идеи за пържоли???

  • 18 121
  • 23
# 15
Свински пържоли се начукват хубаво.Слагат се във тенджера отгоре лук и подправки + пържоли +лук.За подправки използвам черен пипер,кимион.Така престояват минимум 2 дни във хладилника.Стават невероятни.Могат да се пекат на скарата или във фурната.ММММ много са вкусни.
Другото ми предложение е със гъби и топено сирене става много вкусно.
Може да се ползвата и от тези пържоли дето са предстояли във лука или да се начукат други пържолки.На дъното на тенджера се поставя лук + пържолките + гъби/може и пресни и от буркан/+лук+пържоли+гъби и така докато свършат продуктите.Отгоре се слага топено сирене,черен пипер,кимион.Вино и масло.Става страшно вкусно особено поднесено със пържени картофи или картофено пюре.А може да се поднесе и без гарнитура защото си има сосче със гъбки.
Виж целия пост
# 16
Начуквам ги,поръсвам ги със сол и челен пипер.Слагам ги в йена глас тенджера,като редувам пържоли с гъби,слагам и топено сирене и малко вода.Като са готови ги поръсвам с настърган кашкавал и пак ги слагам да се запичат,но този път не слагам капак.
Виж целия пост
# 17
Традиционното приготвяне + топено сирене и непременно под фолио. Аз ги запичам леко и не стават твърди.
Виж целия пост
# 18
6 пържоли
400 гр гъби
1/2 пакетче масло
200 гр кашкавал
250 гр прясно мляко
400 гр заквасена сметана
черен пипер и сол
На дъното на тавата се подреждат пържолите,начукани и поръсени с подправки.След това отгоре се разпределят нарязаните гъби,настъргания кашкавал и маслото нарязано на филийки.Залива се със сметаната и млякото.Покрива се със алуминиево фолио и се пече на 200 градуса час и половина

става супер,правила съм го със телешки пържоли,толкова крехки стават и сочни,супер Peace
Виж целия пост
# 19
Леко се запържват пържолите,овалени предварително в брашно, поръсват се с черен пипер и сол,нареждат се в гювеч една до друга а ако са повече и една върху друга.Отгоре се с слагат гъби но може и без тях.Слага се два пръста вино и вода но на дъното на гювеча.Пече се 2 часа на 250 градуса.
Виж целия пост
# 20
Здравейте и от мен! Flutter
Да споделя и моята всеизпитана рецепта Simple Smile
Изпържвате овкусените със сол и церен пипер пържолите от 2те страни до леко златисто и ги слагате в тава.
В мазнинката от пържолите се слагат дребно нарязани морков,кис. краставицка,цубрица,гъби,лук, 1-2 цаени лъжици дом. салца, цаша бяло вино, 1 цаена лъж. брашно. С полуцения сос се покриват пържолите и се слагат да се пекът до готовност.
Приятен апетит!  chef
Виж целия пост
# 21
Овкусявам ги със сол, черен пипер, кимион.Нареждам в йенска тенджера, като върху всеки ред слагам лук или чесън, и мажа с горчица. Добавям малко олио, повечко вода и се пекат. МОже да се сложи  сметана, гъби, но аз не обичам.
Виж целия пост
# 22
Пържоли пълнени със синьо сирене

Свински врат - ама си купи цял, а не нарязан
Синьо сирене на вкус
черен пипер, сметана /заквасена/, подправка за пържоли Котани грил
Нарязваш ги на по-дебели парчета, които цепваш по средата като джоб и пълниш със синьо сирене. Може да се сложи кашкавал и кисела краставичка, гъби и каквото ти хрумне.
Поръсваш с черен пипер, Котани грил /има няколко вида за пържоли, ползвала съм всичките, с всичките става супер/, Печеш ги в Йена под капак. Накрая отваряш за да се запекат.
На дъното може да сложиш смес от червено вино и зехтин, или бира и зехтин.

Забравих да кажа за сметаната, намазваш ги отгоре с нея Peace
Виж целия пост
# 23
Ето една рецепта и от мен, това съ пържоли със сос, но са страхотни и ги пропоръчвам горещо.

Специалитет "Лозарска къща"

Свинско или телешко месо се нарязва на дебели пържоли. Нарежда се в глинен гювеч или йенска тенджера, като се редуват една пържола, върху нея лозов лист, завършва се с листа. Добавя се една кафена чашка олио и 1 чашка вода. Около месото се слагат нарязани гъби и кисели краставички. Запича се във фурна за около 2 часа. След приготвянето сосът се изважда, сгъстява се с брашно и се добовя чер пипер. Соли се на вкус.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия