Как се храните по време на инвитро процедура и след трансфер

  • 31 369
  • 47
Момичета,

Пускам темата, защото не намирам информация, а много ме интересува.

Как се променя начина, по който се храните докато тече процедурата? И след това, когато се направи трансфер,  когато сме бременни до доказване на противното Simple Smile с какво се храните.  Взимате ли витамини?
Аз знам, че много полезни са авокадото, червените плодове, лещата, ябълките и т.н., а че трябва да се избягват, кафето, шоколада, меките сирена, пушените меса и риби, както и риба тон, риба меч, акула.
Вие какво ядете и какво избягвате.

Можем ли да си съставим списък на забранени или вредни храни и такъв на полезни и подходящи?

Успех момичета  bouquet
Виж целия пост
# 1
Ядох авокадо в промишлени количества за имплантация. Може и да не е от него, но ембриончето се хвана.
Виж целия пост
# 2
И аз ям авокадо. Много го обичам, за разлика от много хора. Дори мъжа ми научих, но пък аз ги избирам, тези които са узрели и вкусни. Харесвам го и на салата с рукола /и тя била много полезна/ и на смути. Смутито го правя с авокадо, краставичка, киви и фреш от зелена ябълка. Става изключително вкусно, леко и много засищащо.
Виж целия пост
# 3
Аз знам, че при инвитро за успешно имплантиране помага ананасът.Съдържа бромелаин.
Виж целия пост
# 4
Не съм променяла хранителния си режим по време на процедури. Лекарите също никога не са ме съветвали да изключа или добавя в менюто си определени храни или напитки.

Иначе, някои клиники препоръчват поне 3 месеца преди опит да се започне диета. Но, четейки един-два такива примера, установих, че просто става дума за добре познатите и вече широко разпространени съвременни схващания за здравословно хранене...

Виж целия пост
# 5
Burty, моля те, кажи нещо повече за тази диета,за която пишеш..
Това е свързано с редукция на тегло ли? Четох, че имало някакъв индекс височината минус 105 е равна на пожелателните килограми за стартиране на инвитро,но не знам до колко е коректно.
 Може ли някой да сподели има ли някакви вариации в теглото, като последица при самото стимулиране при инвитро?
Виж целия пост
# 6
Аз не съм имала качване на килограми. След като подуването поспадна даже бях отслабнала.

По принцип нито прекалено високо тегло, нито прекалено ниско не е подходящо за процедури инвитро.  Но все пак е индивидуално.

Аз се интересувм към настоящия момент /вече съм след трансфер / какво е хубаво да ям и какво да избягвам.
Няма как да не си променя режима на хранене, защото много обичам синьо сирене и други меки сирена, а сега са напълно противопоказни, както и пушена сьомга.
Та просто ми се искаше да съберем информация за храните, които подпомагат първоначално имплантацията  /като ананаса/, после развитието на плода.
Преди време бях попадала на статия за храните, които е хубаво да се консумират през различните месеци от бременността,  но сега не мога да я намеря.
Виж целия пост
# 7
Gerda, ще изровя линковете и ще ги пусна, но в основни линии сраваше дума за меню, богато на плодове и зеленчуци, риба, млечни продукти, ядки, пълнозърнест хляб...все добре известни неща. Аз понеже по принцип така си ям (естествено, отвреме-навреме нарушавам правилата Wink), та не съм съм се задълбочавала
Виж целия пост
# 8
Намерих една статийка за храните, които трябва да не се ядат през бременността, което значи и след трансфер.

Тази е

http://lifestyle.framar.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D1%85%D1%80%D0%B0 … %B0%D1%81%D1%82-1
Виж целия пост
# 9
Gerda, ето това имах предвид когато писах за препоръките на клиниките относно храненето:

http://ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=article& … d=207&lang=bg

http://www.carefertility.com/fertility-treatments-sc1/support-sj4/page-3/

Разбира се, в интернет има още много информация по темата - достатъчно е да напишеш ivf diet в Google и ще излязат десетки публикации...

Виж целия пост
# 10
Добре де,аз да се включа с въпрос относно меките сирена.За първи път прочитам,че не е препоръчително да се ядат. А дали може все пак да се консумират в умерено количество след топлинна обработка,например върху пица или пък в гювече? Имате ли инфо относно това? Ще се радвам да споделите.
Виж целия пост
# 11
Добре де,аз да се включа с въпрос относно меките сирена.За първи път прочитам,че не е препоръчително да се ядат. А дали може все пак да се консумират в умерено количество след топлинна обработка,например върху пица или пък в гювече? Имате ли инфо относно това? Ще се радвам да споделите.

Ако си бременна, по-добре не рискувай - има по-подходящи и полезни храни. Иначе можеш да ги ядеш, разбира се. Аз, например, съм им голям почитател и доста често си похапвах от тях... друг е въпросът, че са калорични (особено върху пица или запечени с други неща!), но ако това не те притеснява, тогава нищо не те спира да ги ядеш.
Виж целия пост
# 12
Ами аз за след трансфер попитах, и вече дай Боже при бременност. Понеже и аз съм им голям почитател,направо не знам как ще издържа без тях,ама щом трябва  Confused Та си рекох,че мога да намеря "вратичка" за консумирането им,след топлинна обработка.
Виж целия пост
# 13
О, ще издържиш и още как- бременността е много силен мотив Simple Smile
Виж целия пост
# 14
И аз се чудех за топлинната обработка на сирената, ам Тц, не става  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия