Синьо сирене и бременност

  • 10 511
  • 39
Момичета, първо да ви се извиня за идиотския въпрос. Знам много добре какво не трябва да се яде по време на бременност, но не мога да си обясня защо реших, че мога да си хапна малко синьо сирене (това стана преди1-2 седмици), въпреки че знам, че не трябва да го правя. Нямам логично обяснение защо съм го направила освен, че съм абсолютна патка Blush Twisted Evil и то меко казано... И всъщност изобщо дори и не бях се сещала за това до вчера, когато просто нещо се зачетох в нета.
Нямам никакви оплаквания, бебето да е живо и здраво за момента се развива добре, вече съм в 25-а седмица, но ме подгони сега параноята и се чудя дали да не си направя един тест за листериоза....четох в нета, че тези бактерии, имат инкубационен период до 2 месеца и още повече ми настръхна косата. Ще съм ви благодарна, ако имате инфо или просто споделите мнение. Praynig
Виж целия пост
# 1
Синьото сирене е добре да се избягва, което не значи, че от едно ядене ще ти стане нещо. Аз също ядох веднъж на гости, примесено с крема сирене в едни домати. На изпроводяк питах за рецептата и като чух ми настръхна косата. Това преди 2 месеца - бебето расте и е ок. Просто избягвай занапред, а ако се притесняваш много сподели с гинеколога си и искай мнението му. bouquet
Виж целия пост
# 2
Съветвам те да не четеш "какво не могат да ядат бременните". Само ще се изнервиш.

Повечето сирена днес се правят по различна технология, рядко ще срещнеш такова от сурово мляко. Бри е било опасно едно време, сега се прави по друга технология.

Със сигурност рискът е минимален, независимо дали става въпрос за сирене или обработени меса. Нали не взимаш от съмнителни производители?
Виж целия пост
# 3
Прочети на етикета дали не е направено от пастьоризирано мляко? Мисля, че почти всички, клонящо към съвсем всички сирена са направени от пастьоризирано мляко и не представляват риск. Аз също съм яла синьо сирене и то стабилно се натъпках докато бях във втори месец на бременността, детето отдавна се роди и порасна (2г4м) и нищо му няма.
Виж целия пост
# 4
Със сигурност рискът е минимален, независимо дали става въпрос за сирене или обработени меса. Нали не взимаш от съмнителни производители?
Не, мъжа ми купува от Фантастико или Хит, от тези опакованите Регина Блу и Дор Блу, защото много ги харесва... Гледах вчера на опаковката пише, че е правено в Германия..Все си мисля, че не би трябвало да има такива бактерии, ама айде де..

Lady Stradust, благодаря и на теб за бързия отговор.
Виж целия пост
# 5
Въпросът е дали млякото е било пастьоризирано? Ако е било, то няма никакъв риск. Преди 3 години доста ги четях, мисля, че над 90% са от пастьоризирани млека. Имаше някакво, което не беше. Не помня дали синьо. Аз тогава гледах и бри, и камембер, моцарела и прочие какво ли не.
Виж целия пост
# 6
Тия марки са типично супермаркетски, не са някакви местни и деликатесни, правени са повече с оглед на трайност и безопасност, така че рискът е пренебрежимо малък.

Виж целия пост
# 7
Тия марки са типично супермаркетски, не са някакви местни и деликатесни, правени са повече с оглед на трайност и безопасност, така че рискът е пренебрежимо малък.


The Siren of Titan, ние само такива купуваме, не сме взимали от скъпи деликатесни магазини. Благодаря за инфото, малко се успокоих. Надявам се и на другите майки да е полезно инфото.
Виж целия пост
# 8
С две бременности вече не само че ядях, ами и ми се ядеше синьо сирене и си взех 2-3 пъти. И разни филета и меса.

Предупрежденията за храните са главно от САЩ, там имат други стандарти за храните и може да има опасност. А и по принцип са малко germ-phobic. Съмнява ме във Франция жените изведнъж да спират да ядат бри (с вино, при това), като забременеят.

Има по-големи опасности за едно бебе и това не са бактериите по сиренето, а бактериите по хората.
Виж целия пост
# 9
За Франция и аз съм си го мислела. С първата бррменност и аз бях стриктна - сега ям чат пат луканка и филета. Но все пак по-добре човек да е информиран и доколкото може са съблюдава препоръките на лекарите - демек да избягва въпросните храни.
Виж целия пост
# 10
Нямам никакви оплаквания, бебето да е живо и здраво за момента се развива добре, вече съм в 25-а седмица, но ме подгони сега параноята и се чудя дали да не си направя един тест за листериоза....четох в нета, че тези бактерии, имат инкубационен период до 2 месеца и още повече ми настръхна косата. Ще съм ви благодарна, ако имате инфо или просто споделите мнение. Praynig

Не си прави такива тестове и не се филмирай. От едно ядене на синьо сирене няма да му стане нищо на бебето. Избягвай го занапред и това е.
И аз ядох при втората си бременност суши със сурова риба, преди да имам честта да се информирам от Интернет, че е много, много лошо това.... Joy Mr. Green
Е, всичко беше наред, просто излишни притеснения. Дори гинеколожката ми каза после, че трябва по-малко да чета, а повече да си гледам живота. Бременните японки сигурно редовно хапват суши и нищо им няма... Whistling Rolling Eyes
Виж целия пост
# 11
И аз знам, че за сирената е важно да са от пастьоризирано мляко. Някъде мисля четох, че за ядене стават и зрелите сирена, няколко пъти си взимам пармезан или грана падано, защото много ги обичам, а се водят стари сирена.
Иначе си признавам, че меса във вид на луканка или филе си хапвам, но взимам от магазин и внимателно гледам състава - да няма оцветители и консерванти. Трудно се намира, но не е като да няма.
Суши още не съм яла, но до колкото разбрах това което е вегетарианско, с пушена риба или с печено пиле можем да го ядем. Със сурова риба не бих яла, просто в момента ми звучи гадно, а иначе толкова много обичам.
Иначе до сега така и не се престраших да ям хайвер, въпреки че много ми се яде. И пастет също ми се хапва много, но и аз като прочетох, че не трябва да го ядат бременни заради черния дроб и не смея. Също и тирамису спрях да ям и да правя, защото си го правя със сурови яйца. Мъжо е много тъжен заради тирамисуто  Joy
То реално и майонеза според книгите не трябва да ядем, но като знам че в днешната майонеза слагат яйчен прах, а не сурови яйца, все повече в главата ми изниква мисълта за една хубава домашна руска салата  Joy
Ех, бременните и техните кореми  Joy
Виж целия пост
# 12
Аз си правех домашна руска салата (която иначе не обичам) със сметана и малко кисело мляко, стана страхотна!
Виж целия пост
# 13
Аз си правех домашна руска салата (която иначе не обичам) със сметана и малко кисело мляко, стана страхотна!

Я, колко интересно! Може ли рецепта на лични  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 14
Нямам рецепта, purpletka, слагаш всичко което е подходящо за руска салата, просто вместо майонеза ( и аз не исках купешка с разните боклуци вътре) слагаш заквасена сметана ( тази в кофичките на киселото мляко) и 1-2 лъжици кисело мляко, за да стане по-течна сместа. Ако добавиш към салатата и намачкан картоф изобщо не си личи, че не е майонеза.
Извинявам се за спама!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия