Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Английски език в Пловдив, къде?

  • 1 613
  • 7
Здравейте, моля препоръчайте ми спешно къде мога да запиша четвъртокласник на школа по английски език в Пловдив. Детето учи в ОУ Драган Манчов в Смирненски /сградата на МГ-то/. Предварително ви благодаря за насоките, въобще не съм запознат с школите в Пловдив. Вие ако сте ползвли някоя школа и сте доволни, споделете.
Виж целия пост
# 1
В Пловдив има доста школи, но повечето от тях не стават. Няма качествени кадри за преподаватели, наемат се хора с някакъв сертификат, примерно или пък със специалности  като"Английски и български език", да не говорим за студенти,които си заработват доходи с някой курс между ученето. Броя на децата в групите е над 10 в повечето случаи и си представете колко персонално внимание ще се обърне на детето ви за парите, които давате. Родителите се сещаме за тези неща доста късно, гледаме да ги запишем някъде и това е. Разпитайте по-обстойно или си наемете частен учител.
Виж целия пост
# 2
gardenia_u, завършилият "Английски и български език" не е преподавател второ качество. Напротив. Да не кажем, че е и специалист по български,  с което би бил полезен на децата, които в голямата си част са некомпетентни на родния си език. Особено в началното училище. Не знаят що е това местоимение, лице, число, подлог и сказуемо. Не различават времената на собствения си език.
Иначе по въпроса - училище Европа, Британика, Лингва мунди, Максимум. Това са школи, които работят от много години. И като гледам по колко курсисти имат на година и по колко успешно положени изпити за сертификати, а те не си издават сертификатите сами, може би стават за нещо. 
Виж целия пост
# 3
Не казвам,че са второ качество, но не можете да ги сравнявате с филолози. Когато говорим за език, няма как да ме убедите,че има по-добра квалификация от филологията. И тук говоря за качествените кадри, парашутисти има във всички специалности.
Виж целия пост
# 4
gardenia_u, те учат същото, каквото учат и в чистата филология. В дипломите пише филолог, нищо че специалността е "Български и английски". Учат и това, което се учи в българска филология. Когато бяха създадени тези специалности в ПУ например, всички излизаха с магистърска степен и квалификацията им е: Филолог АЕ, филолог български език и учител по английски език и литература и по български език и литература. Караха се педагогическите дисциплини + задължителни стажове и по двата предмета + държавни изпити /6 бр./
Виж целия пост
# 5
" Когато бяха създадени тези специалности..." , преди колко години е било това? Ако говорите за хора, завършили тези специалности преди 15 - 20 г., то със сигурност знанията и уменията им са много повече от настоящите студенти. В момента нещата не стоят така , най- малкото не излизат магистри. Българският език поне им е роден, но английският е на посредствено ниво, с малки изключения. В ПУ преди 2-3 г.създадоха други хибридни специалности, само и само преподавателите да имат някаква работа ( това го знам от преподавател по химия там). Както и да е. Аз държа качествени филолози да обучават децата ми.
Виж целия пост
# 6
Те в чистите филологии са върха на сладоледа... Дръж си, но не прави генерални заключения за школите в Пловдив.
А моето мнение по принцип е, че курс по английски в начален курс си е хвърляне пари на вятъра.
Виж целия пост
# 7
Не ги слагам всички под един знаменател, . Но някои от тези, които сте изредили, особено пък Британика, са много зле. Чудя се как хората плащат баснословните им такси. Максимум биват. Бих могла да похваля училище по английски Уилям Шекспир. Съгласна съм с последното ви мнение.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия