето - около 20 мин.. След това пробвай с шиш (да излиза сух).
Виж целия пост
# 779
Питките станаха прекрасни. Хлябът обаче отново спадна по средата, вместо надуто и изпъкнало в средата е вдълбнато. Този път и няма кисел привкус.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия