Instant Pot - магическият помощник в кухнята

  • 130 917
  • 879
# 660
Да, позагоряла беше отдолу, точно така, но пък си беше много вкусна, вече е на половина Simple Smile)) Следващия път просто ще сложа повече течности. И йена глас, която да влиза вътре, нямам - по-голяма е. Така че ще наглася нещата.
Виж целия пост
# 661
А може ли линк към формата която ползвате за лазаня?Колко см е диаметърът ?
Виж целия пост
# 662
Към кого е въпросът?
Виж целия пост
# 663
Ако е към мен, моята форма е най-обикновена форма за торта с откопчалка. Като тази в линка (дано се вижда). Ползвам я за лазаня и за чийзкейк в пота.

https://www.amazon.ca/Accessories-Non-Stick-Springform-Silicone- … 0035484&psc=1
Виж целия пост
# 664
Аз имам такава форма, не се бях сетила да я ползвам, обаче тя е кръгла, а платките за лазаня са правоъгълни - режете ли ги за да напаснете формата?
Виж целия пост
# 665
Да, моите също са правоъгълни. Те са и сухи и просто ги начупвам да стане плътен ред. Няма значение, те като си попият соса си стават.

Да добавя също, защото не съм написала ясно в рецептата - белият сос с яйце, който аз правя е само смесица, без варене, само разбърквам.
Виж целия пост
# 666
Когато съм правила лазаня но не в пота не ми се получава.Тези сухи кори си остават твърди а на опаковката им пише че са кори готови за ползване без да се нуждаят от предварителна обработка .Знаете ли защо се получава така при мене ?Почнах да ги варя по отделно на котлона и тогава да ги ползвам .Голяма занимавка е и затова се отказах да правя лазаня ,но сега ме навихте да пробвам в пота дали пак ще ми останат несготвени ?
За отчет днеска направих цял свински бут направо се топеше на manual за 1 час го пуснах .Сложих малко водичка в купата и посолих и сложих черен пипер,кимион,червен пипер и джоджен.
Виж целия пост
# 667
Не мога да кажа защо, аз лазаня извън пота не правя, а да варя кори - абсурд.

Да, телешко/агнешко парче месо с подправки съм правила, направо е масло. Слагам за 90 мин, естествено изпускане на парата (месо, освен ако не е супа или варено покрито с вода, никога не изпускам ръчно, за да не излязат соковете).

И нещо да додам ако е полезно - понеже наближават празници и се правят питки и подобни с мая, тесто с мая се втасва идеално и много бързо на програмата за кисело мляко (който има Дуо или по-нов модел) на ЛОУ. Програмата по настройка е за 24 часа, но аз слагам тестото и вадя като е готово. Леко само намаслявам пота с олио/масло преди да сложа тестото, за да не залепне.
Виж целия пост
# 668
Най-вероятно не слагате достатъчно течност Simple Smile Лазанята иска да е добре напоена - корите буквално да плуват в сос, аз обикновено и вода доливам. Винаги ми се получава.
Виж целия пост
# 669
Благодаря ви ,ще пробвам рецептата на paulca дано се получи в пота
Виж целия пост
# 670
Искам да помоля за рецепта за патица (смятам цялата да я сготвя).
Доколкото разбрах е добре първо да я "запечатам", но след това?
Не съм готвила патица до сега и за първи път ще ползвам уреда.
Приемам всякакви идеи и съвети.
Благодаря.
Виж целия пост
# 671
Като казвате патица, имате предвид патица (duck) или пуйка (turkey)? Ако е патица, не бих рискувала в пота. Там е специфично и бих заложила на фурната и най-вече на изпитана рецепта. Ако е пуйка, бих омазала с масло и подправки, запечатала, сложила лук, чесън, морков и лимон в дупката, чаша вода в пота, решетката, пуйката на решетката и после знам, че е на Манюал с 6 мин на паунд пуйка (454гр). Вие ще си пресметнете времето спрямо големината на птицата. Ако птицата е голяма, може да махнете решетката. При всяко положение я премерете предварително дали влиза в пота. Естествено изпускане на налягането!! Иначе ще стане суха. И после във фурната на горен реотан да се запече. Не съм правила, но знам, че става много сочна в пота.
На другия ден супа в пота с останалото месо, бульон от костите и така. Успех! Няма как да не стане!
Виж целия пост
# 672
Благодаря. Точно патица си е, малка патица.
Ще пробвам по описания начин. Все си мисля, че на фурната би станала суха. На мен и пуйката ми става суха там.
Ще споделя, ако се справя.
Виж целия пост
# 673
Патица съм правила в фурната със зеле става страхотна .Патешкото месо е по -мазно и се комбинира добре със зелето .Пуйка ще правя утре мисля да я запечатам малко в пота ако се събере цялата.
*Алис*успех
Весели празници ,групичка !:gift:
Виж целия пост
# 674
Може и на слоу със зеле. Аз съм правила патешки бутчета така. Станаха много хубави. После във фурната малко да се запекат със зелето.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия