Меню за Нова година???

  • 91 409
  • 403
# 90
Morena, благодаря за рецептата! Hug Записвам си я и ще я пробвам.

Весело посрещане на Новата 2016г. на всички!
Виж целия пост
# 91

http://elkadi.snimka.bg/hobby/vsichko.329590.36420772

На това някой знае ли му рецептата?
Свалила съм снимката, дори не знам салата ли е десерт ли? newsm78
[/quote]


Ябълка, тук на руски -   http://ovkuse.ru/id/16720/

Приятни приготовления и весело посрещане на Новата 2016 година и от мен!

Виж целия пост
# 92
От посрещане и изпращане  неусетно дойде и последният ден  на 2015 г.
Благодарна съм  на всяка една от вас която сподели   Hug

Нашето меню е следното:
сърми с лозов лист
пържоли свински и гювечета
за първи път ще правя Пингвините и Селедка под шубой"
ядки и портокали, баница
за десерт не знам има време
Весело посрещане  bouquet

Виж целия пост
# 93
Ние ще бъдем 3 семейства. Спряхме се на:
- сухи мезета
- млечна салата
- картофена салата
- яйчена салата
- постен хайвер
- скара, която включва пържоли, кюфтета, кебапчета, наденица
- баклава
- баница с късмети

Виж целия пост
# 94

http://elkadi.snimka.bg/hobby/vsichko.329590.36420772

На това някой знае ли му рецептата?
Свалила съм снимката, дори не знам салата ли е десерт ли? newsm78
Тази снимка е в твой албум, така ли?
Иначе няма значение дали е салата или десерт... повече ми прилича на салата все пак, с този (и толкова) копър.
Можеш да украсиш, която искаш салата така. Свещичките не мога да предположа от какво са, освен сама да измислиш с какво да ги направиш, с листа/слайсове шунка, кашкавал...

Лурдес, моля, пак заповядай!  Hug

Весело посрещане!  Grinning


Виж целия пост
# 95
http://www.bonapeti.bg/recepti/Banska-traditsionna-kapama/

Харесах си тази рецепта за капама. Не съм правила никога и имам няколко въпросчета:
1. Какво пилешко месо е по-удачно за капама - бяло или от бутче. Бутче - гърдите остават много сухи.
2. На вентилатор ли трябва да се пече и горе долу на колко градуса? Включвам първо докато се загреее гърнето  горен и долен реотан, след 20 мин. остава само долен реотан 180 градуса.
3. И как да разбера кога е завряла, както пише в рецептата, като ще е запечатан капака с тесто? _ Стой във фурната 2 часа. Аз засичам време.
4. И последно - всички месца се слагат сурови, нали така, без предварителна обработка. _ Аз ги слагам сурови. Някои ги запечатват на тиган. Аз не се занимавам. Става вкусно. Когато слагам тесто за запечатване на гърнето не се слага вода.

По ваше желание може да сложиш една чаша червено вино, но това е накрая. chef
Да ви е сладко.

Ябълка, в рецептата има червено вино. Там пише щом заври, намалям фурната и пека още три часа. Искаш да кашеж, че ще минат два часа, докато заври, и после още три, така ли  newsm78 newsm78 В рецептата пише също 200 мл вино и 200 вода, и пак се запечатва капака?!?
Аз го правя, както съм ти го написала. Не харесвам да се запечатва и да се добавя много течност. Става повече  варено, отколкото печено.
Моята капаме е във фурната. към 17.00 ще я изкарам. Махам тестото от капака. Към 20.00 ще сложа 1 чаша червено вино и отново във фурната, за да се овкуси и затопли отново и каквото стане. chef
Виж целия пост
# 96
Три семейства ще сме тази Нова година и с общи усилия на масата ще има:
Салата краставици и моркови
Руска салата
Млечна салата
Туршия
Вратни пържоли на фурна
Печено пиле
Картофено пюре
Топъл домашен хляб
Ядки и мезета
Баница с късмети
Тиквеник

Весело посрещане и здрава и богата 2016 година  newsm22 newsm24
Виж целия пост
# 97
Ох,момичета, и аз съм на капама тая вечер  Simple Smile За пръв път правя, запечатах с фолио и сложих една кафена чашка вино само за аромат. Сложих в 9, ще махам към 3-4 часа след обяда. Ако ми е много течно от виното, ще сложа без капак да се запече отгоре и изпари водата. Салатките са ми по-скоро разядки, с много чесън и лук, така обичаме. Ще правя и питка с фанта. Тортата съм я поръчала, доставиха я днес. Нямам сили да правя и това. Ще имаме за предястие един специалитет на мъжа ми със скариди, аз не мога да го обясня, само консумирам  Embarassed Сухи мезета, сирена, ядки, хайвер. Горе долу това ще е. Ние ще бъдем с приятели у нас, дано се изяде всичкото това.
Виж целия пост
# 98
И нашето меню вече се изясни:
салата айсберг със сушени домати, салата с майонеза, ролца от раци,царевица и кис.краставички,
печена на фурна сьомгова пастърва ( че ни натежаха пуйката и мръвките по Коледа),
снопчета зелен боб,завити с шварцвалдска шунка, домашни наденички от диво прасе , картофи и кореноплодни на фурна,домашна питка и баклава.

На всички весело посрещане на Новата година!
Виж целия пост
# 99
Зелена салата
Руска салата
Мезета
Орехи
Агнешко с дроболина
Кекс
 Peace
Виж целия пост
# 100
- салата от млад спанак и рукола
- салата домати и краставици
- салата от варени картофи
- диво месо печено
- сирена и мезета
- ядки
- торта гараж
- вино

весело посрещане!
Виж целия пост
# 101
1.Погача
2.Шопска салата
3.Снежанка
4.Рулца по чешки
5.Пълнени яйца
6.Лозови сармички
7.Пилешки пържоли с топено сирене
8.Свински вратни пържоли с манатарки
9.Плато мезета и сирена
10.Ядки
11.Шоколадова торта
12.Плодове
13.Баница
Виж целия пост
# 102
Morena, благодаря за рецептата! Hug Записвам си я и ще я пробвам.



Извинявам се, че чак сега влизам, но Моренка е дала рецептата, аз правя патладжана по същият начин и много го обичаме в къщи. Поради тази причина лятото си правя или в буркан стерилизиран или замразявам печен патладжан и зимата само го пасирам с майонеза, чесън и сол и хрупаме с препечена филийка  Laughing.

Новата година дойде и сега трябва да изядем всичко това, дето вчера го готвихме  Mr. Green Laughing.
Виж целия пост
# 103
Да поизтупам темата от прахоляка малко, че наближава време за следващата новогодишна трапеза.
 newsm28 newsm55 food002
Виж целия пост
# 104
 Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия