Меню за Нова година???

  • 91 311
  • 403
# 120
-Ред сърми,ред пържоли,ред гъби и лук и пак ред пържоли в гювече
-Домашна питка
-салати-снежанка и руска салата
-баклава
-баница с късмети
-бисквитена торта
Весело посрещане на Нова година!
Виж целия пост
# 121
Мъжът ми купи свинска вратна пържола с кост от Била. В срок на годност е, охладена. Месото е червено/светло - прави ми впечатление, че светлата част, където преминава в червена на места леко сивее. Не мирише. Дали мога да го готвя, в смисъл развалено ли е или просто е зрителен ефект.
Виж целия пост
# 122
Ние сме рибни Simple Smile На пук на всичкото свинско, което се яде по НГ..
Ама вкъщи свинското и месото е ежедневие и никак не ми е празнично  Crossing Arms

- Зелена салата с мноооого различни зелении, морски дарове, авокадо, чери домати
- скариди с лимон и сос сметана с авокадо
- за мезе домашна луканка и пастърма, различни сирена + руска салата домашна
- суши
- сьомга със сметана в бутер тесто и за гарнитура задушени миди и скариди
- ядки и сушени плодове
- баница с късмети (30 бр.  Joy) .. но ще я пека за закуска (приготвена е, само чака да я мушна във фурната)
- за десерт - сладолед  Whistling
Виж целия пост
# 123
Нашето меню /за петима/:
Айсберг с чери и моцарела
Руска салата - любимата на ММ
Катък със сирене, копър, грилована тиквичка и чесън /мезето ми за узо/
Брускети със сьомга и червен хайвер
Прошуто, мариновано в балсамов оцет и сок от лайм
Пържолки от свинско бон филе с гъби и мащерка, за гарнитура - картофи на пара с масло и чесън /да усладим душата и на малката/
Десертът е печен чийзкейк със сладко от боровинки
Баница с късмети, но с нея закусваме.
Виж целия пост
# 124
И нашето за петима, но по-обикновено, че децата не са експериментатори:

Свинско бон филе в многолистно тесто.
Картофи (варени или печени).
Задушени зеленчуци.
Ябълков мус.
Салата.
Баница с яйца и сирене с късмети.
Виж целия пост
# 125
Ние в ежедневието сме често на морски продукти, та сега на свинско.  Simple Smile
Баницата и аз я пека сутринта за закуска.
Виж целия пост
# 126
Мъжът ми купи свинска вратна пържола с кост от Била. В срок на годност е, охладена. Месото е червено/светло - прави ми впечатление, че светлата част, където преминава в червена на места леко сивее. Не мирише. Дали мога да го готвя, в смисъл развалено ли е или просто е зрителен ефект.

Ако не мирише на развалено изплакни месото хубаво и си го готви. В големите вериги /а и не само/ го пръскат, киснат в разни разтвори, за да изглежда розово, затова се е получил този ефект - там където не е попаднал разтвора, си сивее/кафенее, както би се случило с месото, ако не е обработвано  Peace.
Виж целия пост
# 127
ето и моето меню за трима - мъжът ми синът ми и аз:
 
- градинарска салата
- цвекло с моркови
- сирена
- брускети с хайвер
- пържоли
- пълнени гъбки
- ядки
- баница с късмети
- торта - купена
весело посрещане на 2017  bouquet
Виж целия пост
# 128
Нашето меню ще е:

Предястия: домашна руска салата, домашна салата с риба
хляб с масло и червен хайвер Flutter

Основно ястие: печена пуйка, гарнитура - варени картофи с масло и подправки

Десерт: домашна палачинкова торта с крем "Бостън" и шоколадов ганаш

Следястия: сухи мезета и ядки

+Баница с късмети, разбира се Wink
Виж целия пост
# 129
Как слагате късметите в баницата като я печете,че после да могат да се четат,а не да са размазани?
Виж целия пост
# 130
На клечки върху баницата след печене
Виж целия пост
# 131
Аз ги увивам и забождам с цветни парти клечки (или обикновени за зъби)отгоре на баницата,след като се е изпекла-по-чистичко и интересно ми е така.Иначе,ако държиш да са вътре в баницата, може да пробваш да ги увиеш с алуминиево фолио и да ги напечаташ ,с химикал ако са писани се размазват повече.
Виж целия пост
# 132
Благодаря.Именно,че ги бях увила в алуминиево фолио и пак се бяха размазали,напечани бяха и нищо не се четеше.
Виж целия пост
# 133
Мъжът ми купи свинска вратна пържола с кост от Била. В срок на годност е, охладена. Месото е червено/светло - прави ми впечатление, че светлата част, където преминава в червена на места леко сивее. Не мирише. Дали мога да го готвя, в смисъл развалено ли е или просто е зрителен ефект.

Ако не мирише на развалено изплакни месото хубаво и си го готви. В големите вериги /а и не само/ го пръскат, киснат в разни разтвори, за да изглежда розово, затова се е получил този ефект - там където не е попаднал разтвора, си сивее/кафенее, както би се случило с месото, ако не е обработвано  Peace.


Супер, мерси много! Пържолите играят важна роля в новогодишното меню и не знам какво бих правила без тях.
Иначе ние ще ядем:
Салата морков, червено цвекло и ряпа
Два вида руска салата
Пържоли с бира, лук и гъби
Картофена салата
Сега мъдрим десерта, нещо с плодове ще е.
Виж целия пост
# 134
У нас от 23 декември няма спиране - рожден ден на сина на 23, 24 -Бъдни вечер у нас, Коледа, на 30 - моят рожден ден у нас, в резултат на което за Нова година сме пълен релакс. Меню за 2 човека малко под и над 60-те:
- салата от нахут с печена чушка, домати, пресен лук - направена вчера, за да се овкуси добре
- туршия
- кръгчета домати с моцарела и пресен лук
- сьомга на скара, вече е приготвена
- ако ММ не го мързи, каза, че ще си направи варени картофи
- плодова салата - вече е готова
- торта от вчера
- фъстъци
- баклавата с късмети е готова от вчера за утрешната офанзива на деца и внуци, да са ми живи и здрави!
най-късно в 8 часа сядам на фотьойла, краката на табуретката и ще си зяпам по телевизията или нещо на видеото.
Весело посрещане на Новата година.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия