мишмаш???

  • 15 604
  • 29
# 15
Ние много го обичаме и затова есента го правяв големи количества и го затварям  в буркани/казвам му лятна манджа/
запържвам лук, добавям нарязани чушки,настъргани домати и магданоз, когато водата извти го затварям в буркани. Преди ядене слагам в него сирене и яйца

А стерелизира ли се?

да  15мин.
Виж целия пост
# 16
Аз не обичам лук , затова го правя така :
запържвам в сгорещено олио нарязани печени чушки
прибавям към тях домат от консерва (не доматено пюре  )
разбивам си яйцата в отделна купа и натрошавам сиренето вътре
прибавям в тигана и бъркам
поръсвам с нарязан на ситно магданоз
Виж целия пост
# 17
И аз не обичам лук. Затова запържвам зелени чушки сурови, прибавям ситно нарязани домати пресни и задушавам докато останат почти без течност. След това прибавям сирене и яйца и когато започне да ври с балончета е готово.
Кога ще паднат цените на зелените чушки? smile3514
Виж целия пост
# 18
Kakvo mi govorite. V Germania sym i chushkite sa 7E. Ama pak shte si napravia.

Da vi e sladko i na vas Simple Smile
Виж целия пост
# 19
Аз не обичам лук , затова го правя така :
запържвам в сгорещено олио нарязани печени чушки
прибавям към тях домат от консерва (не доматено пюре  )
разбивам си яйцата в отделна купа и натрошавам сиренето вътре
прибавям в тигана и бъркам
поръсвам с нарязан на ситно магданоз
ето това е истински миш-маш
Виж целия пост
# 20
Понеже много от близките ми не понасят домати (киселини!), по традиция го правия така (рецептата на баба и на мама):
Нарязвам печените червени чушки на парчета ( 1 буркан ) и ги овалвам в брашно (1 - 2 с. л.), запържвам ги леко в олио, добавям и буркан белени домати (консервирани, нарязани, мама им слага магданоз) + 1 ч.л. захар, за да неутрализира киселината! Оставям да покъкри. Накрая добавям сирене и яйца и оставям още мъничко на котлона, колкото да се сварят яйцата.
Виж целия пост
# 21
Запържвам в следната последователност:лук,чушки(зелени),домати,яйце.Махам от котлона и добавям сирене.
Обожавам го!
По същия начин, но без домати го правя.
Виж целия пост
# 22
Обожавам го но както в мишмаш така и в никое устие не понасям люспи, семки и т.н.
Запържвам печени, обелени, почистени от семето и нарязани на хапки чушки и белени нарязани на кубчета домати(приблизителни равни количества - 1 супена чиния чушки и толкова домати) + сол, после прибавям яйца(5-6) и 1 минута преди да го махна от огъня натрошено сирене.(може да се сложе и малко кашкавал). Когато се сложат яйцата трябва почти непрекъснато да се бърка!
Добър апетит!
И мерси за идеята тъкмо се чудя какво да ям  Grinning

хехее и ние така у дома, нооо лук задължително, и то доста:)
Виж целия пост
# 23
Запържвам в следната последователност:лук,чушки(зелени),домати,яйце.Махам от котлона и добавям сирене.
Обожавам го!
и една -две скилидки чесън му слагам Peace
Виж целия пост
# 24
Извинете за тъпия въпрос , но може ли да сложа ... салам , шунка , създарма ?  Mr. Green
Виж целия пост
# 25
Извинете за тъпия въпрос , но може ли да сложа ... салам , шунка , създарма ?  Mr. Green

Можеш, но вкусът вече няма да е същия. По-добре си ги хапвайте отделно. Пак с миш-маша, но не смесени.
Виж целия пост
# 26
Аз го правя с чушки, мнооого лук и домати, като са готови зеленчуците слагам яйце и най-накрая сирене!!!
правя го или от сурови зеленчуци (без да беля нищо само семките на чушките махам).
Или пък пека чушките и доматите, беля и така ги използвам с мнооого лук отново Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Виж целия пост
# 27
Точно както са ти го описали по-горе. Опитай, много е лесно, а е страшно вкусно!  Peace
Виж целия пост
# 28
Понеже много от близките ми не понасят домати (киселини!), по традиция го правия така (рецептата на баба и на мама):
Нарязвам печените червени чушки на парчета ( 1 буркан ) и ги овалвам в брашно (1 - 2 с. л.), запържвам ги леко в олио, добавям и буркан белени домати (консервирани, нарязани, мама им слага магданоз) + 1 ч.л. захар, за да неутрализира киселината! Оставям да покъкри. Накрая добавям сирене и яйца и оставям още мъничко на котлона, колкото да се сварят яйцата.

Така го прави майка ми, така го правя и аз  Peace
Виж целия пост
# 29
Аз го правя така:

първо слагам да се запържат чушките (пресни или печени, няма значение)
после яйцата
след това доматите
най-накрая сиренето
сол, ако сиренето е обезсолено
  chef  chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия