Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

  • 91 526
  • 760
# 390
Благодаря, ще опитам по различните начини, за да намеря най-добрия за нас Simple Smile
А дали може да се сготви супа от типа на минестронето? Това ми е рецептата. Може би да бухна вътре всичко накуп, без доматите?
Виж целия пост
# 391
по принцип може, но какъв е смисълът - супата се готви за 20 мин. слоукукърът е подходящ за ястия, които изискват по-дълго време за готвене - печени меса, боб, гювеч, месо със зеле- прясно и кисело......както и печени ябълки, тиква, сладка...
Виж целия пост
# 392
Нали на ниски т повече си пускат вкусове и запазват витамини Simple Smile
Виж целия пост
# 393
Момичета, запечатване ли пилешкото или то няма нужда? Искам да пробвам пилето с майонеза? И всъщност се замислям и за прясно зеле, доматите в началото ли ги слагате, че чета противоречиви мнения?

А и коя е оригиналната рецепта на майонезеното пиле, че намерих само тази модификация на Мария :
"Да ви споделя какъв вариант на майонезеното пиле правих в неделя.
Смесих една майонеза 200 гр с 200-250 гр кисело мляко, гъсто с висока масленост. Нарязах на ситно 3 стръка пресен чесън, половин връзка копър и ги обърках добре. Получи се нещо, като чеснов сос. Самото пиле овкусих със сол и мащерка. Залях го със соса и го оставих 5 часа на първа степен в кукъра. Накрая преместих гърнето във фурната за няколко минути, за да се получи коричка.
Стана невероятно вкусно, месото се разпадаше, а соса мммм. Heart Eyes "
Виж целия пост
# 394
Домати винаги слагам в края. Ако се готвят дълго време, ястието придобива не особено приятен вкус.
Виж целия пост
# 395
Домати винаги слагам в края. Ако се готвят дълго време, ястието придобива не особено приятен вкус.
Напълно подкрепям, добива вкус, който у нас не харесват! Peace
Виж целия пост
# 396
Благодаря, а за млечните какво ще кажете, имаше съвет в нета пак да се добавят в края, защото от дългото готвене се пресичали? А аз ще правя млечно-майонезеното пиле, но мисля всичко да сложа в началото....
Виж целия пост
# 397
Някой готвил ли е нещо на крок-пота за 20 часа? Питам, защото дойде време и аз да си купя слоу кукър Sunglasses и се бях ориентирала към крок пот, но тук видях една друга марка, която е сто лева надолу, като единствената разлика е, че таймера е до 10 часа. Та се зачудих - 20 часа трябват ли ми наистина? Чакай да питам вещите в занаята Heart Eyes
За този модел става въпрос - https://www.emag.bg/ured-za-bavno-gotvene-heinner-5-7-l-220-w-el … 7ix/pd/DN438JBBM/
Виж целия пост
# 398
Коя марка е с 20 часа? Защо ти е да готвиш нещо 20 часа.
Принципно идеята е за 8 10 12 часа докато си на работа или докато спиш да ти сготви
Виж целия пост
# 399
Еми крок пота е с 20 часа, поне така пише в описанието. И аз мисля, че няма нужда да се готви толкова дълго, затова питам дали се налага за някоя рецепта и дали въобще има нужда. После се сетих, че ако чат толкова ми се наложи мога да го включа пак Simple Smile
Виж целия пост
# 400
Таймер или отложен старт?
Не се сещам за крок пот с 20 часа програма. Те са с 10 дълга и 6 къса.
Виж целия пост
# 401
Еми на дигиталните дисплеи можеш да избираш до 20ч., но просто няма смисъл от толкова време готвене и едва ли някой го ползва. 
Виж целия пост
# 402
На тая опция и намирам приложение само ако се прави бульон от кокали и кости. Иначе съвсем апокойно за 5лв може да се вземе един таймер, който може да се наглася до 24 часа.
Виж целия пост
# 403
Айде да се похваля, вече и аз съм клуба! Blush
Пристигна ми уредчето, само че забелязвам, че капакът не приляга плътно, а на места остава леко луфтче, откъдето може да влиза-излиза въздух - това нормално ли е или да го връщам?
Виж целия пост
# 404
Айде да се похваля, вече и аз съм клуба! Blush
Пристигна ми уредчето, само че забелязвам, че капакът не приляга плътно, а на места остава леко луфтче, откъдето може да влиза-излиза въздух - това нормално ли е или да го връщам?

Нормално е. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия