Тенджера под налягане

  • 3 612
  • 7
Искам да си купим тенджера под налягане , но не знам каква . В кауфланд има тази седмица , но е трудна за отваряне и затваряне не мога да я отворя докато е гореща манджата и да видя до колко се е сготвила . Моля препоръчайте ми някаква ! Да е по - евтина

Може да има такава тема , но не съм търсила
Виж целия пост
# 1
Не знам какво имаш предвид под това, че не можеш да я отвориш докато е горещо яденето , но така или иначе каквато и тенджера да си купиш ще трябва да поизчакваш няколко минути да спадне налягането преди да я отвориш. Поне аз така знам и така процедирам с моята. Ако греша нека по-запознатите ме поправят.
Виж целия пост
# 2
имах предвид , че трудно се отваря и затваря въпросната от Кауфланд и трябва манджата да е поистинала за да я отворя . Майка има тенджера от много години и съм готвила с нея .
Виж целия пост
# 3
Axa, аз съм с тефал и съм доволна.
Виж целия пост
# 4
Моята е на Сапир. Доволна съм до толкова, колкото да ми свари царевицата през лятото. За друго не съм я ползвала. Simple Smile
Виж целия пост
# 5
С дървена шпатула потупвам клапанчето и оставям парата да излезе лека по лека. Като спре да излиза пара, отварям. Отвориш ли преди това манджата избухва като вулкан. Това е с която и да е тенджера под налягане, понеже налягането в нея е високо и трябва да спадне.
Виж целия пост
# 6
Моята е фагор и съм доволна, а другите правилно са ти казали, че докато не спадне налягането няма как да се отвори тенджерата, а това дали се е сготвило яденето, има ориентировъчни времена в интернет. Моята има 3 положения едното е точно за да спадне по-бързо налягането.
Виж целия пост
# 7
За бързо охлаждане слагам тенджерата под чешмата. Изчаквам малко да я облее студената вода и пробвам вентила дали има още налягане. Ако не - отварям. Наскоро гледах в някаква брошура за около 20 лв. Моята е такава. Турска е. Ползвам я за какво ли не - царевица, шкембе, боб, телешко варено, варена мусака и др. Кое за колко време се готви е въпрос и на практика. Веднъж бях взела някакво полуготово шкембе и го варих колкото суровото, поради липсата на някакво упътване на опаковката. Като отворих тенджерата от шкембето нямаше и помен, така се беше смило и разварило.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия