А как приготвяте просо?

  • 1 708
  • 18
# 15
Аз варя просото в микровълновата.
3-4 супени лъжици слагам в йенската тенджера, заливам с вода и варя 10 минути /за по-сигурно/ на максимална мощност.
Най-често го приготвям с масло и сирене, но много добре си пасва и с плодове и в супи.

Овесените ядки също приготвям в микровълновата. 3-4 с.л. с малко вода за 2 минути на макс.

После, ако искам, си слагам АМ колкото искам.

Елда имам на брашно и нея я варя на котлона по метода на нишестето.

Успех!
Виж целия пост
# 16
Аз все различно просо купувам, но до сега почти никога не е имало необелени зрънца newsm78 Последния път си го взех от щанда в халите и беше много хубаво.
Виж целия пост
# 17
Сварено с масло и сирене....много е вкусно, дори!
Чат-пат го слагах вместо ориз в зеленчуковите пюрета, който готвех.
Виж целия пост
# 18
Просо не съм пробвала, но варя киноа много често. Веднъж седмично варя голямо количество, после го пасирам и прекарвам през цедка, става нещо като боза което му прибавям към мляко, каши и т.н. По-твърдия остатък слагам в буркан в хладилника и прибавям към моята и на таето закуска. Вкусно е иако се свари с ориз, мляко, захар и канела, сутляш дето се казва, ако се сложат и стафиди става много добре Peace.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия