Коледа 2015 - 1

  • 102 194
  • 861
# 570
Здравейте пак Simple Smile,
 И се чудя дали мога първо да изрежа всички сладки и тези, които не са първи за печене да ги сложа пак в хладилника докато им дойде редът. Малко се уплаших от това тесто Mr. Green. Предварително благодаря за съветите! bouquet
Всичките приказки са за това, че тестото трябва да остане хладно-затова се връща в хладилника. Но ако работиш бързо и имаш възможност да го оставяш на балкона да чака там-пак е добре, времето е хладно. Ако можеш да ползваш няколко тави за печене, можеш да си ги заредиш всичките , сладките ще чакат там в стаята да бъдат опечени./ Аз работя с 4 тави и тревогите ми са само как да ти опазя от кучето/. И по друга причина предпочитам тази организация-рохличките трябва да се овалят в пудра захар, а това иска време  и не мога да подготвям тава за печене. /просто предпочитам да мия повече тави, вместо да се притеснявам "лелееее, сладките прегоряха"
Виж целия пост
# 571
amarinova, пробвай меденките по стара търновска рецепта. Те са готови за хапване буквално на следващия ден. И стават много мекички и пухкави. Peace

С масленото тесто аз пък правя друга хитрост. Предварително изрязвам няколко броя хартии според големината на тавата и подреждам изрязаните сладки. После пека, като само пренасям хартията със сладките в тавата. Така ми е спокойно, че няма да изгоря някоя тава, докато подготвям следващите сладки.  Peace
Виж целия пост
# 572
Здравейте,
Искам да купя такава декорация за меденки и бисквитки http://decor-cake.com/category/73/koleda.html. Въпросът ми е вафлена или фонданова хартия трябва да е? От това, което прочетох разбирам, че се слага върху фондан, има ли значение каква хартия да взема?
Виж целия пост
# 573
Меденките на Джема са готови за хапване веднага от тавата, последните изчезнаха в рамките на 3 часа вкъщи:)
Виж целия пост
# 574
Всички видове меденки са готови за хапване, ако не се препекат. Моментът трябва да се уцели. Не е нужно да стават чак тъмно кафяви, защото като изстинат и са камък. Аз ги вадя с блед тен и са готови за ядене веднага. Меденки правя около 2 дена преди Коледа.
Виж целия пост
# 575
Момичета имам едно питане решила съм да правя Ваниловите кравайчета на Наталина .Обаче как да ги оформям за да ги наредя в тавичка за кравайчета ,така че да са си във формичката.????
Виж целия пост
# 576
Момичета имам едно питане решила съм да правя Ваниловите кравайчета на Наталина .Обаче как да ги оформям за да ги наредя в тавичка за кравайчета ,така че да са си във формичката.????
Гледала съм клип как се нанася тестото със шпатула мисля, отделен е въпроса, че това не е възможно когато ядката е по-едро смляна.

Аз съм ви изтървала и едва днес ви дочетох. Пристигна ми подложката за макарони най-накрая...
Виж целия пост
# 577
Здравейте, момичета,
Насочила съм се към английския коледен кекс.
Имам питане  Embarassed - след като се накиснат плодовете и ядките в коняка и сока от портокал (най-общо казано) изцеждат ли се преди да се сложат към останалата смес, с която се приготвя кекса (разбитото масло, със захарта, брашното с яйца ...)?

Благодаря ви
Виж целия пост
# 578
Момичета имам едно питане решила съм да правя Ваниловите кравайчета на Наталина .Обаче как да ги оформям за да ги наредя в тавичка за кравайчета ,така че да са си във формичката.????

Потърси Джемма беше качила клипчето, но нямам време сега да го потърся. Виж в нейните клипове.
Виж целия пост
# 579
то няма толкова течност, че да се отцежда  Peace

почвай смело, винаги става
 Laughing от три години го правя и май само това ми се получи от първи опит  Hug
Виж целия пост
# 580
Здравейте, момичета,
Насочила съм се към английския коледен кекс.
Имам питане  Embarassed - след като се накиснат плодовете и ядките в коняка и сока от портокал (най-общо казано) изцеждат ли се преди да се сложат към останалата смес, с която се приготвя кекса (разбитото масло, със захарта, брашното с яйца ...)?

Благодаря ви
АЗ изсипах всичко, но то беше много малко, защото се беше "изпило"
Виж целия пост
# 581
Благодаря ви, tinki_15, st. Dobri, bobb  Simple Smile
Виж целия пост
# 582
Ето как правя кравайчетата:
https://www.youtube.com/watch?v=JDwER6cLQmM
Виж целия пост
# 583
Джемма, благодаря, че пак го сподели - тъкмо се канех да го търся из старата тема, че съм забравила как ставаше ваденето:)
Виж целия пост
# 584
Благодаря за съветите за масленото тесто! bouquet И аз реших да процедирам така - да изрежа няколко кръга хартия за печене и да ги държа в стаята да си чакат реда за фурната.
С тази кутийка, която взех с украсата за сладки мисля, че уцелих десятката. Вътре има една тубичка бял айсинг с малка дупчица на тубичката. После мога да я отрежа отгоре, да я пълня с друг цвят и да я защипвам и ще имам тънък писец за меденките.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия