Вегетарианска тема 8 - какво ще готвим днес

  • 87 187
  • 782
Добре дошли в новата тема!
Виж целия пост
# 1
катми - имам закваска в хладилника и като се напълни купичката трябва да я оползотворя  Mr. Green
чътни от ананас
таратор

за утре смятам да правя шпецле (немска паста) с гъби и зеленчуци
за закуска правя редовно разядка от натрошено сирене и гладка извара или крем фреш, слагам червен пипер и ленено олио.
Виж целия пост
# 2
Благодаря за новата тема  bouquet

От вчера - кафява и белуга леща на яхния, домашен хумус, хляб в хлебопекарната
Днес още го мисля - чистим хладилника, понеже занимаваме и се налага доста креативност за оползотворяване на наличното.  Mr. Green
Виж целия пост
# 3
заедно ли ги вари лещите?
белугата много черна прави водата... един път само взимах, на салата я правих. newsm78
Виж целия пост
# 4
заедно ли ги вари лещите?
белугата много черна прави водата... един път само взимах, на салата я правих. newsm78
Да, заедно, но бяха киснати едно денонощие и хвърлих водата. Самото ядене не стана черно, и аз това се опасявах.
Виж целия пост
# 5
Благодаря,ама къде са старите теми #Crazy newsm78
Виж целия пост
# 6
Благодаря,ама къде са старите теми #Crazy newsm78


назад, линкове не слагаме към тях. и в предната нямаше, погледнах.
Виж целия пост
# 7
Жалко все пак, имаше интересни рецепти Sad
Вчера жълт грах (фаве сушено)смесено със сух зелен грах. Става едно такова желирано като изстине, мммммм....
Качамак с брашно от нахут и после препечен на скара. Салата.
Виж целия пост
# 8
Запис  bouquet
Виж целия пост
# 9
картофена крем супа
просо с моркови, домати и грах
палачинки
пататник, отгоре му сложих моцарела, домати на ситно и малко рукола
Виж целия пост
# 10
По един от ТВ каналите гледах за храните във Филипини. Кухнята им е много близка до нашата, с изключение на част от подправките. Харесах и записах няколко рецепти. Едната е "Бибинка" и като всяка българска домакиня си я побългарих леееко. И така стана
"Моята Филипинска Бибинка" :
Накиснах вечерта  2/3 ч.ч.  императорски ориз в 2 ч.ч. студена вода. На сутринта го сварих в същата вода до разпукване на зърната му. Прецедих добре и половината от него пасирах на каша. Към сместа от двата ориза добавих нарязани на много ситно  перца пресен зелен лук, червена чушка, настъргани на много ситно ренде прясна тиквичка, моркови, джинджифил /количествата по лична преценка/, после 2 сурови яйца, извара /около 200 гр/ и галета до добре омесено, меко, лепкаво тесто. В намазана с олио тавичка разстлах готовото тесто на дебелина около 2 см, наръсих с едра сол и зехтин, затоплих фурната на 180 градуса и сложих да се пече до зачервяване.
А мога да ви кажа, че ми отне повече време да ви напиша какви съм ги творила, отколкото да го направя това вкусно нещо. Много бързо се изяде и пак ме погнаха за още.
Виж целия пост
# 11
mamamia52 bouquet Hugблагодаря. Преписах веднага и ще пробвам.
Аз правих ориз вчера с magic cooker и червена чушка. Готвя за двама и не ми се пълнят чушки,та опростявам рецептата.
Днес грах,с картофче и малко подправки.80 грама паста. Мм е на диета и готвя порцийки  bouquet
Виж целия пост
# 12
От скоро с милия решихме да ограничим месото и на него доста лесно му се отдава, та май ще трябва бързо да наваксам и да науча повече безместни рецепти. Хубаво е, че има такава тема и се записвам веднага защото се събудих с въпроса: "Какво ще готвя днес". Хладилника е абсолютно празен, тъй като наскоро се прибрахме у дома след сезонна работа.

Та... какво да сготвя днес имайки напредвид, че трябва да започна съвсем от начало. Обмислям варианта за сирене по шопски, но забелязвам, че не ми се получава толкова добре колкото ми се иска. Все става твърде солено и сякаш не мога да намеря правилното сирене или трябва да го накисна.
Виж целия пост
# 13
Хумус
Салата с тученуца, патладжан и чушка.

Леща с ориз
Виж целия пост
# 14
Аз приготвих ориза по филипински, но лек зеленчуците и стана много вкусен.
Патладжани с чаша вино, джоджен,малко вода и зехтин на тих огън.
Салата от варен зелен фасул,картофи и пресни домати. Естествено и лук Peace chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия