Бабини рецепти срещу кашлица

  • 13 911
  • 21
Може ли някой да ми отговори на един въпрос.
Имам упорита кашлица от месец. Изпила съм 3 антибиотика и какви ли не други бабини девитини. Вчера ми казаха за черна ряпа с мед.
Сутринта отидох в магазина да търся, жената която ми даде ряпата ме убеди, че е за кашлица обесни ми как се издълбава и пълни и как на нея й е помогнало.
Обаче идвам у нас и като я издълбах вътре гледам, че е червена. Но в интернет като търся ми излиза, че вътре е бяла. Може ли някой да ми каже какво трябва да е вътре, моята на външен вид е черна ряпа, а вътре е като цвекло. - червена.....създадах тази тема, защото в други стати не ми дава да публикувам. Благодаря. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Виж целия пост
# 2
Да гледам, че е такава, но моята е червена, явно са ме подвели. Благодаря.
Виж целия пост
# 3
нищо й няма на ряпата ти, съвсем си е добра дори и червена отвътре  Wink

една тема, която може да ти бъде полезна: Баба каза така ...
Виж целия пост
# 4
Благодаря много, значи сока който пусне се изпива нали? Защото е червена и затова се двоумя.
Виж целия пост
# 5
Индрише лукчета и локум, чай от лайка и изобщо всякакви отхрачващи чайчета, инхалация с лайка/много помага/, лук с мед, ракия с мед и зехтин...
Виж целия пост
# 6
Аз ям много джинджифил, при кашлица помага. На децата им давам една ужасна отвара от лук, чесън, орехи, като изстине добавям мед. Тази зима два пъти излекува голямото ми дете, което има големи проблеми, свързани с кашлици и т.н.
Виж целия пост
# 7
Чай от мащерка, лопен, подбел, живовляк, ленено семе - чудесно за отхрачване.  Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Здравейте, честита Баба Марта на всички  Hug

За кашлица преди ядях джинджифил с мед, много помага. наскоро обаче ми препоръчаха едно чайче от джинджифил и 10 вида пипер. Казва се Самахан. индийско е, и се купува от магазин за био храни. Пие се по 4 на ден. На мен за 1 ден ми оправи кашлицата.

 Ето така изглежда   :

  http://www.tnt-21.com/index.php?lang=bg&page=290&title=



Виж целия пост
# 9
Правя домашно желе от семките и сърцевината на дюли.Използвам го като подсладител на липовия чай,който също действа в тази посока.Може да се добави и локум в чая.
Скрит текст:
Оригиналното е лук орехи и локум ,но е гадно.
Джинжифила е мощен имуностимулатор ,също и домашния сироп от бъзак.Има и в аптеките ,но не знам какъв е.
У дома правя промишлени количества домашно сладко от черна боровинка, но без съвременни сгъстители ,а по рецептите на прабабите
Скрит текст:
(3кг плод +1 кг захар и се вари до пълно сгъстяване, което е по-малко от 1/3 от първоначалното количество)
.
Скрит текст:
Та това сладко влиза щедро в домашните кексове, мъфини , всички сметанови сладкиши, палачинки и пържени филийки. Нека не звучи самохвално, защото рецептите не са мои ,но купешките сладкиши наистина нямат нищо общо с приготвените .Убедена съм и съставките нямат нищо общо.Не прекаляваме (веднъж дваж седмично) и само в студената част на годината
.Освен прекрасните му вкусови качества е много полезно за куп неща и мощен имуностимулатор.
Виж целия пост
# 10
Мама ми каза една рецепта за кашлица и тя ме спаси от пневмония. Взима се червен лук, издълбава се вътрешността и се наситнява на дребни парченца, слага се мед и лукът се пълни с тази смес. Хапва се колкото може повече. Няма неприятен вкус и за 3 -4 дни кашлицата изчезва.
Виж целия пост
# 11
При мен помага смес от равни количества мед, ракия и зехтин. Сутрин и вечер по една супена лъжица. Истински мед, не от магазина.
Виж целия пост
# 12
violet-2006, това с лука за малко дете става ли???
Виж целия пост
# 13
Още един глас за джинджифил с мед Wink На мен поне страшно ми помага при кашлица. Разбира се и останалите рецептички не са за подценяване. Изпробвала съм всички върху децата Joy
Виж целия пост
# 14
ViliDim  Може да се дава на малки деца. Племенникът ми е на 4 години и излекува кашлицата по тази бабина рецепта. За по малки деца не съм сигурна, затова по добре е да поразпитате преди да приложите. Ето рецептата:
Цитат
Лукът е добър помощник при кашлица и бронхит. По-добра работа върши червеният сорт. Рецептата, която може да приготвим набързо, е лесна. Лукът се настъргва на ситно ренде. Смесва се с мед, глюкоза или захар. От тази смес се хапват по 1 – 2 чаени лъжички 5 – 6 пъти дневно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия