Колко е домашно млякото от производител?

  • 4 081
  • 24
Моля модераторите да преместят темата,ако не е за тук.
Имах съмнения,но май почти съм убедена,че няма от къде да си купиш "чист" продукт.
Вземах от различни места/т.е от различни стопани/ мляко,съмнявах се,но го използвах бързичко и си останах със съмненията.
Миналата седмица обаче взех 2,5 л мляко за 3 лв,сварих го и до там. В хладилника та до днес.Не смеех да вдигна капака на тенджерата,че да не мирише или да е мухлясало.Нищо подобно.Сякаш току що е охладено и на цвят и на мирис.Само има един тънък слой мазнина някаква-маргарин ли е друго ли не знам.
Човекът дои кравите и с една кофа го носи в гаража си,там си даваш шишето и ти налива.Уж е био без химии.Да,ама не/поне за мен/.Говорих с някои от чакащите и те ме уверяваха:виж той с кофата го носи/ама в кофата какво е имало сложено/?
Вие сблъсквали ли сте се с такъв проблем?
Виж целия пост
# 1
Това мисля, че ще отговори на въпросите ти http://novanews.bg/news/view/2014/08/22/83932/%D0%BD%D0%B0%D0%BB … 1%86%D0%B8%D1%8F/
Виж целия пост
# 2
Масло е това отгоре и е най-нормално да има , ако няма са му взели каймака. Важно е кофата да е чиста , както и вимето преди да се издои , ако не мирише . Иначе си е мляко като мляко , не си ли виждала до сега истинско  Shocked
Виж целия пост
# 3
 Laughing
Ами не купувай повече от него.
Виж целия пост
# 4
на вкус как е бре ? по това време млякото е вкусно и няма нищо общо с купешкото.
иначе по 1.20 лв  литъра е нормална цена от частник. а съмнения ще има винаги  Laughing
Виж целия пост
# 5
Аз често взимам, от проверен човек, но го правя предимно на кисело.
За 2-3 дни се разваля в хладилника - Цвета не се променя /какво очакваш?/, миризмата също. Трябва да се кипне отново, ако не се пресече, значи е годно. Ако престои повече време, предполагам ще се пресече и в хладилника.

Домашното прясно мляко варя около час /махам 10-15 мин., след като заври/ на тих огън, на силен загаря и мирише на карамел.
С други думи пастьоризирам по мой начин.

Скрит текст:
Пастьоризацията обикновено се свързва с млякото. Има два широко използвани метода за това: висока температура/кратко време, и много висока температура/много кратко време. Първият метод е по-често използван. При него млякото да се държи на 72 °C за поне 15 секунди. При втория (ултрапастьоризация) температурата е 138 °C за поне 2 секунди.

Жълтото нещо, както и по-горе са писали е маслото. Никой "кравар" няма да вземе да слага допълнително маргарин, но за цената която си платила, вероятно е доста разредено млякото.
При мен от 2 л., се получава около 2 см. каймак.

ПП. Направи експеримент, купи мляко в кутия /био, еко, каквото решиш/ и го чакай да се развали.




Виж целия пост
# 6
Маслеността на млякото зависи от много неща а те са: кога се е отелила кравата, каква порода е, с какво се храни и от сезона, принципно лятото е най- рядко т.е не е нужно да се разрежда за да е рядко млякото.

Чистото хубаво мляко ще издържи в хладилника сварено около 6 дни.
Виж целия пост
# 7
Щом сте доволни,няма проблем.Май нещо не сме се разбрали или приемате на доверие всяко нещо,което ви се предлага.На работата ни носеше една жена от близко село,през деня седи в хладилник и вечер си го вземахме в къщи да го прави кой каквото реши.Случи се веднъж на майка ми,повече от 5 см на гърлото на бутилката такова масло/маргарин.Определено не е масло от маслеността на млякото или защото скоро се отелила.Това нещо не се образува като каймак,а седи на петна масло.И така си замръзва на бучки.
Имам близка,която работи в мандра лаборантка и ми е разказвала за какви ли не неща,които се слагат от стопаните.Свекърва ми живее на село и тя взема от съседите си и коментира,че не може прясно или кисело мляко повече от 3 дни да седи,без да има някаква промяна-да вкисне или да се пробие..
Въпросът ми беше провокиран и от това,че много хора си купуват мляко от магазините и си го квасят с уреда за кисело мляко.Май са се насочили по добре,поне са сигурни в едното.
Купувайте си и си мислете,че няма добавки.Аз не им вярвам!
Виж целия пост
# 8
Maргарина в прясно мляко не може да се разреди . Може ако го е смесила с варено , на вареното му се отделя маслото . Твоята позната ти е разправяла селяните какво слагали , не ти ли разказва в мандрата какви боклуци набутват  Laughing Щото селянина каквото и да сложи , ще ти е бедна фантазията в мандрите какво правят. Няма смисъл да ти слага маргарин селянина . Шашмите които правят е да вземат каймака , маслото и да си го продават отделно и да го разредят с вода  Wink
Виж целия пост
# 9
Ми като не им вярваш,не купувай. Какъв е проблемът?  Rolling Eyes Маргарин слагали..  Laughing  Обяснила ти е аделинда прекрасно какво правят. Peace
Виж целия пост
# 10
Хайде,почна се!
Много ревностно защитавате производителите,чак ми е странно!
Допреди 5-6 г свекърва ми имаше овце на село и знам какво значи хубаво мляко и дебел каймак.Това,което сега се образува е на жълти петна/кръгчета /върху млякото.тук-там.Може да не е маргарин,може палмово или не знам какво масло.Просто предполагам.
Така че по спокойно го давайте!
Неправилно съм се изразила за моята позната.Правилното е работеше преди и малко след промените.Тогава уж контрола беше завишен.За сега няма наблюдения,а само съмнения!
Ми като не им вярваш,не купувай. Какъв е проблемът?
Какво заключение само!
Виж целия пост
# 11
Въпросните производители купуват от същите тези селяни , така че не си спестяваш нищо . Маргарина няма как да се разтвори в мляко и от какъв зор да ти го слага . Гони те някава теория за световна конспирация на частните млекари . И от козе, овче биволско , котешко и свинко и краве мляко разликата е огромна.  Laughing Wink
Виж целия пост
# 12
И на мен на това ми лъха с тоя маргарин-някаква параноя с маргарин.  Laughing От какъв зор да го слагат в млякото? Няма логика.  newsm78 Ами мое си е заключението и е правилно-не купувай,а пък ти,ако искаш си продължавай и си недоволствай все така от покупката.  Wink
Виж целия пост
# 13
Колко е домашно млякото от производител?
Тук имах в предвид човек,който сам си гледа животни и си го дои.Може да е в град или в село.И какво сте се хванали в този маргарин,уточних,че за мен това е някаква мазнина.Слага се за масленост.
Щом ви харесва няма проблем.
Виж целия пост
# 14
Колко е домашно млякото от производител?
Тук имах в предвид човек,който сам си гледа животни и си го дои.Може да е в град или в село.И какво сте се хванали в този маргарин,уточних,че за мен това е някаква мазнина.Слага се за масленост.
Щом ви харесва няма проблем.

Изкупуват им го на 50 -70 стотинки . Те го продават на 1-1.20 . Какво общо има цената. Дали реално струва толкова. Не , за това много се отказаха да гледат, защото се утрепват от работа за жълти стотинки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия