Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Многодетни мами - тема 67

  • 48 272
  • 738
# 735
Fapua, хубаво са се справили бабите и децата. Не съм имала проблем с липса на витамин Д; децата ми не са взимали родени и отглеждани в дъждовна Англия. Но може и това да е. Как сте в Америка? Големият ти син свикна ли, харесва ли му?

Хм, може и друг ортопедичен проблем да е - ама казва ли ти някой... Ще видим в САЩ какво ще кажат по въпроса..
За големият - върнахме го в САЩ в средата на годината, приеха го обратно без проблеми и след две седмици кандидатствахме за специално, двугодишно училище (последни две години от средното - нещо като колеж) с профил математика и наука. Кандидатстването беше много сериозно - препоръки, есета, тестове, интервю и прочие (като за университет направо), но се справи и догодина ще е там. То е на пълен панисон (който изцяло му се поема от държавата, нищо че не е американче) и се води  едно от най-добрите училища в Щата. Какво да ви кажа... като ходихме на ориентиране (специално събитие за бъдещи ученици и родители) бяха поставили българският флаг в столовата (наред с флаговете на другите международни ученици там). Като си помисля, че в нашата страна никой не искаше да го запише ученик никъде и го моткаха два месеца немил-недраг като посетител в училище, защото нямал апостил на амеирканската академична справка.... и искаха да повтаря десети клас,защото нямал всички предмети, които тук се изискват.... Така че, да, поне за сега се оправдава решението да го върна макар и сам и да разпокъсаме семейството за известно време. 
Виж целия пост
# 736
И да се похваля, че спечели талант шоуто на училището си тази година (това по принцип там е голяма работа) с изпълнение на пиано - така че да, от американското им училище сме видели само хубави неща и едно искрено желание да му помагат, да се развива, да се изявява. Сега отива на място, където учителите буквално живеят с децата - можеш да ги намираш до девет вечерта за въпроси и помощ с курсови и домашни, имат огромно разнообразие от предмети (споделят кампуса на университет и ползват техните преподаватели и материална база), но предполагам ще трябва да учи много по-усилено отколкото до сега и едва ли ще блести както в предишното си училще с дарбите си.
Виж целия пост
# 737
Леле, Фапуа, всички дружно ти завидяхме за умното дете и шансовете, които му дава "американската мечта".
Виж целия пост
# 738
valentina_db, добре дошла!  Hug Даже много се радваме на нови попълнения. Wink

fapua, поздравления за успехите на сина ти! Чудесно звучи това училище, както го описваш.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В НОВАТА ТЕМА! Two Hearts Two Hearts Two Hearts
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1