Коледа 2015 - 1

  • 102 217
  • 861
# 435
Току що правих и аз, с подобен проблем. При мен халдилникът свърши работа:)
Виж целия пост
# 436
Медът го разтопявам със захарта на котлона, пробвах с добавяне на брашно, малко по-добре е, но не искам да прекалявам. Тези отиват в графа за слепване, ще се прави нова доза за украсяване.

Пробвай без да разтопяваш меда със захарта на котлона.  Peace Това е в бележките на друга потребителка към рецептата на Джемма.  Peace Ако се наложи добави малко брашно, но наистина малко, за да не станат прекалено твърди меденките.  Peace
Виж целия пост
# 437
Меденки

Виж целия пост
# 438
Опекох ги вече, нямах време да го слагам в хладилник, но утре мисля да направя нова доза. Само да запси дребното, че днес не ни се получиха нещата и беше една лудница.

Пробвай без да разтопяваш меда със захарта на котлона.  Peace Това е в бележките на друга потребителка към рецептата на Джемма.  Peace Ако се наложи добави малко брашно, но наистина малко, за да не станат прекалено твърди меденките.  Peace

Миналите години пак ги разтопявах, но утре ще пробвам без да видим. Благодаря за съветите.
Виж целия пост
# 439
Аз направих вчера меденките на Джули, станаха вкусни, доволна съм долу-горе от резултата само дето повечето ги попрепекох, да се надяваме, че ще омекнат. Ще се пробвам да ги украся с глазура, съмнявам се, че ще станат кой знае колко красиви, но ще се изядат със сигурност. Тези дни ще правя и ваниловите кравайчета, ще ми останат доста белтъци обаче. Как да ги оползотворя? Намерих само забравените сладки, но те са с шоколад, а искам и малчо да може да хапва от тях.
Виж целия пост
# 440
Аз направих вчера меденките на Джули, станаха вкусни, доволна съм долу-горе от резултата само дето повечето ги попрепекох, да се надяваме, че ще омекнат. Ще се пробвам да ги украся с глазура, съмнявам се, че ще станат кой знае колко красиви, но ще се изядат със сигурност. Тези дни ще правя и ваниловите кравайчета, ще ми останат доста белтъци обаче. Как да ги оползотворя? Намерих само забравените сладки, но те са с шоколад, а искам и малчо да може да хапва от тях.

Може да направиш целувки или белтъчните кексчета на Йоли (много са хубави).  Peace
http://yoli-www.blogspot.bg/2008/09/blog-post_6915.html
Виж целия пост
# 441
Ехаааа, кексчетата звучат много добре, благодаря ти!
Виж целия пост
# 442
Тези дни ще правя и ваниловите кравайчета, ще ми останат доста белтъци обаче. Как да ги оползотворя? Намерих само забравените сладки, но те са с шоколад, а искам и малчо да може да хапва от тях.
Ако обичате кокос може да направиш кокосови сладки с белтъците, аз много ги харесвам и винаги ги правя с останалите ми белтъци.
http://towerwitch.blogspot.bg/2013/08/15.html
Днес се пробвах с меденки, направих половин доза  по тази рецепта, защото стават мекички и могат да се ядат веднага. Исках просто да усетя тестото, все пак ми е за първи път. Справих се добре. Laughing
http://www.mycookingbookblog.com/napukani-medeni-biskviti/
Виж целия пост
# 443
Белтъците винаги можеш да ги замразиш и използваш след месец-два-три.

Иначе аз често ги употребявам за Канелени топчета с лешници (Zimtkugeln ) на нудел33. Правя ги с орехи вместо лешници и пак стават страхотни.
Виж целия пост
# 444
Ех, защо не ви прочетох по-рано ooooh! Забърках две дози меденки на Джема и ми лепят ужасно. Естествено и аз разтопявах меда на котлона #Cussing out Слагах ги в хладилника, но и аз имам спомен, че с това тесто се работи супер лесно Tired
Виж целия пост
# 445
Ех, защо не ви прочетох по-рано ooooh! Забърках две дози меденки на Джема и ми лепят ужасно. Естествено и аз разтопявах меда на котлона #Cussing out Слагах ги в хладилника, но и аз имам спомен, че с това тесто се работи супер лесно Tired

Аз изказах предположение.  Peace Аз не разтопявам меда със захарта на котлона, но и не съм имала проблеми с тестото, а често правя меденки. А преди време Джемма също беше споделила, че не разтопява нищо на котлона.  Peace
Добави малко брашно, може да се оправи положението.  Peace
Виж целия пост
# 446
Медът се втечнява много, ако го разтопи те и ползвате веднага. По-добре го оставете ден-два преди правенето на меденките да постегне.
Виж целия пост
# 447
За меденките ползвам даже захаросан мед, не го загрявам и не го разтопявам предварително, като се прибавят яйцата и маслото и се разбива много добре. Яйцата всъщност са много добър разтворител.
Виж целия пост
# 448
Уф, не ми се получава малкият списък. Махах, махах и пак много остават бре. нали обещах тази година малко сладки да правя. А малкият роптае- каза, искам много, миналата година не ми стигнаха от твоите раздавания. hahaha
Виж целия пост
# 449
Ето и моите ръкавички и джинджифилови човечета


Огромно благодаря на една добра душа  Heart Eyes St. Dobri - страхотна си, мила  Hug Heart Eyes

Дойдоха ми и формичките за къщичката. За нея мога да ползвам рецептата на Джемма за меденки, нали?

А фонданът, когато го купувате твърд ли е? Намерих тук един, турско производство, но е много твърд. Така ли трябва да е?  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

X Реклама

Общи условия