Гарциния Камбоджа - здравословното отслабване

  • 9 845
  • 2
Камбоджийската Гарциния е голямо вечнозелено дърво, плодоноси 2 пъти в годината и расте в Югоизточна Азия, Индия и Централна Африка. Камбоджийската Гарциния е един от 50 те вида гaрцинии в света. Плодът на външен вид е като неголямa тиква с размер на портокал със зелен или светложълт цвят, покрит с тънка кора, вътрешността е със зелен до жълтовато-оранжев цвят под формата на вертикални образувания подобни на цитрусовите плодове.

Камбоджийската Гарциния (Гарциния Камбоджа) се използва често в кулинарията, включително при приготването на къри. На вкус е сладка с лек кисел привкус. Съгласно предписанията на народната медицина , жените в Индия използват камбоджийската герциния като средство, което помага за чистене на организма от шлаки и токсини. В края на 20-ти век камбоджийската гарциния става много популярна в областта на диетологията и отслабването. През 2010 година американският лекар д-р Оз обявява гaрцинията като средство за отслабване и коригиране на излишните килограми.

Ключева роля при отслабване играе хидрокси лимонената киселина (ХЛК) , съдържанието на която в гарцинията е 65 %.

Хидроксилимонената киселина (ХЛК), която се съдържа в плода и кората на герцинията, блокира фермента, който способства образуването на мастните киселини, хо;естерина и триглицеридите. Помага за понижаването на нивото на лептина в кръвта (вещество, което предизвиква чувството на глад), способства за изработването на серотонин, ускорява окислението на мазнините и производството на гликоген, като по този начин по естествен път изчезва чувството на глад без изкуствена стимулация на централната нервна система.

Гарциния камбоджийска плюс Хром пиколинат  — Съчетание на две уникални Биоактивни добавки.

*  Гарциния Kамбоджa подтиска чувството за глад и регулира апетита.
Xидроксилимонената киселина способства за нормализация на нивото на гликоза в кръвта, което въздейства на резепторите в мозъка и дава сигнал за насищане, съответно намалява и подтиска чувството за глада.

*  Гарциния Kамбоджастопира усвояването на мазнини от организма. Хидроксилимонената киселина, имайки близка химична структура с лимонената киселина забява трансформацията на енергия в мазнини, като при това инхибира активността на фермента цитрат лиаза, в резултат на което се блокира синтеза на мазнини.
Подтискайки образуването на ацетил коензим А, хидроксилимонената киселина също ограничава по нататъшния синтез на на мастни киселини и активира окислението на мазнините и въглеводородите в черния дроб и тъканите, което препятства отлахането им в тях.

*   Гарциния Камбоджа стабилизира нивото на кръвната захар.

*   Гарциния Камбоджа намалява нивото на холестерина в кръвта.

*   Гарциния Камбоджа намалява  емоционално неконтролираното поглъщане на храна повишавайки нивото на серотонин в кръвта.

*  Хром Пиколинат е биодобавка, която поддържа и регулира дефицита на съдържанието на хром в организма. Не е токсичен. Съдържа три (III) валентен хром (Cr).

*  Хром Пиколинат нормализира липидният обмен и понижава съдържанието на гликоза в кръвта. Намалява чувстото на глад и регулира апетита.

*  Хром Пиколинат Положително влияе на стереоизомерите на инсулина, което способства не само за регулиране на нормалното ниво на кръвната захар, но и намаляването на холестерина.

*  Хром пиколинат понижава риска на развитие на атересклерозата и астеновегетативните реакции (депресия, безсъница, нервни разстройства), способства за нормалната работа на централната нервна система и укрепва еластичността на съдовете, както и подобрява функционирането на храносмилателната система.

*  Микроелементът Хром е фактор за дългожителство. Това е свързано с неговото положително влияние на фунцията на хормона дехидроепиандростерон(ДХЕА), който е важен ендогенен хормон на младостта. Високото ниво на инсулин стопира (забавя) действието на изработвания от организма дехидроепиандростерон, съответно отганизма на хората които са зависими от сладките и употребяват много захар застряват много бързо. Имайки предвит, че с възрастта нивото на този (ДХЕА) хормон намалява, хората над след 40 годишна възраст периодически трябва да приемат с храната и биологически активен хром, за да поддържат функцията на мозъка, активността на имунната си система и мускулния тонус. Има научни доказателства, че хром пиколинат удължава живота, забавя образуването на гликозоподобните протеини, които са причина за остаряването на организма. Това означава, че хром пиколинат забавя стареенето на организма и се увеличава продължителността на живота.


Виж целия пост
# 1
Има и такива , според които не върши никаква работа. В последно време все-повече изследвания го причисляват към безопасните но и  безполезни хранителни добавки.
Виж целия пост
# 2
купих си го ,но още не съм си правила чай
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия