Лечебна ракия от див чесън се приготвя по различни варианти – само с луковици, само с листа или с двете суровини в комбинация. Технологията за приготвяне на див чесън в ракия е една и съща, независимо от това коя част от растението ще вложите. Едно шише напълнете до гърлото с избраната суровина, без да го тъпчете. За допълване използвайте домашна ракия. Най-добре е тя да бъде житна между 38 и 40 процента. Възможно е да я заместите с друг вид ракия.
За две седмици я оставете да престои на място, което е топло (или на директна слънчева светлина, или в близост до радиатор). След този период започнете да пиете по четири пъти дневно от тази лечебна ракия. Количество за една доза, което е необходимо да разтворите в малко вода, е между десет и петнадесет капки.
Проблемът ми е, че във Фантастико левурда има само през пролетта и ранното лято.
Къде мога да купя свежа левурда в София..или дори онлайн сега през септември?