Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 7

  • 147 264
  • 727
# 630
Здравейте,
след известно отсъствие, се включвам пак  Hug

Панагюрски тутманик



Бананов хляб с ръжено брашно



Картофени кюфтета


Виж целия пост
# 631
След последния пост разбрах, че въпреки че съм вече обядвала съм още гладна!
Виж целия пост
# 632
нали? Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Виж целия пост
# 633
Нямате милост, ей!
Виж целия пост
# 634
Благодаря!  Hug

Забравих да споделя и сватбарското жито или жито по троянски, което е много, много вкусно http://ilrai.blogspot.bg/2016/11/blog-post_5.html

Виж целия пост
# 635
Леле...колко вкуснотии съм изпуснала Simple Smile
иланг-иланг ще споделиш ли как правиш тиквата със карамеления сироп?
ilrai78 кюфтенцата пържени ли са, защото изглеждат страхотно? Аз пека и никога не ми стават достатъчно хубави, не откривам още каква е тайната явно Simple Smile

Прекрасна нова седмица на всички! Flowers Bouquet
Виж целия пост
# 636
Девойки мили - ПРЕКРАСНИ СТЕ Flowers Bouquet Sparkling Heart
Аз само чета и се наслаждавам. Тези две седмици съм "отпуска" и съм на сухоежбина. Ура!
ilrai78 - този Панагюрски тутманик - очите ми залепнаха за него. Flowers Hibiscus
иланг-иланг - и за мен ще е интересно как става магията с карамела върху тиквата? Thinking
denyil - карначета не съм яла 100 години
Даре - Gift Heart

Желая прекрасна и успешна нова седмица на всички
Виж целия пост
# 637


Виж целия пост
# 638
От мен ОТНОВО една пица, която малко изпуснах и се препече.



Виж целия пост
# 639
Тиквата я сварих за 15 минути в тенджерата под налягане,че бързах.Полях я с малко от карамеления сироп и я пъхнах във фурната за да добие лек загар.
 Карамелен сироп:
Около 100 гр.  захар се слага на котлона с малко вода и се внимава.Придобие ли цвят на карамел се слага 1с.л. масло и след това около 20 мл.   течна сметана.Аз  нямах и я замених с вода.Хубаво е,но кристализира ако остане.Не,че ни попречи де 😉
Виж целия пост
# 640
Супер, благодаря ти, звучи много апетитно! Simple Smile
Виж целия пост
# 641
Ризото ала миланезе със скариди с бяло вино, зехтин и чесън
Виж целия пост
# 642

Тиквена крем-супа

Печена тиква

Торта с ябълки и заквасена сметана
Виж целия пост
# 643
Ризото ала миланезе със скариди с бяло вино, зехтин и чесън ....................
Чудничко!  chef

Днес си се занимавах с глупости, приготвих едно Лимончело  - Culinary with me
Ще ми потрябва около занимавката с коледните бисквитки, та да си имам и да си ги пръскам, примерно. Онова от магазина е мноооого по-добро, но и това става, изобщо не е зле. Използвах много добра водка, Руски стандарт. Поне влезе в употреба.


а от лимоните които настъргах, те не могат да стоят така, направих Лимонов кърд - по рецепта на Йоли. Стана убиец!!  chef


За вечеря, кой каквото си намери и утре е ден.
Виж целия пост
# 644
Марчева, лимоновият кърд ме удари в сърцето!
Може ли линк към рецептата, че аз не я открих!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия