Бързо, балансирано и икономично хранене - 3

  • 63 380
  • 744
# 540
Ир, значи вие с Мими сте колежки Hug Сега да не се окаже, че и дните ви съвпадат Wink



   Аха  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed, ние с нея от там се занем, вече няколко годинки  Heart Eyes.

  Приятна разходка!

   Изстисках портокали за закуска и мъжете дояждаха що къде беше останало. Правих нова доза от бутерките за гостито, но поръсих и с канела. Сега отиваме до библиотеката, ще четем книжки на малки и големи кученца  Laughing.Няма да готвя днес  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.

   Хубав ден/вечер!
Виж целия пост
# 541
Ходихме... Party 3-4 км, на връщане героите бяха изморени и взехме автобуса Whistling Синът ми все пак реши да дойде с нас. Ходихме да гледаме ей това изложение http://www.gatineau2017.ca/mosaicanada-150gatineau-2017/, но батерията на фотоапарата се изтощи като стигнахме там ooooh!
Нищо де, тъкмо повод да отидем пак Wink
Иначе видяхме ято патици, 2 бобъра и много катерици Heart Eyes

Ир, приятно четене, ние утре сме на библиотеката Hug
Виж целия пост
# 542
Все пак и двете деца се присъединиха към разходката вчера. На връщане бяхме с автобуса, но до следобед бяха събрали достатъчно сили да искат да ходим на една отдалечена площадка Laughing

Скрит текст:

не знам дали се виждат добре патиците и бобъра Laughing
Виж целия пост
# 543
Галче ,  на много хубаво място  живеете.
При мен само вчера до обяд, до като детето беше при майка ми, беше голямо готвене. И накрая ММ ми казва,  кой ще яде всичко това и в тази жега как съм стоплила  всичко с фурната. Понеже живеем на последния етаж и у нас лятото  е адски горещо, а пък зимата студено.
Правих редена запеканка  във форма за торта; бананов кекс; картофен чипс на фурна. А също  и направих ядково сирене от сусамово и слънчогледово семе, кашу и суроватка от кефир по идеята на Галче.  Приготвих днешната закуска овесени палачинки (с топено сирене и дом. шоколад) и поредната доза сладолед.
Днес до обяд бяхме в  Несебър на разходка. Обядът ни беше на  заведение  при едни  познати, а нещо подобно на сандвичи,  а за мен голяма чаша с айран.
За вечеря ММ реши да прави бейби октоподчета на тиган,   а от мен беше голямата зелена салата с червени боровинки и дресинг.

Утре ще е полуден за шопинг, искам да си купя дълга пола или рокля, че другата седмица съм на сватба и детски рожден ден. Никога  не съм носила дълга рокля до глезените и много искам да си намеря. Че  имам само къси поли и панталони и нищо по - така официално за празник.
Виж целия пост
# 544
Gifty, няма да ми повярваш, че едва сега откривам тези местенца, а вече 7 години живеем тук  Crazy

 Hug знам какво е да готвиш на горещо. Във Варна като живеехме бяхме на 5-ти етаж, южно изложение с остъклена тераса и печката ми беше на терасата Tired

Но ти много добре си се справила, браво bouquet Какви вкуснотии си приготвила chef Чак се чудя откъде да започна, но ако искаш сподели за запеканката, овесените палачинки и сладоледа как ги приготвяш Hug

Успех с шопинга утре Flutter

И при нас вчера и днес е горещо и ние да видим малко лято Sunglasses но и аз днес се разготвих Laughing Даже пробвах и лещеното сирене, но не ми се получи Blush Ще опишеш ли как точно го правиш? При мен остана течно, въпреки че сложих два пъти повече пектин, отколкото е по рецептата. И накрая да не стане зян hahaha добавих желатин и сега се охлажда в хладилника Mr. Green

днес

овесени курабии с кефир  Blush /за мен 1 с.л. чия с воден кефир/
макарони с кашкавал, доматен сос и сирене по поръчка с моркови /за мен сладък лещен хумус с рожков и моркови/
авокадо и банан с разтопен шоколад и череши за децата
наденички с царевични крекери и броколи с доматен сос и богата зелена салата с краставица, целина и покълнал слънчоглед; авокадово олио и малко воден кефир; десерт някаква измишльотина от фъстъчен тахан, кокосов тахан и банан леко от хладилника за 30 мин охладен в камерата /за мен салатата и едно парче от вчерашната спаначена баница/

още правих елдени крекери и два вида печени пилешки бутчета и варени яйца
Виж целия пост
# 545
Галче, наистина е голяма красота Flowers HerbFlowers Four Leaf CloverFlowers Evergreen TreeFlowers Deciduous TreeFlowers ChestnutNature High Brightness леле че много нови емотикони има тука

Аз наистина почти не готвя, вчера бяхме на гости, а днес закусих с наденица и шопска салата като едно мъжко момиче Bowtie

Не сме обядвали, изгубихме си времето в търсене на път до един магазин, от който си купувам шампоан, всичко около нас е наводнено и пътищата са затворени...

Сега пека риба тон, до нас има едно магазинче където продават прясна риба и мисля поне два пъти седмично да се отбивам да вземам по нещо. Ще има и зелена салата.

Накупих си много замразени неща за работа - вадиш от кутията и слагаш в микровълновата. Няма никакви лоши неща вътре, затова се навих, и много ми олекна, че ако не си приготвя обяд даден ден няма да умра гладна на работа.

Нямам много време сега, утре ще пиша по-нашироко Blue Heart

Виж целия пост
# 546
Галче, т.нар.' лещено сирене', го правя изцяло по рецептата за ядковото, но според мен тайната да стане твърдо и да се реже с нож е в Хуска. Моето зае формата на една квадратна кутия, в която съм го сложила. Дори ММ  го хареса; питам го-  знаеш ли какво е това, а той отговаря- не знам, ама е вкусно

Напоследък почти изцяло готвя, ако може да се каже готвене от сайта на това  момиче- Софи Йотова.
Сладоледите, които приготвям го редувам, сегашния е този, понеже имаме домашни пъпеши http://foodieboulevard.com/vegan-ice-cream-2/
Запеканката - http://foodieboulevard.com/stacked-gratin/+добавен от мен от горе кашкавал
Овесените палачинки - http://foodieboulevard.com/oat-bran-blinis/- моите са със смени овес.ядки и овес.трици и дом.краве мляко (вместо ядково)

При мен проблемът с WC, лека-полека се пооправя.  Явно фибрите, чията, лен.семе и др. неща вършат работа. Тази седмица ще добавя към менюто си по-малко козе сиренце или извара. За чията и цикъла, ще видим дали е вярно и дали ще се отрази на моя супер точен цикъл. Другият месец ще ви докладвам.

За тази седмица съм запланувала сама някакви аламинути на тиган+дежурните салати.
Аманда, на моренце ли замина?
Виж целия пост
# 547
Йоана, сега при вас ли има наводнения. Ужас. При нас вали редовно, но след пролетните бедствия засега няма нови. Дано бързо да изсъхне при вас.

За рибата много добре си решила. При нас е много скъпа Money и рядко купувам прясна от магазина. Или замразена или в консерви Blush

А я кажи какви са ти замразените идейки Wink

Гифти
, знаех си, че съм пропуснала нещо, то хуска било hahaha Къде съм бляла WhistlingТака де, сега го направих с желатин, но пак ще опитам следващия път

А сладоледът като постои по-дълго време в камерата не става ли на камък?

Благодаря за рецептите и ще чакам отзиви за чията Hug

Виж целия пост
# 548
Днешният шопинг мина добре. Купих си дълга рокля и дълга пола и най-вече много се харесах, защото изглеждам много слаба с тях. Единственият проблем при дългите рокли е, че са за по-високи хора, а не са дребни като мен.

Закуската беше бананов кекс+ плодов кефир
На обяд си направихме пикник с детето в една градинка- то яде домашен тост с айран, а аз успях да си купя от един здравословен магазин- КМ+ малко пакетче натур.овесени ядки.
Вечерята ще  от редения огретен + може би още нещо, но не съм го измислила още...

Галче, моите домашни сладоледи по каквато и да е рецепта, щом са с плодове, все стават твърди. Може би, ако има някакъв млечен продукт в тях ще е друго положените. Мислех си дали да не пробвам да добавя  маскарпоне  newsm78
Сподели някаква твоя рецепта.

Да се оплача, че моето дете това лято е предимно на сандвичи  и сладоледи. Миналото беше на кисело мляко и сладоледи. Ох, този бебешки пубертет понякога ми се отразява зле на нервната система.  
Виж целия пост
# 549
Гифти, представям си каква прелест ще бъдеш Flutter
Скрит текст:
И аз обичам дълги рокли и рокли по принцип, но повечето не мога да ги нося с маратонки Crazy Даже днес нали е горещо и си викам ще си облека рокля, в офиса с жилетка отгоре, но като си помислих, че ще тряба да съм със сандалите и реших пак да съм с ежедневната си дънкова пола hahaha

Аз и с млечни пробвам, но и те ми стават твърди. Най-добре се получават с повече мазнина, например като слагах повече фъстъчен тахан по-мек стоеше сладоледа, но пък ми беше много мазен на мен Rolling Eyes
Виж целия пост
# 550
Ех, Галче, мерси за комплиментите. bouquet
Скрит текст:
Моите любими къси поли също са дънкови. И общо взето през лятото си ги въртя 2 поли и 3 къси панталончета. Супер удобно ми е с тях.

 За сладоледите явно ще трябва доста  да се експериментира. Следващият път мисля да пробвам с маскарпоне или някаква сметана и повечко тахан.
Виж целия пост
# 551
Аз засега имам два подхода към сладоледа, да направя в малки чашки и да го държа в хладилника и около 30 мин преди ядене да го замразя, а другият е обратният да го замразя на топки в малки чашки и да го извадя от камерата около 30 мин преди ядене. Но продължавам да търся Mr. Green
Виж целия пост
# 552
  Идвам да отчета храната през последните дни:

Вчера:
З - арабски кус кус, сварен в мляко със сирене, масло и малко захар.
О - рибена чорба, салата от зеле и моркови.
   Правих и пилешко месо на тиган с портокали и сос (от пакет е, само го задушавам/пържа) и ориз със зеленчуци з днешния обяд на ММ.
В - салата от домати и сирене; гуакамоле; хумус с тайландско къри; бобена салата (изостанала самотно в хладилника). И ... филипинско  Heart Eyes, дадено ни от предишната вечер - нудълс със зеленчуци и нещо подобно на нашенския гювеч със свинскомесо, зеленчуци и сос.

Днес:
З - кесадия за малчо с хумус, дом. сос, песто и чедър.
Снакс - за малкия ягоди иза мен - ябълка.
О - за малкия две бъркани яйца, КМ, салата от зеле и моркови; домат и 20 гр. чедър. За мен - две кесадии само с дом. сос, песто и марулени листа.
В - ще се дояжда рибената чорба с някаква салата.
Виж целия пост
# 553
И тук прясната риба е много скъпа, пример давам: сьомка 20 долара за половин кг, риба тон 20 долара за половин кг, пастърва 17 долара за половин кг и т.н.

Иначе моите замразени неща са съвсем обикновени - купа с нещо вътре, слагаш в микровълновата и чакаш 4 мин. Вкусно е, за пръв път опитах днес, но се притеснявам да не ми стане навик защото е лесно и мързеливо.

Днес помолих ММ да ми извади от фризера агнешкото с ориз, което бях замразила преди 2 месеца, той явно е разбрал че ще готвя агнешко с ориз и извадих някакъв дроб  ooooh! А аз така исках да не готвя днес  Laughing

Закуската смуути с чиа и кафе
Обяд нудели със сос от кашу, тофу и зеленчуци
Вечеря дроб...  Joy
Виж целия пост
# 554
И тук прясната риба е много скъпа, пример давам: сьомка 20 долара за половин кг, риба тон 20 долара за половин кг, пастърва 17 долара за половин кг и т.н.

   При нас не е чак толкова скъпо като че ли  newsm78. Ей от сряда има сел на дива сьомга в Спраутс за $9.99 на паунд. А в Костко сьомгата си е на $8.99 сега. И в Трейдър Джо'с дива замразена сьомга взимам за $9.99 на паунд
  Аз чакам като има разпродажби и си взимам, често се случва. И в азиатските магазини (около нас има два) всичко е на прилични цени - там ми я чистят и нарязват както искам и е безплатно. Ако искам ми я пържат, пак безплатно  Heart Eyes.

Иначе моите замразени неща са съвсем обикновени - купа с нещо вътре, слагаш в микровълновата и чакаш 4 мин. Вкусно е, за пръв път опитах днес, но се притеснявам да не ми стане навик защото е лесно и мързеливо.


   Йоанка, много внимавай с тези храни, ужасно са вкусни, но са пълни с всякакви боклуци - чети етикетите и съдържанието. Знам, че е бързо/лесно/вкусно, но така стигнах до заветните 80 кила в Христова възраст  #Crazy. Отказвайки се от този начин на хранене преоткрих храната, себе си и дори тялото си.  Hug Hug Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия