БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 886
  • 758
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА
ЧАСТ 88



В ресторанта:
- Келнер, пилето ми е сурово!!!
- И как разбрахте?
- Изкълва ми гарнитурата!



Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!
Виж целия пост
# 1
Диде  Hug

Да кажа, че времето за втасване на нашето зеле ( без претакане)е еднакво  независимо къде е. Милото първо го правеше в стаичка на етажа, сега го прави в едни хамбари-складове на работа, а мамини го правят така вече трета година на село в изба
Виж целия пост
# 2
Мерси за темата!   bouquet

Да питам и аз!

Като една аматьорка в слагането на зеле и туршии  Blush.....за първи път тази година сложих за проба.
Та, зелето как го разбирам, че е напълно готово, след като по някое време то си омеква, обаче дали е вече готово за готвене?!?  newsm78 След като стане колко време може да кисне в бидона и как се съхранява по принцип?

Дали ще станат морковчета само с вода и морска сол /повечко/ в буркан само затворени?  newsm78
Виж целия пост
# 3
Искам специално да благодаря на Наталина за Френския сладкиш с круши и на Labrex, че сподели рецептата.
Бях тръгнала да правя обикновен кекс, но промених решението си и не сгреших.
Момичета,   bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 4
Маме, мерси за темата!   bouquet
Имам следното питане-в хладилника отлежава една купя карфиол и броколи. Чудя се какво да ги направя. Иска ми се нещо по-леко. Ако само ги бланширам и запека с малко заквасена сметана и кашкавал дали ще стане? Или просто да ги бланширам и запека с кашкавал само примерно
Виж целия пост
# 5
Здравейте! за първи път ще готвя елда , търся вкусна рецепта с пилешко месо. Някой ако има нещо предвид ще съм благодарна   bouquet
Виж целия пост
# 6
Маме, мерси за темата!   bouquet
Имам следното питане-в хладилника отлежава една купя карфиол и броколи. Чудя се какво да ги направя. Иска ми се нещо по-леко. Ако само ги бланширам и запека с малко заквасена сметана и кашкавал дали ще стане? Или просто да ги бланширам и запека с кашкавал само примерно
Ние много често правим. Освен карфиола и броколито слагам праз лук и моркови. Слагам много малко мазнина (на пластмасова купа се падат около 3-4 л. олио), след това изсипвам зеленчуците, слагам сол на вкус, малко вода и захлупвам с капак за 10-15 мин. Много вкусни стават  Peace
Виж целия пост
# 7
Ида  Hug мерси. Само да питам пак-във Фурна ги правиш, нали?
Виж целия пост
# 8
В тенджера под налягане нахут колко време да варя? Благодаря!
Виж целия пост
# 9
В тенджера под налягане нахут колко време да варя? Благодаря!

В обикновена тенджера накиснат за 24 часа нахут се сварява за 20мин.
Така че прецени, може би два пъти по-малко в тенджера под налягане  newsm78
Виж целия пост
# 10
Маме, мерси за темата!   bouquet
Имам следното питане-в хладилника отлежава една купя карфиол и броколи. Чудя се какво да ги направя. Иска ми се нещо по-леко. Ако само ги бланширам и запека с малко заквасена сметана и кашкавал дали ще стане? Или просто да ги бланширам и запека с кашкавал само примерно

Аз правя гратин: бланширани броколи (може и карфиол), се заливат с чаша-две заквасена сметана, в която има 4-5 лъжици пармезан или кашкавал, поръсвам с препържена в две лъжици масло галета и настърган кашкавал и запичам. Галетата придава уникален вкус!
Виж целия пост
# 11
Ида  Hug мерси. Само да питам пак-във Фурна ги правиш, нали?
Не, на котлона Simple Smile Първо на силен котлон, после като им добавя водата намалям котлона и захлупвам с капак.  Децата после им добавят масло, аз сирене, съпружието - пържолка  Grinning
Виж целия пост
# 12
  bouquet Благодаря!
Виж целия пост
# 13
  bouquet   за темата!

Какво мога да направя с вафлени кори, но да не е много калорично?
Попадам само на рецепти с крокан, нуги, локум, ядки и т.н.

Виж целия пост
# 14
Tari Tasartir, започвам го.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия