Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK

  • 227 226
  • 733
# 435
Не ги бях срещала из нашите сайтове. В България явно още не се предлага. Благодаря за информацията.

Възможно е, зарекла съм се техника, която мога да получа от амазон, да не я купувам от тук и въобще нямам представа какво се предлага. Но дори и да го няма сега, предполагам до няколко месеца ще дойде и в България.
Виж целия пост
# 436
За залепването, сега попаднах на един силиконови подложки в една група за фрайъри.
Имат си и дупки, може да взема да ги поръчам. Не си падам много по силиконовите неща, все ми миришат на нещо,  дори и след н брой измивания.

За тези става въпрос
Виж целия пост
# 437


Здравейте момичета,
Това беше за вечеря - кордонбльо и картофки. Експериментирам с картофите. Тази вечер вместо олио, сложих патешка мас и станаха доста по-вкусни и по-хрупкави отвън. Когато преди пържех картофи (2-3 пъти годишно), правех го с патешка мас.
По темата за залепването: не може ли да се реши проблема с намазване на решетката с мазнина? Само разсъждавам, на мене до сега нищо не ми е залепвало, но и аз не съм правила особено разнообразни неща.
Малко спам, но темата я има по-назад - електрическото ренде на Филипс. Бях го поръчала след преглед на много положителни коментари в български и чужди сайтове и преди да дойде видях негативните коментари тук и се ужасих. От както е дошло се ползва всеки ден и съм много доволна. Не хвърчи нищо нито извън купата, нито от отвора, в който се пъхат продуктите, а рязахме вече и картофи и различни видове зеленчуци за салата. Обработва големи количества за минути и резачките са доста остри.
До сега ползвах други две рендета приставки  към два робота, които имам. Но от време на време, защото ми е тегаво да вадя и сменям приставки. И двете, въпреки че са на известни марки, не могат да догонят резачката на Филипс.
Виж целия пост
# 438
Аз съм със залепваща кошница на airfryer - a. Явно си зависи от модела на кошницата. Не става с омазняване, защото реално не залепва, а материалът прониква в отворите. Не е Филипс, друга марка е.

Аз се бях оплакала от рендето Филипс. Всеки път след като го ползвам, пада голямо почистване на плота и да пода. Хвърчи от отвора за зареждане и като се разтресе от някакъв дисбаланс, купата се размества и става още по-голямо мазало. Иначе реже добре, няма спор, но аз не съм имала друго и не мога да сравня. Може би трябва да го спирам при всяко зареждане, за да не хвърчи? Но го използвам редовно - правя салати от зеле (бяло или китайско), морков, цвекло, краставица, ябълка.

nati_nat, тези картофки с диска на рендето ли ги ряза? Моите стават много по-малки и безформени.

Във фрайъра правих един meatloaf, т.е голямо парче кайма оформено като хляб с много добавки - праз, чушка, царевица, грах, кисели краставички, част от тях като плънка. Много вкусно стана.
Виж целия пост
# 439
Luna, това с разтрисането на рендето е странно, моето си стои стабилно, като залепено за плота. Да не си попаднала на някой уред с фабричен дефект, и при известните марки се случва. Или пък не е поставено стабилно.
При зелето като се извади буталото излиза малко залепено за него зеле. Аз за това докато го режа натискам през отвора със следващо парче зеле, не го спирам, с едната ръка постоянно добавям зеле и едва последното парче набутвам надолу с буталото.
Точно тези картофи са рязани с ръчна преса, исках да са по-дебели. С рендето на Филипс са по-тънички и стават по-бързо. Не са безформени, има малко несиметрични дребни парчета от заоблените краища на картофа, но това и с ръчна преса го има.
При по-малки картофи, които в горния отвор се килват на една страна се получават резени като дъга и за да са прави, картофа трябва да се постави перпендикулярно и да се натисне с буталото да не се килва. Като направя картофи с него ще снимам.
Виж целия пост
# 440
Да, nati_nat, има дефект рендето, по-точно лоша турска изработка. Ще го експлоатирам докато му се разбият лагерите и ще го върна.

Не помня дали съм споменавала и преди, но във фрайъра стават страхотни крутони. В къщи много се ядат крем супи и най-редовно правя крутони.
Виж целия пост
# 441
nati_nat - дай линк за това ренде моля
Виж целия пост
# 442
Luna, това за крутоните го беше писала и аз го запомних, и ние си хапваме крем супи - хем са полезни, хем стават за отрицателно време. При следващата крутоните ще ги правя там. Сега почти винаги ми изгарят във фурната, защото таймера й е за не по-малко от 20 минути. Аз готвя само с таймери на фурната и мултикукъра и нямам навик да следя процеса, защото знам, че уреда сам ще спре. И затова ми изгарят крутоните, защото забравям, че съм ги сложила  Disappointed Relieved  


sem22, ето го рендето
https://www.emag.bg/rende-philips-200-w-bjalo-cherno-hr1388-80/pd/EL4KKBBBM/

Виж целия пост
# 443
И аз в повечето случаи правя два пъти крутончета.
Утре ще опитам, време е за една хубава картофена крем-супа.

В една група видях рецепта за нешишчета и ми останаха очите - изглеждаше свежо, вкусно и много цветно. Пилешко, три цвята чушки, тиквичка и червен лук.

Това с кошниците определено е минус, гледах на другите модели с кошница на американски производители, техните са на дупчици и си мисля, че така по-добре се изпичат отдолу, защото се загрява материала. Разсъждавам само, може и да не съм права, разбира се.
Виж целия пост
# 444
Дали ще се получи, ако в кошницата сложа картофи а на скаричката да метна пилешки бутчета или панирани калмари? Някой пробвал ли е да пече различни неща едновременно? Мислех си и за кюфтета, но според мен картофите ще станат много мазни.
Виж целия пост
# 445
nati_nat - Благодаря за отговора. (когато дадох заявката за покупка на сина ми той тоговори - извади си твоето ренде от ?! шкафа; аз съм имала същото като приставка към миксера, но...ЕГН-то???)
меган - картофи и месо......няма как да разбъркаш картофките; а те искат това за да се "изпържат" всичките.
wa_wa - моя модел е с "кошница" тип гофрирана ламарина и наистина съм много доволна. Тези дето са с кошница като на фритюрниците с олио - не са толкова удачни (лично мнение).
Виж целия пост
# 446
sem22, радвай се за рендето, спестила си 140 лв. Blush
Закуска като за почивен ден - от тесто за кроасани с кашкавал вътре.
Пекох на 180 гр. за 9 минути. В случая това уредче ми е по-удобно, не загрявам огромна фурна, каквато е моята, за такова малко количество.
Виж целия пост
# 447
Благодаря за идеята  за крутончета. Ама перфектни станаха, много съм доволна.

Опитах да направя пържени филийки от франзела тази сутрин. Видях идеята от една група. Разбих яйца с малко олио и топих филийките и наредих в кошницата. На миризма ги докарах, но на вкус - не са нашите филийки. Може би трябваше да добавя и мляко? А как се изцапа решетката....не е за разказване и добре залепнаха.
Не знам дали бих опитала пак.

Все още не смея кошниците да ги пусна в съдомиялна. Имам опит с една купа за кухненски робот - пак Филипс, не и подейства добре редовното миене.

С бутертесто стават фантастични нещата.
Виж целия пост
# 448
Аз имах илюзията, че фрайъра ще ми замести печене във фурната и пържене, но не стана.
Мисля, че най-лесно ще стават онези замразени панирани хапки и замразените картофи, но аз ги избягвам. Пилешко не ям и ми остана само нещата от кайма. Добре, че намерих начин да хакна залепването.
Кошницата ми е като от фритюрник (почти). Някой ако тръгне да си купува нов уред, да знае, че залепват.
Осъзнах, че рендето ми се изплаща с яденето на сезонни салати, а не изкуствени домати и краставици. Освен това и с пари - общо взето за 6 месеца се е изплатило. Така че съм в мир с Филипс, засега.

Това с баничките звучи много вкусно, но аз и бутер тестото избягвам. Чудя се дали ще стане с обикновено тесто с мая (като за хляб). Освен да пробвам някой ден. Или с обикновени кори. Някой правил ли е?

Днес ще правя руло от кайма с плънка.
Виж целия пост
# 449
Luna, ще станат банички с готови кори. Аз правя едни правоъгълни, като слагам плънка върху половината кора, а после другата половина прехлупвам отгоре. И после пак така продължавам. От тях и замразявам за да може през седмицата да става бързо закуска за детето. До сега дори на сандвич мейкър сме ги пекли, за една малка баничка не върви голяма фурна да пускам.
Покрай еърфрайъра може и нови рецепти да въведеш. Аз днес правих за първи път у дома китайски пролетни рулца. Задуших плънката, навих в оризови кори и за 9 минути в еърфрайъра. Станаха много вкусни, но заминаха преди да ги снимам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия