БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 42 490
  • 737
# 15
може, но ужасно дими. По-добре си намери друг начин. Пекла съм пилешки пържоли и наденици, не сам о  плочите, ами целия тостер става мазен  и се чудя как да мия. Приключих. Но виж, омлети можеш да печеш вътре, пърленки, банички......
Виж целия пост
# 16
На мен пък ми идва слабичък.
Виж целия пост
# 17
И аз нямам идеи за лимеца,освен за хляб....

Аз имам опит - рогчетата на Пина не стават с брашно от лимец Mr. Green Т.е. те стават, но не са "баш". Правила съм и памук погача с лимец. Тя става хубава. Не съм специалист, но имам усещане, че брашното е по-тежко от пшениченото, а е и по-едро, та според мен е подходящо основно за питки/хлябове и пица.
Виж целия пост
# 18
Аз не съм го опитвала още пустия му лимец  Blush Различава ли се на вкус от жито?
Онна, много са им сходни вкусовете.
Денис, аз слагам само малко сол.
Иначе много бързо става готов. Аз понякога просто го накисвам в топла вода от предишната вечер и на другата сутрин вече е много мекичък.
Виж целия пост
# 19
На мен пък ми идва слабичък.
И при мен така!Като гледам на снимки какви хубави изпечени банички,пърленки...На моя тостер не се получава така.
Аз пак с дилема за млечната майонеза.Последните 5 опита са несполучливи,а преди се получаваше от раз.Смених олиото,пак не!Ако някой има идея...
Виж целия пост
# 20
На мен пък ми идва слабичък.

това зависи от мощността му, не от тостера
Виж целия пост
# 21
Маме, благодаря за темата!   bouquet

Рая-Никол, благодаря за отговора!   bouquet Наистина цялата доза ще е множко.
Виж целия пост
# 22
Аз пак с дилема за млечната майонеза.Последните 5 опита са несполучливи,а преди се получаваше от раз.Смених олиото,пак не!Ако някой има идея...

Виж в блога на Батето. Изчерпателно е обяснено.
Виж целия пост
# 23
Точно навреме ми идвате с идеите за лимеца. Един пакет отлежава в шкафа от месец и все се каня да му намеря приложение
  bouquet
Виж целия пост
# 24
В готвач .бг има рецепти с лимец .
 Според мен в последно време се преекспонира със здравословно хранене и так далее .
Мисля някой ден да пробвам хляб от лимец ,ама цена от 5лв за кг ми се вижда доста .
 Мое си виждане .
В къщи пък отлежава пакет елда - мои моментни здравословни изблици Grinning
 Синът ми подхожда с недоверие към всичко различно в храната и дори не го пробва Grinning
Тази вечер е решил ,че в питката има хрян Grinning Миришела му странно / а то е явно от кравето масло  -с такова не съм правила питка / тази марка де Grinning /
Виж целия пост
# 25
В къщи пък отлежава пакет елда - мои моментни здравословни изблици Grinning


Елдата е странна на вкус за много хора (вкъщи само яз си я ям и я готвя рядко). Ама за мене е едно от най-вкусните неща. Харесвам я сварена, малко сол и масло, залята със студено прясно мляко. Днес най-после направих хляб с добавка на брашно от елда. Както си и мислех, само похабих материала (не се усеща изобщо, а сложих 1:3 елда към пшенично брашно). Останалото ще е на палачинки.
Юлмана, познавам такива хора - ако не са яли нещо или са убедени, че не ядат, изобщо не опитват. Добре, че половинката не е като тях. Simple Smile Би ми създал повече работа в кухнята да готвя за него отделно.
Виж целия пост
# 26
Благодаря за отговорите за сандвич тостера. Като му гледам мощността - 750 W, май няма да стане за печене на месо определено, а и марката му, ми е абсолютно непозната - Harper. Надявам се да му намеря все пак някакво приложение, че кухнята ми е до толкова малка, да няма място за уреди служещи просто за украшение Grinning
Виж целия пост
# 27
Според мен в последно време се преекспонира със здравословно хранене и так далее .
В къщи пък отлежава пакет елда - мои моментни здравословни изблици Grinning
Верно е, че се преекспонира здравословното хранене и то с неща, които често хич не са здравословни  Peace
Ама лимеца е много вкусен накиснат от предната вечер и после с мед, настъргана ябълка и орехи, мммммм! А житото не става така.
А елдата ми е май-отварителното нещо  Sick Пробвах я по няколко начини да я готвя, няколко цвята пробвах, не и не. Не се разбираме с нея.
Виж целия пост
# 28
аз само елда също не ям, но става вкусно като се сложи към пълнежа на чушки (аз ги правя без месо и получават от елдата приятен аромат).

също от брашно от елда стават страхотни блини!  chef
Виж целия пост
# 29
Аз и елда имам. Точно, както Юлмана каза купих разни здравословни пакетчета в някакъв изблик Simple Smile И пакет рожков отлеважа заедно с тях Simple Smile Скоро, скоро... Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия