Какво не се яде по време на бременност???

  • 53 036
  • 103
четох че не се ядът риби меки сирена рохки яйца и тн.не съм много по рибата и яйцата лошото е че си похапвам често сиренце от това с растителната мазнина и малък процент мляко но скоро не съм яла така че няма проблем.знам също за зелето, царевицата и грах.но понеже от както съм забременяла а вече съм в 7ми месец за трети път ям боб и умирам от киселини бихте ли ми казали това вредно ли е за бебето и кои други храни не се ядът освен горе посочените много благодаря.
Виж целия пост
# 1
Не се яде само това, което не ти понася. Peace
На бебето няма да му стане нищо.
Бременността не е болест и винаги са ми били чудни тези дъъълги списъци с храни, които да се избягват. newsm78 Аз лично хапвах абсолютно всичко и проблеми нямах, а бебето ми се роди напълно доносено и здраво.

Леко раждане ти желая!  bouquet
Виж целия пост
# 2
Знам, че не е желателно да се консумират:
1.Сурови яйца- заради вероятността да съдържат салмонела. 
2. Меки сирена.
3. Пушени, сурови местни колбаси- заради риска от поглъщане на вредни микроорганизми.

Засега, само за тези се сещам  Mr. Green
Разбира се, всичко опира до личен избор. Аз например от посочените си хапвам от колбасите  Mr. Green , но и имам вътрешна сигурност от това, че ми вземат всеки месец кръв за токсоплазмоза.
Но, пак казвам, всеки решава сам за себе си!
Виж целия пост
# 3
не знам за вас но на мен определено боба не ми влияе никак добре освен киселините може и да пропадна в мазата от ... е сещайте се срам ме е да кажа Embarassed Laughing
Виж целия пост
# 4
Боба е важна храна и не трябва да я избягваш. Може да си вземаш белен боб, той няма такива чак "реакции". Не се ограничавай от никаква храна. Суровите яйца са абсурдни естествено, даже и не ги броя за храна...
Виж целия пост
# 5
Аз лично избягвах силните алергени като мъхестите плодове, ягодите, фъстъците. Черен дроб, защото той е "филтъра на организма" и изобщо всякакви карантии. Пилешко месо заради хормоните в него, освен ако не е домашно. Колбасите и яйцата. Друго за сега не се сещам. Peace
Виж целия пост
# 6
И аз ги избягвах тия последния път, но ето че съм си докарала липса на Б12 ... май най-добре е от всичко по малко и така.
Виж целия пост
# 7
Понякога без да съм яла боб, бомбардирам мъжО цяла нощ  hahaha
Газовете са един от нежеланите ефекти на бременността  Embarassed
Виж целия пост
# 8
зелена салата и черен дроб в големи количества.
Виж целия пост
# 9
За много хора в България словосъчетанието "меки сирена" не носи информация. За тези, които знаят за какво става дума се извинявам за другите, като авторката на темата пиша:
"Меки сирена" не значи сирена с мека консистенция, не значи сирена с растителна мазнина, не значи това, което у нас наричат деликатесен продукт, дунавия, фета. "Меки сирена" са сирена, които не са преминали процес на термична обработка при приготвянето си и най-често са приготвени от не пастьоризирано мляко - такива са доста от сините сирена, сирената тип бри и камембер и други "вносни" сирена. Преминали термична обработка (изпарване) са: кашкавал, моцарела, гауда, едам, чедър и сирената, които наподобяват кашкавал - те се считат за по-безопасни, тъй като се изпарват при висока температура. Преминава пастьоризация при промишлено производство и млякото за бяло саламурено сирене, освен това това сирене зрее и при този процес млечно киселите микроорганизми могат да убият евентуалните вредни микроорганизми. Трябва обаче да се внимава при закупуване на саламурено сирене от фермери (не всички варят млякото преди да го подсирят). Не бива да се консумира НЕ пастьоризирано мляко, защото на 100% в него са живи всички микроорганизми, които кравата и нааканото и виме са благоволили да ни предоставят. Относно ограниченията за пастьоризирано мляко и мляко в кутии този път няма да пиша подробно пак а сама ще  hahaha hahaha hahaha все още не са много болестотворните твари, които оцеляват при над 82 градуса целзии, особено и най-вече ужасното плашило Листерия не оцелява.
Виж целия пост
# 10
Сушито, което съдържа сурова риба - ако въобще ядеш такова - също е добре да спреш. Зеленчуковото суши е ок.
Виж целия пост
# 11
Докато бях бременна не ядях консервирани храни,морски дарове,горски гъби/които много обичам/,от боб ми ставаше тежко,сините сирена,чипс,маргарин.
Виж целия пост
# 12
 Сега си хапвам всичко, че първите няколко месеца нищо не можех да задържа в корема  Sick и от както мина този период съм с големия черпак  Blush Толкова ми се струва хубаво да имаш апетит и храната да остава в теб, че нямах време да прочета какво точно не трябва да ям е сурови яйца избягвам а зеле изядох един тир сигурно  Laughing
Виж целия пост
# 13
Ядях си нормално, а особено втората бременност много ми се ядеше сирене Бри, така че и от него си хапвах. Но то все пак е опаковано, от магазина. Мляко и млечни продукти по принцип купувам само от магазина.
А да - аз избягвах зелена салата, защото жестоко ми се беше засилил колита тогава.
Сурови яйца по принцип не ядем. Не правим затройки и кремове със сурови яйца.
Виж целия пост
# 14
Ако знаеш произхода на храната, проблем няма. Не се лишавай от нищо, защото бебето взима всичко от тялото ти и за твоя организъм не остава. На мен ми се наложи ударно да ям извара, белтък от яйце, сирене, мляко, защото бебето беше "източило" белтъка в организма ми и беше плашещо нисък. Плодове, зеленчуци, месо, не се лишавай. Пий много вода. Киселините са дискомфорт само за теб, бебето хич и идея си няма за тях Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия