Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Децата са под психически тормоз

  • 1 124
  • 12
Ако можете помогнете със съвет.Накратко:снаха ми и брат ми са разведени от 2 години.Имат 2 деца на 3 и 5 годинки.Допреди 6 месеца тя и децата живееха отделно като непрекъснато се виждаха с бащата,караха се,биеха се и т.нВ един момент тя остана на улицата,изгониха я от квартирата,майка и не я иска и единственият изход беше да се върне при брат ми.Той обаче е абсолютен боклук-непрекъснато пие,бие я,всяка вечер има скандали.И така вече половин година.Всичко това се отразява на децата,а аз изход не виждам.Снаха ми освен това и неработи.Съвсем видимо е вече как всичко това се отразява на психиката на дечицата.Някой вижда ли макар и малък шанс да им помогнем?
Виж целия пост
# 1
опитайте да се свържете с отдела за закрила на детето. друг вариант са фондациите - анимус, примерно.
www.animusassociation.org
Виж целия пост
# 2
А ако ги вземе някоя баба да ги погледа докато майка им си стъпи на краката? 1-2 месеца....  newsm78 да се откъснат
Виж целия пост
# 3
А ако ги вземе някоя баба да ги погледа докато майка им си стъпи на краката? 1-2 месеца....  newsm78 да се откъснат
И аз така мисля мамата да си намери работа и жилище ако може, а бабите да помагат. Няма друг изход. Трябва да сте силни и не се предавайте. Който вярва -успява, макар и много трудно. Трябва да покажем на мъжете, че можем да се справяме и без тях каквото и да ни струва това. Успех милички и бъдете много много силни и нека БОГ ви помага  bouquet
Виж целия пост
# 4
Аз пьрво искам да ти кажа ,4е си страхотен 4овек ,Щом можеш да кажеш ,такива думи за собственият си брат Peace,казвам го сьвем сериозно Peace.
Може би едно решение е да си намери майката работа докато е оЩе при мьжа си и на пьрвият месец като полу4и заплата да се изнесе.Да потьрси помоЩ в разли4ните организации ,занимаваЩи се сьс закрила на ЖЕНАТА.Незная как стоят неЩата неЩата с тях в Бьлгария ,но тук са много ефикастни и на ВСИ4КИ помагат.
Дано скоро и децата и майката излезнат от кошмара който преживяват.
Виж целия пост
# 5
Благодаря ви за отговорите.Дечицата бяха при бабата(другата не ги иска),но тя е възрастна  и не може дълго да ги гледа.Доскоро и аз ги взимах всяка седмица но скоро ще раждам и ми е по трудно.Намерих телефони на някои институции и ще ги дам на снаха ми,дано могат да помогнат.Радвам се че мога да споделям с вас и да разчитам на помоща ви.
Виж целия пост
# 6
Аз само за Анимус се сещам. Много лоша ситуация. А майката все пак решена ли е да предприеме нещо за да се свърши тази гадост? Защото ако я е страх и не иска май нищо не може да се направи Sad.
Виж целия пост
# 7
Здравей.
Немисля 4е е редно майката да се откасва от децата си то4но когато те имат нужда от закрилата й. По- скоро трябва да се настанят на друго място, където да се успокоят и тогава 4ак майката да запо4не работа. Потърсете помощ от вси4ки инстанции за които се сещате- закрила на детето, социални помощи, разговор с адвокат за някакви права. Ще помисля и ако се сетя за нещо ще пиша. Гордей се с теб- малко хора биха се осмелили да помогнат на 4ужда жена в беда, а да пренебрегнат собствената си плът и кръв. Трудно е да си майка- още пове4е сама и без доходи. Аз също съм самотна майка на малко детенце.
УСПЕХ!и предай на снаха си- ако тй е добре и децата ще са.
Виж целия пост
# 8
Да отговоря на Маргарита:решила е да направи нещо,но не знае какво точно.Освен това е с вързани ръце по отношение на на мястото за живеене.Днес ще ходя да видя дечицата,макар да не искам да виждам брат ми тъй като със сигурност ще стана свидетел на поредният скандал.Обичам децата като свои собствени и не мога да ви опиша какво ми е на душата,пиша и плача.Надявам се утре да мога да споделя нещо хубаво от днешното си посещение.
Виж целия пост
# 9
Щом има желание, значи всичко ще се оправи. Мисля, че организации от рода на анимус могат да осигурят и временно жилище докато си стъпи на краката.

Успех и дано дечицата са по-добре. Възхищавам ти се за загрижеността. Много хора си затварят очите за такива проблеми!  bouquet
Виж целия пост
# 10
Мисля, че организации от рода на анимус могат да осигурят и временно жилище докато си стъпи на краката.

абсолютно. и не само това - могат да помогнат на майката да си намери работа, да дадат правен съвет, както и да окажат психологическа помощ на майката и децата...
Виж целия пост
# 11
Това е ужасно. Не знам дали ако опиташ да поговориш с брат ти нещо ще се промени. Наистина е адски травмиращо за децата да живеят в такава обстановка.
Виж целия пост
# 12
Виж, има начин да се помогне но не е лесно и бързо.

Аз лично съм посещавала терапии в Анимус и гарантирам че са добри. На снаха ти обаче това не и е достатъчно. В Анимус осигуряват и безплатен подслон за децата и жената но не съм сигурна за колко дълго. При всички положения не може да се разчита само на организации и асоциации.

Това което може да се направи е да се заведе дело с/у бащата за правата над децата. Ако може да му отнеме правата е чудесно, но това е мнооого сложно.
Кажи и да събира доказателства за тормоза. Всеки път след побой да ходи на лекар за да документират случилото се.
Да разговаря с лекари за децата, да ги заведе на лекар и психолог. Децата са много малки за да бъдат лекувани (така ми казаха на мен на времето) и за това ще запишат майката на консултации. Да се старае през повечето време да има някойя приятелка до нея когато се случват тези ужасни неща. В съда приемат свидетели но по желание да не са роднини. Когато аз водех дело ми казаха че снимков материал и записи не се приемат за доказателства. Въпреки това може да записва скандалите и побоя.
Да отиде на консултации в отдел закрила на детето към социални грижи. Там никой с нищо няма да и помогне ( ще се радвам ако нещата са се променили), но поне ще регистрират посещението и причината за това което след време може да послужи за доказателство в съда.
Да се свърже с кварталния, да говори с него да помоли за съдействие. Да ходи ако трябва в районното да докладва в полицията и да пусне жалба.

Друго не се сещам.

Успех и дано съм била полезна
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия