Желанието ми е отворя малка пекарна/заведение с прясно приготвени кроасани и сладкиши. Съвети?

  • 6 042
  • 23
# 15
Ако всички такива заведения спазваха закона,щеше да има най-много 10 в София.Трябва да имаш отделно помещение за втасване,едно за месене и приготвяне и едно за продажба.Това значи поне три стайно помещение.А това че 90 % са заобиколили закона е друго.Наемите в центъра са наистина големи,но ако си добра в това което правиш,хората ще го оценят и ще имаш много работа.Има едно правило в този тип бизнес.За да си на печалба и да си ок,трябва оборотът ти на ден да е колкото наемът на месец.Прецени ако си на 2500 лв наем в центъра на София,дали ще успееш с кроасани да направиш такъв оборот,всеки ден.Успех в начинанието.
Виж целия пост
# 16
В сладкарницата Ванилница скоро имаше обявено работно място. Понеже с интерес следих блога на Ваня и перипетиите около започване на бизнеса, мога да кажа единствено, че на идея всичко звучи прекрасно, но реалното осъществяване е ...мамата си трака!
Поработи някъде, натрупай практически опит и рутина и ще разбереш най-малкото за себе си струва ли си предприемането на такъв бизнес риск или не.
Виж целия пост
# 17
Пресни кроасани със сигурност предлагат 'Братята хлебари', мисля, че дори са с квас, цената е около 2 лв/бр
Виж целия пост
# 18
Полезна информация, но много са ми далеч Simple Smile, нали за център идеше реч.
Виж целия пост
# 19
Преди всичко трябва да види на кого и как да даде подкупите или да си намери връзки. До нас имаше пекарна, чийто собственик познаваме бегло. След години работа, пекарната сложи табела "в ремонт", ремонтираха я почти изцяло и така си и остана затворена вече няколко години с табелата "в ремонт". Бяхме питали човека, той каза че я бил продал и новият собственик искал да се занимава със същото, но от общината не му дали разрешително. Т.е. заведение, разработено и функционирало, но при смяната на собственика изведнъж се оказва, че не може да получи разрешително за това, за което е ползвано години наред.
Виж целия пост
# 20
Преди всичко трябва да види на кого и как да даде подкупите или да си намери връзки. До нас имаше пекарна, чийто собственик познаваме бегло. След години работа, пекарната сложи табела "в ремонт", ремонтираха я почти изцяло и така си и остана затворена вече няколко години с табелата "в ремонт". Бяхме питали човека, той каза че я бил продал и новият собственик искал да се занимава със същото, но от общината не му дали разрешително. Т.е. заведение, разработено и функционирало, но при смяната на собственика изведнъж се оказва, че не може да получи разрешително за това, за което е ползвано години наред.
За това някои направо купуват бизнеса барабар с фирмата на предишните, за да не се налага наново всичко да издават. Ама и там си е нож с две остриета.
Според мен такъв бизнес не е задължително да се ограничава с центъра. Все пак това не е провинциален град, в който само там има човекопотоп. Такава пекарна и на една прилично оживена спирка или зеленчуков пазар може да просъществува много добре. Simple Smile
Виж целия пост
# 21
Здравей, в това заведение, което е посочено в обявата в ОЛх, сме спирали. От всичко, което знам - бих заложила на този начин за влизане в бизнеса. Предвид разходите, това ще е най-икономичният начин за влизане.
Но не е точно пекарна, което е твоето желание. Успех
Виж целия пост
# 22
Кроасани с квас? Това вече е прекалено
Виж целия пост
# 23
Кроасани с квас? Това вече е прекалено

Че защо?  Все някакъв набухвател трябва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия